Content

5 tips om contextuele contentmarketing toe te passen [infographic]

0

De laatste jaren is contentmarketing een populair onderwerp waar veel over geschreven wordt. Je zou haast denken dat met alle beschikbare informatie, bedrijven en merken deze marketingvorm succesvol inzetten. Maar in de praktijk blijkt dat veel ondernemers en marketeers ermee worstelen en geen successen boeken. Waar ligt dat aan?

Aandachtspunten bij contentmarketing

Volgens Digital Marketing Philippines, de makers van de onderstaande infographic, staat bij contentmarketing één ding centraal wat ondernemers over het hoofd zien: context. Hierbij gaat het om drie aandachtspunten: het delen van de juiste content, aan de juiste doelgroep, op het juiste moment. Logisch denk je wellicht, maar uit een aantal statistieken blijkt dat niet iedere ondernemer zich hiervan bewust is.

Een consument krijg gemiddeld 5.000 berichten per dag. En door de toenemende stroom van berichten ontstaat er irritaties. Uit een onderzoek dat de visual aanhaalt, blijkt dat 55 procent van de consumenten apps van hun smartphone verwijdert, omdat ze zoveel push-berichten krijgen. 69 procent schrijft zich uit of verwijdert accounts, omdat ze niet tevreden zijn met de berichten die ze ontvangen.

Tips & tricks

Hoe zorg je ervoor dat je jouw contentmarketing efficiënter inzet en dat jouw doelgroep de berichten wel leest? De makers van de visual delen een aantal tips. Misschien wel de belangrijkste tip is de interactie met je doelgroep. Luister naar je doelgroep om zo beter te begrijpen wat hun problemen en wensen zijn. Door dit in kaart te brengen, kun je waardevolle informatie creëren die je vervolgens met hen deelt in bijvoorbeeld een blog, een Facebookbericht of een video. In de infographic vind je meer tips om zo effectiever contentmarketing in te zetten. Scrol naar beneden om de visual te bekijken en aan de slag te gaan met de adviezen. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.