Promoted

Kloppen de sales-statistieken van jouw team?

0

Het internet is een machtig, maar ook discutabel medium als het gaat om bron voor onderzoek. Hoe vaak moeten er geen nieuwsberichten worden gerectificeerd omdat er informatie zonder solide fundering is gebruikt? Dat geldt ook voor meer onschuldige informatie. Hoeveel beroemde citaten van anderen zijn al aan de naam van Abraham Lincoln of Albert Einstein gehangen? Maar ook als we kijken naar beschikbare data als het gaat om saleseffectiviteit blijken de gegevens niet altijd de waarheid te tonen.

Wat wordt er gezegd over salesprofessionals?

De cijfers die je nu vaak op het internet tegenkomt (bijvoorbeeld gegevens die Grantcardone.com deelt): 48% van de accountmanagers volgt nooit een prospect op. Dit betekent dat iets minder dan de helft (!) van alle salesprofessionals het er na één contactmoment bij laat zitten. 25% van de salesprofessionals stopt vervolgens na het tweede contactmoment. En uit diezelfde cijfers blijkt dat 12% van de accountmanagers of salesprofessionals na een derde contactmoment stopt met de communicatie. Slechts 10% van alle salesprofessionals over de gehele linie van productleveranciers en zakelijke dienstverleners heeft meer dan 3 contactmomenten. Dit zou dus betekenen dat 85% van alle salesprofessionals ineffectief werkt. Een percentage om van te schrikken. Maar deze cijfers, en dus die 85%, hoeven niet voor jouw organisatie de waarheid te zijn.

Salesinteract is een interactief CRM dat het mogelijk maakt om je klanten of prospects bij het aankoop- of leveringsproces te betrekken. Dit geeft Salesinteract de ideale basis om diverse metingen uit te voeren en gegevens die op het internet zwerven op de proef te stellen. Met een uniek en simpel dashboard, volledig afgesteld op de werkwijze van de moderne salesprofessional, maakt dit systeem het mogelijk om efficiënter te werken. Je hebt altijd goed zicht op de handelingen van je klant, zodat je ruim op tijd hulp kunt bieden. Het systeem is zo ingericht dat acties makkelijk kunnen worden uitgevoerd.

We zijn met de cijfers van al onze gebruikers – met toestemming natuurlijk! – aan de slag gegaan. We zijn gaan meten hoe hun resultaten zich verhouden tot bovenstaande gegevens. We analyseerden over de afgelopen drie maanden van meerdere organisaties de gegevens van de totale salesoperatie. Op basis van de activiteiten die wij zagen, creëerden we een helder overzicht. En daar stonden hele andere cijfers in.

Wat kwam er bij Salesinteract uit?

Van alle salesprofessionals onder onze gebruikers volgt 15% nooit een prospect op. Na een tweede contactmoment geeft 7% er de brui aan. Dit kan natuurlijk prima zijn omdat een lead of prospect is uitgekwalificeerd en als er ‘geen interessante prospect’ is geïdentificeerd volgens de eigen organisatie. Maar laten we er hier even vanuit gaan dat het gaat om interessante prospects, dan is die 7% toch echt wel lager dan die 25% uit de gegevens die op internet ronddwalen. In onze metingen stopt 3% van de salesprofessionals na een derde contactmoment. Uiteindelijk volgt meer dan 70% gewoon op tot er een echte ‘ja’ of ‘nee’ uit een prospect komt.

Onze meting is gefundeerd en vertoont minieme afwijkingen, maar natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat de partijen waar wij mee samenwerken het systeem nog niet perfect gebruiken. Er zijn veel functies in het overzichtelijke dashboard beschikbaar die salesprofessionals helpen efficiënter te werken en de klant bij het proces te betrekken.

Wanneer de salesprofessionals volgens de filosofie van Salesinteract zouden gaan werken en bijvoorbeeld geen activiteiten zouden toestaan om ‘over datum’ te gaan, dan worden de metingen zonder twijfel nóg gunstiger qua resultaat. We zijn druk bezig om dit voor elkaar te krijgen, want als op termijn alle salesverantwoordelijken in staat zijn vooral met de klant bezig te zijn en niet met te veel administratieve- en afleidende taken, dan is dit voor beide partijen beter. Natuurlijk kunnen we niet op de stoel van onze klant gaan zitten, maar we kunnen wel alle nodige handvatten aanreiken voor een goede manier van werken.

Het systeem

Salesinteract biedt naast efficiëntie en gebruiksgemak een manier om jouw klanten bij de hand te nemen en ze écht te betrekken in je proces. Denk hierbij aan een handige chatfunctie die je klant kan gebruiken, en een makkelijke manier om bestanden te delen. Nog een pluspunt is dat het systeem volledig zicht geeft op wat er op de salesafdeling gebeurt. Leidinggevenden kunnen gemakkelijk een real-time overzicht op alle punten bijhouden. Worden afspraken opgevolgd? Hoeveel contactmomenten heeft je team gemiddeld? Hoeveel suspects, prospects en actieve klanten hebben wij nu en welke status hebben die?

 

Er is ook een direct overzicht om te zien waar welke informatie naartoe gezonden is. Zo kunnen andere professionals bij uitval van een collega direct vanaf hetzelfde punt verder. Alles is beschikbaar vanaf één locatie die altijd en overal inzichtelijk is, vormgegeven in een duidelijk en overzichtelijk dashboard.

Nieuwsgierig geworden om het CRM een keer bij jouw organisatie uit te proberen? Dat kan. Je kunt Salesinteract 30 dagen lang gratis uitproberen.