Quick Tips

SEO, LinkedIn-instellingen & zakelijk bloggen: het beste van februari

0

Hoppa! Er is alweer een maand voorbij. Dus tijd om een overzicht te maken over de best gelezen artikelen in februari. Wat valt op? Dat artikelen over SEO erg populair zijn! Er gebeurt natuurlijk ook heel veel op dat gebied. Ook artikelen over schrijven (en bloggen) worden graag gelezen. Maar er is meer, kijk maar.

1. Winter is coming in SEO: zo overleef je het koufront

Peijke Jansdaal waarschuwt ons: barre SEO-tijden staan ons te wachten. Er gaat namelijk nogal wat veranderen in zoekmachineoptimalisatieland. Adopt or die. Peijke geeft de dreigingen aan, maar biedt ook tips om die kou te doorstaan.

seo winter is coming

2. 7 belangrijke instellingen op LinkedIn die je nog niet kent

LinkedIn heeft enkele nieuwe functionaliteiten gekregen, maar er zijn ook 7 belangrijke instellingen die je eigenlijk wel moet kennen. Sebastiaan Nagel en Judith Eversdijk zetten ze voor jou in dit artikel op een rij.

instellingen linkedin

 

3. Alsjeblieft, voor jou: de 21 beste gratis SEO-tools

Vincent van Brakel is er even goed voor gaan zitten en heeft maar liefst 21 goede (en gratis!) SEO-tools verzameld. Doe er je voordeel mee.

Gereedschap hamers seo-tools

4. Zakelijk bloggen? Begin er alsjeblieft niet aan

Rutger Steenbergen waarschuwt je in dit blog. Zakelijk bloggen is een hele klus en denk er zeker niet te licht over na. Maar als je het toch doet, nou…

Zakelijk bloggen wel of niet

5. ‘Waarom werk je hier nog?’ Het belang van betekenisvol werk

I’m helping to put a man on the moon, Mr. President”, zei een schoonmaker ooit tegen president Kennedy. Betekenisvol werk, dat is wat medewerkers willen. En als jij dat als organisatie faciliteert, dan ben je toekomstgericht bezig schrijft, Arjen Banach.

6. SEO: deze 10 tools zijn het proberen waard

Nog zo’n handig artikel over SEO. Fabian Clemens bespreekt 10 tools die je zeker moet proberen. En hij heeft een belangrijke tip: zoek de juiste tools uit die voor jou het beste werken. Maar blijf niet altijd ‘hangen’ in dezelfde mogelijkheden.

7. Schrijf in spreektaal en win klanten

Door te schrijven op een losse, natuurlijke manier zorg je dat de lezer zich prettig voelt bij het lezen van jouw tekst, schrijft Charlotte Snel. En gaat hij van je merk houden.

Typemachine spreektaal schrijven

8. Opgroeien in het nu: Generatie Z & haar instantcultuur

Kinderen en jongeren tussen de 3 jaar en 19 jaar groeien op in een wereld waar elke behoefte aan contact, informatie en consumptief geluk direct mogelijk is. Wat houdt dit in voor merken? Dat weten Rutger van den Berg en Marijke Bleijswijk.

generatie z smartphone

9. Zo gooi je jus over je tekst heen

Veel teksten kunnen echt zoveel beter. Laat de letters bijvoorbeeld dansen als Beyoncé! Gebruik een lekker metrum. Maar dat is niet de enige tip die Tim Daalderop geeft voor fijne leesbare teksten. Lees maar.

Teksten schrijven, copywriting

10. Wat gaat de ePrivacy Verordening (ePV) veranderen?

Wederom een uitstekend artikel van Charlotte Meindersma over wetgeving. Lees het en je bent weer helemaal op de hoogte wat betreft de ePV.

privacy ePrivacy Verordening ePV

 

Dit was de top 10 van februari. De topartikelen van vorige maanden vind je via deze link.