Promoted

OnBrand bestaat 5 jaar: dit zijn de 5 belangrijkste learnings

0

Het Amsterdamse OnBrand conference is sinds 2015 van lokale meetup uitgegroeid tot de leading branding conference van Europa. Elke editie worden 1800+ vooruitstrevende marketeers en creatieven verwelkomd. Zo ook dit jaar! Op 10 oktober komt de community weer bij elkaar in SugarCity Events in Amsterdam om de trends en tech set up van de toekomst van branding te bespreken.

Dit jaar vieren we de 5e editie, laten we een klein tripje down memory lane maken. We hebben de meest interessante takeaways van de laatste 4 OnBrand-edities voor je bij elkaar gezet, samen met 5 redenen om #OnBrand19 te bezoeken.

OnBrand 5 jaar

OnBrand 5 Year Anniversary: bekijk de hoogtepunten.

1. Durf te experimenteren

Merken vertrouwen het liefst op succesvol bewezen marketingmethodes om zo klanten aan te trekken en behouden. Er zijn er teveel die bang zijn om fouten te maken of om een deel van het budget uit te geven aan creatieve experimenten.

Ondanks dat er over een data gedreven aanpak in 2019 niet te discussiëren valt, is er ook veel waarde te behalen bij vrij denken en het creëren van een omgeving waarbij zogenoemde #fails gemaakt mogen worden en zelfs gestimuleerd worden.

Maar hoe stuur je je team in de juiste richting en hou je ze tegelijkertijd betrokken?

David Arnoux, Head of Growth at Growth Tribe en OnBrand alumni, vergelijkt marketeers met developers en raadt marketeers aan vaker de aanpak van developers te gebruiken. Wanneer zij een product bouwen, vertalen ze in een logische volgorde vermoedens naar verwachtingen, die vervolgens worden omgezet naar experimenten. En daar kunnen bijzondere verrassingen uit voortkomen!

2. Ga op zoek naar je brand purpose om te kunnen transformeren

What Brands Can Learn From Beyoncé: bekijk de sessie van Alain Sylvain (Sylvain Labs) tijdens OnBrand ’17.

Neem de evolutie van Beyoncé waarin ze transformeert van sekssymbool naar feministisch icoon. Alain Sylvain van het strategisch & design bureau Sylvain Labs (staat opnieuw op het podium tijdens OnBrand’19) benadrukt de drie dingen die merken moeten doen om zichzelf opnieuw te ontdekken en een merk ‘purpose’ te geven.

  1. Zet je mensen op het podium in plaats van het handelsmerk
  2. Heb oneindig veel empathie
  3. Stel waardes boven verlangens

Zoals Beyoncé zegt: “Denk geen seconde dat je niet vervangbaar bent! Mensen kopen niet van je om wat je doet, maar waarom je het doet. Dus maak van je merkwaarden de ster van het noorden en communiceer deze met zelfvertrouwen en stijl”.

3. Maak als merk een maatschappelijke impact

Sinds decennia zijn bedrijven het machtigst in onze maatschappij; ze oefenen meer invloed uit dan de publieke sector en maatschappelijke organisaties samen. Daar komt ook een grote verantwoordelijkheid bij kijken, waarbij we zien dat alleen het rapporteren van winst richting aandeelhouders niet meer voldoende is.

Volgens een studie van Geniusworks denkt 88% van de consumenten dat bedrijven de macht hebben om maatschappelijke verandering te beïnvloeden en moeten zij proactief zijn in het aanpakken van de problemen of uitdagingen waar we voor staan. En als marketeer, begint deze verandering ook bij jou.

4. Merkbelevenissen moeten verder gaan dan digitaal

Door de huidige trends van digitale touchpoints, online channels en AR/VR, is het makkelijk te vergeten dat de offline wereld ook nog steeds mogelijkheden biedt aan merken.

Simon Hatter OnBrand

Door het werk te laten zien dat Hatter voor Nike & Spotify heeft verricht , belicht hij hoe merkbeleving de kloof tussen merk en consument kan verkleinen door niet te focussen op de transactie, maar juist op de interactie.

5. Aan de zijlijn staan is niet langer een optie

Making An Impact In Culture: bekijk de sessie van Simon Summerscales (72andSunny) tijdens OnBrand ’16.

Kunnen merken het zich veroorloven om in 2019 GEEN mening te hebben? Waarschijnlijk niet. “Marketeers gaan vaak voor de veilige keuze omdat ze niemand willen beledigen. Hierdoor staan ze uiteindelijk met lege handen “, legde Simon Summerscales van 72andSunny’s uit. Maar helaas is het ook lastig dit op de juiste manier te doen. Als merk een standpunt innemen over een maatschappelijk probleem, kan ook niet authentiek overkomen, het doel missen of zelfs in grote lijnen averechts werken.

Hoe breng je dan een significante verandering teweeg? De eerste stap is het definiëren van je wereldbeeld en daarna volgt het uitoefenen van wat je predikt.

Onze OnBrand-alumni doen het goed – naast het verkopen van lekker ijs, schakelen Ben & Jerry’s hun fans in om zich bij sociale bewegingen aan te sluiten en pleiten ze voor echte verandering. En Adriana Hoppenbrouwer, CMO van HEMA, toonde hoe ze hun “voor iedereen” belofte waarmaken door campagnes en producten te maken die de LGBTQIA -rechten promoten.

© Hugo Faustino OnBrand17

Adriana Hoppenbrouwer (HEMA) tijdens OnBrand ’17

Bekijk de OnBrand ‘19-tracks hier.

Top 5 redenen om #OnBrand19 te bezoeken

1. Je raakt meteen de kern van de grootste, huidige uitdagingen in branding

Van het schrijven van het nieuwe rulebook voor customer experiences tot het meten van creatieve waarde: de OnBrand’19 content tracks zijn opgezet om al je prangende vragen over branding te beantwoorden.

2. De community is fan!

OnBrand18 reacties

3. Inspirerende merken in de line-up van sprekers

We kijken ernaar uit zowel bekende sprekers van eerdere edities, zoals Ashley Vinson, op het podium te verwelken als nieuwe gezichten InVision’s Head of Design Evangelist Stephan Gates en J. Walter Thompson’s Creative Innovation Director Emma Chiu.

Bekijk de volledige lijst van sprekers die tot nu toe zijn bevestigd (en vergeet je niet aan te melden voor de mailinglijst om aankondigingen van sprekers en updates te ontvangen).

© Dan Taylor OnBrand 2018

4. Ontmoet andere industry experts!

Niet alleen hoor je professionals spreken op het podium, de gehele zaal is gevuld met 1800 experts op het gebied van branding & marketing. OnBrand is dan ook een netwerkevenement dat zelfs leuk is voor wie niet van netwerken houdt!

© Dan Taylor OnBrand18

5. Meer branding voordeel voor je geld

Hou je wel van goede deals maken? Je hebt tot 15 augustus om een early bird-ticket voor Europa’s grootste branding conference te bemachtigen.

Over OnBrand

OnBrand is Europa’s grootste branding community die branch-deskundigen op het gebied van marketing, tech en creatieven bij elkaar brengt om toekomstbepalende trends te bespreken. De conference staat bekend om haar internationale focus en hoge kwaliteit van content. OnBrand bereidt haar publiek voor op een nieuw tijdperk in branding met keynotes, vurige paneldiscussies en interactieve workshops.

OnBrand is powered by Bynder. Het digital asset management platform van Bynder geeft jouw merk de aandacht, structuur en verzorging die het nodig heeft om optimaal te presteren.