Infographic, Quick Tips

Instagram fotoalbum: tips voor je organisatie [infographic]

0

Eerder dit jaar maakte Instagram het met een nieuwe functie mogelijk om in één post meerdere foto’s of video’s te plaatsen. Gebruikers kunnen in een post naar links of rechts vegen om de verschillende beelden te bekijken. Superhandig, ook voor jou als ondernemer of marketeer. Ik deel tips en voorbeelden om deze functie te gebruiken.

700 miljoen gebruikers en 8 miljoen zakelijke accounts

8 manieren om creatief met deze functie om te gaan, zijn visueel weergegeven in onderstaande infographic van Salesforce. Naast deze manieren, delen zij ook een aantal feiten en cijfers over Instagram. Het platform telt meer dan 700 miljoen gebruikers en 8 miljoen zakelijke accounts. Van de gebruikers volgt 80 procent één of meerdere organisaties. Maandelijks gaan meer dan 120 miljoen Instagram-gebruikers op zoek, om meer te weten te komen over een bedrijf. Bijvoorbeeld door de website te bezoeken, te mailen of te bellen.

Tips en voorbeelden

Naast de feiten en cijfers, geven de makers van de visual tips om de fotoalbum-functie goed te gebruiken. Denk bijvoorbeeld van tevoren over het doel van jouw bericht en welke afbeelding je als eerste plaatst in je fotoalbum-post. De fotoalbum-functie kun je op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als virtuele catalogus van nieuwe producten, om foto’s van een evenement te delen of om resultaten te tonen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Instagram fotoalbum-functie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.