Social Media Week komt naar Rotterdam

  • Leestijd: 3 minuten

Voor het eerst in de Benelux: Social Media Week. Tijdens dit internationale event draait alles om social media en technologische innovatie. Frankwatching heeft zich vol enthousiasme als exclusieve contentpartner verbonden aan de eerste Nederlandse editie in Rotterdam. Op dit vijfdaagse event kunnen online professionals kennis delen en halen. Doe je ook mee? Je bent van harte welkom, als deelnemer of sponsor.

Social Media Week Rotterdam: The Future of Now

Social media en technologische innovatie gaan hand in hand: dat is de reden dat Social Media Week lang niet meer alleen om social media draait. Het inspiratiecongres over social media en innovatie ontstond vijf jaar geleden in New York. Tweemaal per jaar wordt het, in meer dan 20 steden wereldwijd, georganiseerd. Het thema van deze editie is ‘The Future of Now’. In september wordt het evenementen op 20 plekken tegelijkertijd georganiseerd in steden als Sydney, Johannesburg, Berlijn en London.

In vijf dagen proberen interessante sprekers en sponsoren antwoord te krijgen op vragen als: hoe zorgen we ervoor dat technologie ons méér tijd en focus geeft, in plaats van steeds minder? En hoe zetten we technologie in om echt sociaal te zijn, zowel privé als zakelijk?

bumblebee

‘Technologische groei gaat niet geleidelijk’

Initiatiefnemer Maarten Reijgersberg zet zich voor het event in als motivator en verbinder. Volgens hem moeten business, technologie en creativiteit in deze tijd bij elkaar komen. Daar is het idee van Social Media Week ontstaan: “Technologische groei gaat niet geleidelijk. Niet meer. Dat is ingewikkeld en daar moeten we mee leren omgaan. Want de toekomst is al begonnen, het is nú. We moeten nú sprinten om voorop te lopen in de wereld en bruggen slaan tussen branches en disciplines.”

Maarten Rijgersberg Bewerkt

Maarten van Reijgersberg

“Dit congres past perfect bij Rotterdam. De stad verandert snel, heeft een innovatief en adaptief karakter én is centraal gelegen in de Benelux. Ideaal. Het is onze wens om van Social Media Week Rotterdam het meest invloedrijke inspiratiecongres over social media en innovatie in de Benelux te maken,” aldus Maarten. Bekijk de video om een indruk te krijgen van het evenement.

Dagthema’s

Social Media Week Rotterdam duurt 5 dagen. Deze thema’s staan centraal:

  • Maandag 22 september: Very Social Person kickoff event
  • Dinsdag 23 september: Government & Society
  • Woensdag 24 september: Education & Business
  • Donderdag 25 september: Sport & Leisure
  • Vrijdag 26 september: Culture & Music

Sprekers: zowel grote als kleine cases

De voorbereidingen zijn in volle gang. Volgens de organisatie is een brancheoverstijgende aanpak essentieel. Daarom zijn er bewust zowel grote als kleine cases in het programma met meer dan 50 sprekers opgenomen. Een kleine greep daaruit:

97703862-Frankwatching-Logo's

Past jouw organisatie tussen de sponsoren en partners van Social Media Week Rotterdam?

Frankwatching-auteurs en -experts verzorgen tijdens het evenement praktische workshops en inspiratiesessies. De planning daarvan wordt later bekend gemaakt. Houd Twitter (@SMW Rotterdam) in de gaten voor de laatste (programma-)updates.

Sponsor worden?

Social Media Week Rotterdam biedt verschillende sponsorpakketten, maar de organisatie denkt ook graag mee over een creatieve activatie van je merk. Sluit je aan bij onder andere NRC Media, nhow Rotterdam en Frankwatching: word sponsor van Social Media Week Rotterdam! Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, de organisatie belt je terug.

Op 20 augustus gaat de officiële kaartverkoop van start. Social Media Week Rotterdam is van 22 september tot en met 26 september 2014 en vindt onder meer plaats in hotel nhow Rotterdam, Wilhelminakade 137, Rotterdam.