Partnercontent

Hoe jouw omzet stijgt door het juiste CRM-systeem

0

Verwachtingen overtreffen, meer en vooral betere deals sluiten, sterkere relaties opbouwen met klanten: dat is exact wat je wil als salesmanager of eigenaar van een bedrijf. Maar de grote vraag is: hoe doe je dat?

Voordat we met een oplossing komen – want, ja, die bestaat! – is het belangrijk om eerst goed in kaart te brengen waarom je deals misloopt of klanten teleurstelt, terwijl je er zoveel energie in steekt om alles perfect te laten verlopen.

Tijdens het eerste klantcontact heb je te maken met een overload aan informatie, maar juist de kleine details kunnen bepalen of jij de deal sluit of toch misloopt. Na het eerste gesprek kun je jezelf de volgende dingen afvragen:

  • Hoe is het gesprek met de potentiële klant verlopen?
  • Wat heeft hij of zij verteld en wat zijn de verwachtingen?
  • Welk product of welke dienst wil de potentiële klant afnemen en wanneer heeft hij daar behoefte aan?
  • Hoe voorkom je dat je een fles wijn meebrengt voor de klant terwijl de klant aan jou had verteld dat hij nooit drinkt?

klanten meeting

Hoe bouw je een goede relatie op met jouw klanten?

Een goede relatie opbouwen met je klanten draait om zoveel meer dan alleen binnen de afgesproken tijd leveren en zorgen zodat de facturatie foutloos verloopt. Je bouwt een goede relatie op door het contact met je klant te personaliseren. Jij maakt het verschil als je de klant op het perfect moment weet te verrassen met de juiste informatie of een persoonlijk cadeautje. En dat laatste is geen flesje van de slijterij, als je had kunnen weten dat je met zo’n geschenk de plank misslaat.

Het draait er dus om dat je alle gegevens van een klant verzamelt en inzet op de juiste manier en op het juiste moment. Kijk, nu komen we al een beetje dichter bij de oplossing.

Het CRM-systeem

Misschien werk je al met Excel-documenten om klantgegevens bij te houden. Dat is positief, maar het kan een stuk efficiënter: met een CRM-systeem, waarbij CRM de afkorting is van Customer Relationship Management, oftewel een systeem waarin je al jouw klantenrelaties beheert.

Lime Techologies heeft een CRM-systeem ontwikkelt dat handig is in gebruik en waar je alles in kunt zetten wat van belang is voor een goede klantrelatie. Zoals garantieovereenkomsten, contactmomenten, e-mails, taken én inderdaad, het favoriete drankje van je klant en waar hij vakantie gaat vieren, zodat je daar later naar kunt informeren. Want juist die kleine dingen zorgen ervoor dat een klant zich écht gezien en gehoord voelt.

CRM-systeem

Altijd en overal realtime-informatie

Via je telefoon, tablet of laptop houd je alle gegevens eenvoudig up-to-date en alle medewerkers van het bedrijf hebben op elk moment van de dag toegang tot realtime-informatie. Op deze manier zie jij in een oogopslag wanneer je collega contact heeft gehad met de klant en wat er is besproken. Maar, nog belangrijker: je kunt instellen wanneer je een reminder wil ontvangen. Bijvoorbeeld, wanneer het tijd is om een klant te bellen of vlak voor een machineonderhoud nodig heeft.

Het Lime CRM-project in stappen

Het CRM-systeem van Lime Technologies heeft als voordeel dat het grotendeels in de steigers staat. Ieder CRM-project is uniek. Nadat de keuze is gemaakt om het CRM-project van start te laten gaan, zullen we gaan samen zitten om het volledige systeem perfect te laten aansluiten op de wensen van jouw bedrijf. Met ieder project gaat Lime CRM de volgende vijf stappen af om het project succesvol te laten verlopen.

Stap 1. Behoefteanalyse

In de eerste fase zullen we gaan definiëren wat precies de problemen zijn die het CRM-systeem moet oplossen. Door middel van veel vragen te stellen komen we er samen achter hoe de processen binnen het bedrijf verlopen en hoe dat vertaald kan worden naar jouw perfecte CRM-systeem. We bespreken de behoeftes en de mogelijke uitdagingen waar je tegenaan kuny lopen. Overbodige tools worden verwijderd en desgewenst wordt Lime CRM gekoppeld aan andere systemen. Samen tweaken we de oplossing zodanig dat het uiteindelijk een slimme en efficiënte oplossing is die alle behoeftes van het bedrijf vervult.

Stap 2. Koppelen aan een project team

Aan ieder CRM-project wordt een vast project team toegewezen. Deze zal bestaan uit alle stakeholders van de departementen van jullie bedrijf. Vanuit Lime worden daar nog de accountmanager, project manager en application consultant aangekoppeld. Een goed samengesteld projectteam is van uiterst belang om het CRM-project te laten slagen.

Stap 3. Planning van het project

Nadat we samen een behoefteanalyse hebben gemaakt, zullen we ook de kaders neerzetten voor de scope, planning en het budget. Zodra hier een akkoord op komt, gaat Lime met het projectteam aan de slag voor de planning en het implementeren van het CRM-systeem. Door het hele project heen zullen we jouw bedrijf ondersteunen, dus je staat er geen moment alleen voor.

Stap 4. Uitvoeren en afleveren

Wanneer het project geïnitieerd is zullen er een aantal activiteiten parallel lopen. Iedereen krijgt training over hoe het systeem werkt en de verbonden databases worden getest. Door middel van meerdere projectmeetings waar het Lime projectteam nauw samenwerkt met het projectteam van de klant zorgen we ervoor dat alle puntjes op de i staan. Daarna is het eindelijk tijd om live te gaan met jouw nieuwe CRM-systeem.

Stap 5. Controle en verdere ontwikkeling

Nadat het nieuwe CRM-systeem live is gegaan houdt Lime Technologies altijd een vinger aan de pols houden. We checken of het goed wordt gebruikt en hebben altijd een supportteam klaarstaan wat eventuele vragen kan beantwoorden. Ook wanneer er nieuwe behoeftes ontstaan is het altijd mogelijk om de CRM-oplossing verder te ontwikkelen en te optimaliseren. Zelf gebruiken we het systeem natuurlijk ook dus wij streven er altijd naar om het verder te ontwikkelen en ondersteunen als er door groei nieuwe behoeftes ontstaan.

Snel en lage kosten

Doordat het Lime Technologies CRM-systeem nog in de steigers staat, is het een stuk makkelijker om het precies zo te bouwen dat het perfect aansluit op de wensen van jouw bedrijf: we halen weg wat onnodig is zodat het een simpel en overzichtelijk systeem blijft. Je kunt er snel mee aan de slag en omdat het niet vanaf de grond moet worden opgebouwd blijven de kosten laag. Nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje op onze site of probeer een demo van Lime CRM gratis en zonder verplichtingen.