Partnercontent

Maak je volgers verliefd op je socials in 3 stappen

0

Til jouw socials naar een hoger niveau. Hoe? Dat leggen we in dit blog uit aan de hand van een versier-vergelijking. Breekt jouw hart van lezen? Haat je romcoms? Geen zorgen. Download de Social Media Checklist onderaan dit artikel.

‘Het is met liefde net als Sinterklaas: je moet erin geloven, anders wordt het niets’, aldus de voice-over van liefdesklassieker van eigen bodem Alles Is Liefde. Zo is het ook met social media. Als je volgers niet in je kanaal geloven, wordt het niets. Hoe maak je volgers verliefd op je kanaal?

Verleid je volgers met de Social Media checklist

Ja, want voor veel organisaties valt er nog winst te behalen op het vlak van social media. Bij Presenter deden we tijdens Valentijnsdag 2021 een social media quickscan voor verschillende organisaties.

Wat bleek? Veel organisaties ontvingen dezelfde verbeterpunten. De tips in dit blog zijn gebaseerd op de uitkomsten van die quickscans. Het zijn niet zomaar tips, maar tips waarmee we de social media cupido’s van organisaties als Humanitas, Total, de Belastingdienst en FNV hielpen.

3 stappen waarmee jouw volgers in katzwijm vallen

We delen de tips aan de hand van date-advies. Zo ben je nooit meer een sukkel voor je volgers, maar ook niet voor de liefde.

1. Zorg voor een herkenbaar profiel

Catfishes, daar heeft niemand tijd voor. Een bank die zich voordoet als havermelkdrinker bijvoorbeeld. Of de supermarktketen die voor een nietszeggende winkelvoorkant als profielfoto kiest. De vonk slaat tijdelijk over, maar de waarheid komt altijd uit. En je trouwe volger? Die ben je kwijt.

Zo hartverscheurend hoeft het natuurlijk niet te zijn. Wees eerlijk over wie je bent en vooral: laat zien wie je bent. Dat zorgt voor langdurige liefde.

Twitteraccount jumbo

Twitteraccount Jumbo Supermarkten

  • Zorg voor een herkenbare profielfoto en headerfoto

Zet die knappe kop of dat oogverblindende logo haarscherp in beeld. Steel de show met een duidelijke headerfoto. Een voorbeeld: kies niet voor een saai kantoorpand, maar voor een herkenbare figuur uit je reclamespotjes.

LinkedIn Zalando

LinkedIn-profiel Zalando

  • Omschrijf in je bio kort maar krachtig waar jij of je organisatie voor staat

Social media gebruikers swipen sneller dan de gemiddelde Tindertiran. Daarom: houd het kort.

Instagram-account HEMA

Instagram-account HEMA

  • Mensen zien mensen

Op een kantoorgebouw word je niet snel verliefd. Op de knappe toet van je HR-medewerker wél. Zorg voor frisse gezichten in je social feed. Binnen no-time stromen die volgverzoeken je feed in.

LinkedIn-bericht Presenter

LinkedIn-bericht Presenter

De basis voor een eerste date is gelegd. Nu kan het spel écht beginnen. Hoe zorg je ervoor dat je volger ook na de eerste date in je fuik blijft?

2. Ontwikkel een ijzersterke strategie

Een beetje knipogen tijdens de eerste date is leuk, maar waar wil je uiteindelijk naartoe. Wat zijn je doelen op de lange termijn? Ga je voor kortstondige flirts, of voor een levenslange liefde? Een strategie geeft je antwoord op deze vragen. Wat daar onmisbaar in is?

  • Bepaal je doelen

Uit een dinner date verwacht je een andere uitkomst, dan uit een ommetje met een kop chocolademelk, toch? Daarom: bepaal per social media kanaal je doelen. Als je weet wat je doelen zijn, kun je je inhoud daarop aanpassen. Dat maakt het ook eenvoudiger om je eindresultaat te meten.

Bij Presenter doen we dat door per kanaal met verschillende links te werken. Zo plaatsen we deze post met Marianne op LinkedIn:

LinkedIn-bericht Presenter

LinkedIn-bericht Presenter

Terwijl we op Instagram juist naar onze vacaturepagina verwijzen:

Instagram-bericht Presenter

Instagram-bericht Presenter

  • Zorg voor een goede planning

Aandacht is leuk, maar teveel en je komt wanhopig over. Zo stuur je een potentiële geliefde geen 10 whatsappjes en zijn 3 Instagramposts op 1 dag ook teveel van het goede. Een wijs persoon zei ooit: ‘Geef redenen tot dromen, niet voor een straatverbod.’

Bij onze collega’s van De Contentkalender ziet zo’n overzicht er zo uit:

LinkedIn-bericht De Contentkalender

LinkedIn-bericht De Contentkalender

3. Doe sociaal, ook digitaal

Een leuke date laat je niet in diens eentje in een restaurant zitten. Twee weken wachten en dan om drie uur ’s nachts appen: ‘Hi, u up?’ Geen date-tactieken waar je harten mee vangt: als je er geen hoogte van kunt krijgen, zit er waarschijnlijk ook geen diepte in. En zo is het ook met social media.

Social media heet niet voor niets social media, gedraag je sociaal. Zorg dat je op de afgesproken tijd live gaat en reageer op dm’s en mentions. Bij onderstaand voorbeeld gaat dat heel goed.

Tweet Bol.com

Tweet Bol.com

En ze leefden nog lang en gelukkig?

Ik dacht het niet, hé. Dit was pas het tipje van de sluier. Het werk begint pas als je verkering krijgt. Voor een langdurige, zinderende, epische, tranentrekkende volgersromance trek je nog veel meer uit de kast. Download onze Social Media Checklist. Want al jouw volgers verdienen de prins op het witte paard (of een spannende scharrel, het is tenslotte 2022), toch?