Partnercontent

Weg met advertentiechaos: hoe je de kloof tussen creativiteit en performance overbrugt

0

Succesvol adverteren op social media? Natuurlijk wil je dat. Want vrijwel alle aankoopbeslissingen worden (direct of indirect) beïnvloed door wat consumenten op Instagram, Facebook en Snapchat zien. Hoe val je als merk op tussen die ontelbaar veel andere campagnes? En hoe realiseer je meer kliks, conversie, thought leadership én een positieve merkbeleving? Ga met gepersonaliseerde creatives aan de slag! Maar wacht je bent er nog niet… je maakt pas écht het verschil als je deze creatives koppelt aan je performance.

Welkom in de (nieuwe) wereld van social advertising. Waarin algoritmes de baas zijn en opvallen wel topsport lijkt. Lukt dat niet in een paar seconden? Dan scrollt je doelgroep vrolijk verder. De aandachtsspanne is dus kort en de lat ligt hoog. Impact maken lukt vrijwel alleen als je boodschap creatief, uniek en persoonlijk is. En je je een weg weet te banen door de chaos van adverteren.

Creative is king, maar performance óók

De beste resultaten worden behaald met de inzet van creatives. Door dynamische content in deze display- en videoadvertenties kun je de boodschap en het beeld heel gericht en persoonlijk maken, wat vaak leidt tot een stijging van de merkherkenning en koopintentie. Sommige bedrijven spenderen daarom veel tijd, moeite en budget aan creatieve uitingen maken. Slim? Ja, creatives zijn cruciaal en bepalen voor een deel het succes van je campagne. Maar wat heb je aan een uiterst aantrekkelijke advertentie als niemand er aandacht aan schenkt?

Om het werkelijke succes in kaart te brengen, is het daarom belangrijk om je resultaten goed te meten. Helaas weten veel merken niet goed hoe hun advertenties presteren. Ze hebben gebrek aan inzicht, overzicht, kennis en vaardigheden, terwijl ze zich blindstaren op het creatieve aspect. Weinig bereik en kliks? Dan moet het de volgende keer nóg creatiever, is vaak de conclusie. Terwijl testen, experimenteren en optimaliseren zoveel meer zou kunnen opleveren. De heilige graal ligt dan ook bij het vinden van de juiste mix tussen creativiteit en performance. Automatisering kan daarbij helpen.

De kloof overbruggen met automation

Creativiteit en performance liggen bij veel bedrijven ver uit elkaar. Soms is er zelfs sprake van de creatieven versus de data-mensen, waarbij iedereen vooral bezig is met de eigen doelstellingen, er weinig aandacht is voor het grote geheel en niemand zich écht verantwoordelijk voelt. Dit ‘eilanddenken’ is vanzelfsprekend funest voor de resultaten. Anderen werken wel (goed) samen, maar worden overweldigd door het handmatig moeten opzetten, beheren en bijsturen van de verschillende campagnes.

Door het automatiseren en stroomlijnen van je social advertising kun je de kloof tussen creatives en performance overbruggen. Hoe precies? Allereerst nemen automatiseringsplatformen, zoals Hunch, veel (handmatig) werk uit handen. Van het instellen van targeting-opties tot het bepalen van het budget. Hierdoor houd je als marketeer veel meer tijd over voor belangrijke werkzaamheden als strategie en A/B-testen.

Maar platformen als Hunch kunnen nog véél meer. Wat dacht je van creatieve advertenties ontwerpen op basis van (geïntegreerde) data? Een campagne wordt automatisch gestart en dynamisch aangepast aan de interesses en voorkeuren van je doelgroep. Zo komt de juiste boodschap altijd op het juiste moment bij de juiste doelgroep, wat zorgt voor hogere klikfrequenties en conversies. Om te bepalen welke ads het beste presteren, kun je eenvoudig A/B-testen uitvoeren en dankzij automatische regels de resultaten bewaken en bijsturen.

67% meer ROI? Maak kennis met Hunch

Ook in een handomdraai gepersonaliseerde en merkconsistente creatives maken die je doelgroep precies op het juiste moment bereiken? En dat op zeer grote schaal? Maak kennis met Hunch, een creative-first automatiseringsplatform dat dynamische video- en beeldproductie combineert met geautomatiseerde advertentie-inkoop.

Hunch’s voornaamste doel is om de pijnpunten van marketeers op het vlak van creatieve producties weg te nemen, zodat ze meer tijd overhouden voor wat er écht toe doet: naamsbekendheid genereren, thought leadership claimen en meer bereik, conversie en sales. Dat doen we in Nederland onder meer voor Adwise, dat voor juwelier Lucardi 67% meer ROI uit social advertising wist te behalen.

Benieuwd hoe Hunch ook jouw campagnes naar een hoger niveau kan tillen? Bezoek onze website voor meer informatie.