Partnercontent

HH Global: sociale verantwoordelijkheid steeds belangrijker

0

Ook in marketing en communicatie speelt duurzaamheid een grotere rol. Klanten kiezen steeds bewuster voor merken die sociale impact maken. Voor HH Global als totaalaanbieder van drukwerk, verpakkingen en vormgeving is duurzaam ondernemen heel vanzelfsprekend. Lees hier hun visie en kijk op een betere wereld.

Kevin Dunckley is Chief Sustainability & Innovation Officer bij HH Global en duidelijk een man met een missie. “Wij doen er alles aan om duurzaam te ondernemen en dat verwachten we ook van onze partners. En zij van ons! Vijf jaar geleden vroegen wij nog aan een klant of ze misschien gebruik wilden maken van gerecycled papier. Maar nu eisen ze duurzame opties en keuzes. Klanten willen tegenwoordig weten waar iets geproduceerd wordt, hoe, door wie en met welke materialen. De wereld is volledig veranderd op dat gebied.”

Duurzaamheid loont

“Een van onze klanten is Unilever. Duurzaamheid zit echt in hun DNA. In de productie van verpakkingen en reclamemateriaal verwachten ze een minimale hoeveelheid plastic, geen pvc’s en recyclebare materialen. Want ook zij zien dat consumenten steeds vaker groene producten kiezen. Ben & Jerry’s is daarvan een mooi voorbeeld.” En daarin zit meteen een belangrijke les, vindt Kevin: “Bedrijven zijn vaak bang dat duurzaamheid extra geld kost. Dat is niet zo. Je wint enerzijds de voorkeur van de consument. En anderzijds kun je door de keuze voor bijvoorbeeld lichter of minder verpakkingsmateriaal, besparen op productie- en transportkosten. Zo verminder je meteen je CO2-uitstoot.”

Investeren in vooruitgang

“Juist omdat klanten steeds meer kiezen voor merken die bijdragen aan een betere wereld, zullen merken die niets doen op termijn verdwijnen. Dat zien de grote financiers ook. Zij verwachten daarom een goed ESG1-plan van de bedrijven waar ze in investeren. Omdat ze weten dat de organisaties die er niets aan doen over tien jaar niet meer bestaan. Zo verwachten twee kanten meer duurzaamheid van je als bedrijf: je klanten én je financiers.

De trend is sociaal

Op dit moment is er duidelijk een verbreding van het duurzaamheidsbeleid bij bedrijven, ziet Kevin: “Eerst lag de focus vooral op het milieu en het gebruik van duurzame materialen. Dat is nu aan het verbreden naar sociale betrokkenheid. We werken steeds vaker met bedrijven waar vrouwen aan het roer staan of mensen met een andere etnische achtergrond. Ook is er bij veel bedrijven een groeiende rol voor mensen met een beperking. Het bestuur van een organisatie en wie er werken zijn dus steeds belangrijker.”

Innovatie is essentieel

Er zijn allerlei innovaties gaande op het gebied van duurzaamheid, vertelt Kevin: “Wij hebben bijvoorbeeld een speciaal dashboard ontwikkeld waarop je precies kunt zien wat de impact is van je campagne. En dan niet in abstracte getallen, maar concreet: hoeveel voetbalvelden bos of olympische zwembaden water je bespaart. Bedrijven zetten die inzichten in in hun verhaal naar buiten. Bovendien zie je zo heel snel waar je tekort schiet.” Maar ook productinnovaties blijven belangrijk: “Zo werkt papierfabriek Crown Van Gelder aan papier dat deels is gemaakt van suikerbietenpulp. Een mooi en duurzaam alternatief.”

Duurzame direct mail met impact

Als specialist op het gebied van marketing weet men bij HH Global hoe effectief de inzet van direct mail is. Kevin: “Een papieren mailing is niet per se meer of minder duurzaam dan een digitale. Dat hang van heel veel factoren af. Qua effectiviteit zien wij dat vooral de combinatie digitaal en fysiek goed werkt. Zeker nu mensen veel thuis zitten is de impact van een fysieke mailing enorm. Een mailing blijft vaak in huis liggen en wordt zo door anderen gelezen. Daar ligt meteen een hele grote kans voor je duurzame verhaal: plaats op het papier een QR-code waardoor mensen op hun mobieltje zien waar het papier geproduceerd is en met welke impact op het milieu. Zo verhoog je de betrokkenheid van je klanten bij je merk.”

Benieuwd hoe je groener kunt communiceren?

Bekijk dit magazine van PostNL vol inspiratie en duurzame oplossingen. 

Tot slot nog een tip van Kevin

“Kijk naar de 17 duurzame doelen van de VN. En focus je op de doelen die relevant zijn voor jouw organisatie. Als je je daar op richt, ga je merken dat je hele organisatie er energie van krijgt. Want iedereen wil werken bij een ‘goed’ bedrijf. En zoek de juiste partners. Bedrijven hebben meer macht dan overheden: een regering verandert steeds, bedrijven blijven veel langer bestaan!”

1ESG = Environmental, social & (corporate) governance. Verwijst naar de drie centrale factoren bij het meten van de duurzaamheid en maatschappelijke impact van een bedrijf.

Over HH Global

HH Global is een wereldwijd opererend bedrijf en biedt oplossingen voor de outsourcing van creatieve producties voor merken in meer dan 50 landen. Ze detacheren, adviseren en zijn gespecialiseerd in totaaloplossingen met betrekking tot drukwerk, verpakkingen en vormgeving. Onder hun klanten vallen bedrijven als Unilever, Google en Bayer. Bij HH Global werken 3.330 mensen.