Boek ON/OFF

ON/OFF

Sidney Vollmer
Nijgh & Van Ditmar
2017
Nederlandstalig
€ 22.50
0
0
0
0
0
0

‘ON/OFF’ is een openhartige zoektocht naar meer balans in digitale tijden. Hét boek voor iedereen die zich gezonde zorgen maakt en optimistische suggesties zoekt.

De hoeveelheid digitale technologie groeit onstuimig en maakt ons leven stukken aangenamer. Alleen… steeds meer mensen krijgen door dat we daar een flinke prijs voor betalen. Maar welke precies? Wat gebeurt er met onze creativiteit, onze cultuur en ons zelfbeeld door al dit gemak? Zijn we te afhankelijk geworden? En kunnen we daar nog iets aan doen, zonder afscheid te hoeven nemen van het goede dat het ons óók brengt?

In ‘ON/OFF’ bespreekt mediawetenschapper Sidney Vollmer zijn eigen worsteling met digitale verlokkingen. Van de videobanden, msn-chats en Nintendo 8-bit uit zijn jeugd tot algoritmes, big data en het nepnieuws van nu. Op fascinerende wijze laat hij zien welke belangrijke voorlopers onze huidige digitale wereld kent, hoe ver de macht van digitale technologie reikt en welke stappen we kunnen nemen om onze afhankelijkheid – ons digitalisme – te lijf te gaan.Alle boeken