Social media

Experimenteer & start een challenge: tips voor jouw Instagram Stories-account

0

Instagram is een van de grootste online platforms op dit moment en hoort daarom zeker thuis in een online marketingstrategie. In mijn laatste artikel over Instagram noemde ik het al kort: stories bieden de mogelijkheid om foto’s of korte video’s achter elkaar te zetten om zo voor een langere tijd het volledige scherm van je volger in te nemen. Maar hoe kun je Instagram stories nu inzetten? In dit artikel geef ik je diverse handvatten en voorbeelden!

De shift: van posts naar stories

Allereerst is het zaak om erachter te komen waarom Instagram stories nu zo populair zijn. Instagram draaide immers eerst om posts in een tijdlijn zoals we die van veel platforms kennen. Deze posts kunnen tot in detail worden voorbereid en uitgewerkt om alles perfect te fotograferen of te filmen. Nu blijkt dat veel Instagramgebruikers niet op zoek zijn naar die perfectie, maar juist naar authenticiteit. En dat is precies wat stories leveren. Omdat in stories niet alles geregisseerd kan worden, zal haast niets perfect kunnen worden vastgelegd, waardoor het veel realistischer aanvoelt. Stories kunnen ons daarnaast veel meer een kijkje achter de schermen geven, wat de authenticiteit nog meer verhoogt.

Direct, entertainend en activerend

Key bij het maken van Instagram stories is een gevoel van urgentie opwekken bij je volgers. Laat je volgers weten dat ze verder moeten kijken om niet achter te blijven, maar wees hier niet te opdringerig in (volgers weten namelijk precies wat clickbait is en wat niet). Breng het daarom vooral op een entertainende manier.

Geloofwaardiger

Vooral Instagram-influencers worden hier steeds beter in. Omdat stories niet geregisseerd kunnen worden, zijn deze Instagrammers veel geloofwaardiger als zij over een product praten. Het gaat in stories niet om de perfecte foto van het product, maar om een (relatief) eerlijke mening over dit product. Dit blijkt steeds meer activerend te werken, zeker met de nieuwe mogelijkheid om aan een story een link te koppelen, een functie die op dit moment wordt uitgerold.

Een voorbeeld van een challenge van LOFT

Meer klantinteractie

Met challenges of andere Instagram-events kun je jouw klanten een veel grotere rol laten spelen binnen jouw bedrijf. Een andere manier is user generated content, waar nog maar weinig bedrijven gebruik van maken. Daarom zijn stories misschien wel een mooie tussenstap. Het bied je namelijk de mogelijkheid om foto’s of video’s van je volgers niet vast op je tijdlijn te plaatsen, maar om ze alleen tijdelijk weer te geven. Heb je bijvoorbeeld een gesprek met een klant en wil je dit vastleggen, maar wil je er geen vaste post van maken, dan is het een goed idee om het op je story te plaatsen. Of heeft een klant een gave foto geplaatst van jouw product maar past het niet binnen de rest van de foto’s op je tijdlijn, plaats het dan als foto op je story! Dit zorgt ervoor dat je zowel jouw bedrijfsimago als interactie met de klant op Instagram hoog in het vaandel laat staan.

Experimenteer en combineer

Instagram stories bieden naast reguliere foto’s en video’s ook diverse mogelijkheden om die foto’s en video’s aan te kleden. Maak bijvoorbeeld eens gebruik van filters, plaats tekst op je video’s of teken op je foto’s. Een andere veelgebruikte mogelijkheid is om de reguliere feed te gebruiken voor mooie, promotionele content en stories te gebruiken om extra (exclusieve) informatie te geven over een bedrijf. Al met al bieden Instagram stories veel mogelijkheden om op nieuwe manieren in contact te komen met prospects en klanten. Net als andere social media vragen stories om tijd en input van een bedrijf, maar het is op dit moment misschien wel dé manier om de authenticiteit van jouw bedrijf te promoten. Wil je meer tips? Bekijk dan deze video!

Gebruik jij Instagram stories al in jouw online marketingstrategie? Zo ja, op welke manier? En als je het nog niet gebruikt, denk je daar dan nu anders over na het lezen van dit artikel? Laat het me weten in een reactie!


Bronnen: How Instagram Stories Could Change Commerce As We Know It &

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

 Instagram Stories: How 18 Brands And Influencers Are Using It (And You Can Too!) & New to Instagram Stories: Boomerang, Mentions and Links