Boek Conceptdenken

Conceptdenken

G. Crucq-Toffolo, S. Knitel
BIS Publishers BV
2013
Nederlandstalig
€ 34
0
0
0
0

In onze mediamaatschappij worden we overladen met informatie, entertainment, reclame en marketingboodschappen. Organisaties en merken die overeind willen blijven in deze mediastorm, kunnen niet zonder sterke concepten. Conceptdenken is een onmisbare vaardigheid geworden van reclamemakers, ontwerpers en communicatieprofessionals.

Dit boek is het eerste Nederlandse boek dat aan de hand van een twintigtal Nederlandse cases de theorie en praktijk van conceptdenken en conceptontwikkeling in kaart brengt. Het kijkt in het bijzonder naar merken in de creatieve industrie, bijvoorbeeld op het gebied van entertainment, film, food, mode, kunst, cultuur en media.

De creatieve industrie is vaak trendzettend voor andere sectoren. Dat maakt ‘Conceptdenken’ interessant voor iedereen die voor zijn merk of organisatie op zoek is naar een sterk en onderscheidend concept. Het boek is geschreven door twee vakdocenten aan de Fontys Academy For Creative Industries in Tilburg en richt zich op professionals en studenten op het gebied van communicatie, media en entertainment, vrijetijdsmanagement, design en lifestyle.

Het unieke van ‘Conceptdenken’ is dat het de lezer op een laagdrempelige, inspirerende en activerende manier meeneemt in de wereld van concepten en het bedenken hiervan. Het daagt de lezer uit om zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van concepten aan de hand van de door de auteurs ontwikkelde methode en de gereedschapskist van technieken die in het boek is opgenomen.

– Basisboek conceptontwikkeling met theorie, cases en tools
– Geschreven voor studenten communicatie, lifestyle, media entertainment en design
– Daagt de lezer uit zelf aan de slag te gaan met conceptontwikkelingAlle boeken