Boek De flowchart voorbij

De flowchart voorbij

Johan ter Heegde
Procesoffice | Atelier
2016
Nederlandstalig
€ 23,50
0
0
0
0

Op weg naar een procestekening die wérkt – en je organisatie inspireert

Terwijl netwerken op elke locatie met iedereen interactie mogelijk maken, gebruiken organisaties traditionele flowcharts die deze nieuwe werkelijkheid amper kunnen bevatten. Dat werkt natuurlijk niet. Flowcharts kun je vergelijken met kaarten zonder plaatsaanduiding. Zij tonen wegen die nergens arriveren en verbinding maken. Dergelijke kaarten zou niemand willen gebruiken. Niet vreemd dat organisaties de flowchart-procesbeschrijvingen meer dulden dan omarmen.

Wanneer flowcharts met ‘zwembanen’ de gebruiker bovendien op het verkeerde been zetten, is het echt tijd voor iets anders. Processpecialist-auteur Johan ter Heegde pleit voor de praktische formule voor de procestekening die wel weergeeft hoe de organisatie werkt. Die de leefwereld van het proces, de mensen en interacties, in beeld brengt. Voorbij de flowchart toont zich een rijkdom aan mogelijkheden tot het verbeteren en optimaliseren van het proces.

Johan ter Heegde was vele jaren werkzaam bij Shell als processpecialist. Tegenwoordig tekent hij met bedrijven en instellingen de processen als interacties die mensen verbinden. Hij combineert zijn advieswerk met het ontwikkelen van organisatie-instrumenten en software voor het beschrijven van processen.Alle boeken