Frankwatching Logo

Content Conference 2022

Contentstrategie, contentcreatie & SEO

Reserveer je early bird-ticket
30 juni 2022 | Utrecht

Claim je ticket met early bird-korting

Op de hoogte blijven van het programma? Schrijf je in voor de Event Update!

HÉT LIVE EVENT OVER
contentstrategie, contentcreatie & SEO

Content is een van de belangrijkste pijlers van marketing en communicatie. Het draagt bij aan brand awareness en thought leadership, maar ook aan bereik, leadgeneratie en conversie. Hoe zorg je dat je inspirerende en relevante content hebt, die niet alleen je strategie ondersteunt, maar ook converteert? En hoe kun je al je uitingen goed en overzichtelijk managen?

Op de Content Conference leer je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van content en contentmarketing. Voor B2B-bedrijven, B2C-merken, bureaus, non-profits en brancheorganisaties. Volg inspirerende keynotes & praktische expertsessies en breid je netwerk uit. Op 30 juni 2022 (van 9.30 tot 16.30 uur) op locatie in Utrecht.

Sprekers editie juni 2021

Jarno Duursma

Tech-expert & trendwatcher Synthetische media
Keynote

Synthetische media: kunstmatige creativiteit als kans voor het bedrijfsleven

Benieuwd hoe de nabije toekomst van contentcreatie eruit ziet? En wat de mogelijkheden zijn van AI-gegenereerde foto’s, video’s, teksten en geluid? Dan mag je de keynote van Jarno Duursma niet missen!

 • Jarno is een veelgevraagd expert in synthetische media, onder meer vanwege zijn onderzoek naar machine learning deepfake technologie. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, is vaak te zien en te horen in landelijke media  en schrijft voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Zelf maakt hij de ‘Listening to the future’ tech-podcast.

Vincent Mirck

Contentcoach en business editor VodafoneZiggo
Keynote

Nieuw is niet altijd beter: ga voor houdbare en herbruikbare content!

Hoe zorg je ervoor dat de content van je bedrijf of organisatie, waar veel tijd en energie in wordt gestoken, structureel resultaten oplevert? Tijdens deze keynote doe je inspiratie op voor content die járen mee kan. Van ‘lorem ipsum’ tot epische verhalen. Gegoten in allerlei vormen, waaronder infographics, explanimations en podcasts. Ook deelt Vincent, met voorbeelden van onder andere VodafoneZiggo, hoe je kunt voorkomen dat je elke maand je content moet aanpassen en krijg je (schrijf)tips om jouw ‘greatest hits’ te recyclen zonder dat ze gaan vervelen.

 • Vincent Mirck helpt bedrijven en ondernemers met doeltreffend communiceren en creativiteit stimuleren. Hij is trainer Contentcreatie bij Frankwatching, redacteur bij VodafoneZiggo en auteur van het upcoming boek ‘Speelskills’.

Japke-d. Bouma

Taalgek, ‘kantooramazone’ en columnist NRC
Keynote

Mogen we het vanaf nu weer over de inhoud hebben?

Japke-d. Bouma presenteert de top 10 ergste jeukwoorden in content en contentmarketing. Volgens NRC-columniste mag het vanaf nu wel weer over de inhoud gaan. Ze springt op de bres voor alle (freelance) creatieven in content en contentmarketing, zoals journalisten, redacteuren en videomakers.

 • Japke-d. Bouma (1970) studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 1997 bij NRC. Ze schrijft wekelijks een column over werk, carrière en (kantoor)taal en verkocht meer dan 125 duizend boeken met titels als ‘Ga lekker zélf in je kracht staan’, ‘Werken doe je maar thuis’, ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden?’ en de meest recente: ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’

Tanja Jans

Manager Newsroom en redactie Gemeente Utrecht
Expertsessie

Zo organiseert Utrecht storytelling: van verkiezingen tot visdeurbel

Ding dong: de visdeurbel!

Als je het hebt over storytelling is de visdeurbel van de gemeente Utrecht het ultieme verhaal: suspense, aaibaarheid, feel good en internationale media-aandacht.  Bewoners of bezoekers van de stad kunnen op de bel drukken om vissen te helpen om de sluis te passeren. Hoe ging dat nou in zijn werk en hoe werkt storytelling bij een gemeente? En vooral, hoe richt je je communicatieafdeling hierop in? Van reactief naar pro-actief en je eigen nieuws maken. Ook als er verkiezingen zijn. Een catchy verhaal.

 • Tanja Jans is manager van de Newsroom en Redactie bij de Gemeente Utrecht. Ze was bij meerdere organisaties verantwoordelijk voor het inrichten van een newsroom en het bewegen van de redactie naar een pro-actieve rol in de content organisatie.  Daarnaast geeft ze trainingen over newsrooms, social media strategie en webcare.

Kirsten Jassies

Social media expert en trainer
Expertsessie

Contentvormen op social media: waarop reageren je volgers nou echt?

Stories, TikToks, livestreams, Linkedin, Insta, Twitter? Weet jij nog welke contentvorm je waar kunt plaatsen , en hoe lang die moet duren (5 seconden, 1 minuut of 15 minuten)? En met welk doel?

Omdat er al zoveel vaste contentvormen zijn op social media en er nog altijd vormen en kanalen bij komen, is het slim om te weten wat die vormen, kanalen en mogelijke doelstellingen nu inhouden. Zodat je weet hoe je de beste visuele verhalen vertelt die niemand wil missen en hoe je de aandacht vast kunt houden. Waarop reageren je volgers nou echt?

 • Social media expert Kirsten Jassies geeft je handvatten aan de hand van creatieve en vernieuwende voorbeelden van contenthero’s en bedrijven, zoals Bas Smit, Make Science Work en Vtwonen. Voor iedereen met een flinke dosis creativiteit.

Lutsen Koornstra

Social Media Engagement Manager bol.com
Expertsessie

Bol.com op Instagram: de geboorte van Gerda (van accounting)

Wie een blik werkt op de comments van de Instagrampagina van bol.com, ziet de meest uiteenlopende vragen voorbij komen. En ze zijn bijna allemaal gericht aan één persoon: Gerda (van Accounting). Maar wie is Gerda en waar komt zij vandaan? Vorig jaar was ze in ieder geval de winnaar van The Social Media Award. Deze sessie draait om de vraag waarom je niet enkel moet zenden op social media, maar juist de interactie moet aangaan.

 • Lutsen is Social Media Engagement Manager en Social Creative bij bol.com. Hij is verantwoordelijk voor contentcreatie en community engagement op social media.

Bente van Hintum

Contentspecialist De Contentkalender
Expertsessie

Zo behaal je je doelen met hulp van de contentkalender

Hoe maak je treffende content die bijdraagt aan de doelen van je organisatie? Met alle campagnes, evenementen en content van je organisatie, verlies je de connectie tussen je content en je doelen makkelijk uit het oog. Een contentkalender biedt dan de rust die je zoekt. In deze sessie bespreken Bente en Nicky hoe je de contentkalender optimaal inricht en inzet voor om de doelstellingen van je organisatie te bereiken. Daarna geeft Bente een kijkje in de contentkalender en laat zien hoe jij de beste keuzes kunt maken.

 • Nicky Lakeman is eventmarketeer bij Stichting Hartekind
 • Bente van Hintum is contentspecialist bij De Contentkalender

Nicky Lakeman

Eventmarketeer Stichting Hartekind
Expertsessie

Zo behaal je je doelen met hulp van de contentkalender

Hoe maak je treffende content die bijdraagt aan de doelen van je organisatie? Met alle campagnes, evenementen en content van je organisatie, verlies je de connectie tussen je content en je doelen makkelijk uit het oog. Een contentkalender biedt dan de rust die je zoekt. In deze sessie bespreken Bente en Nicky hoe je de contentkalender optimaal inricht en inzet voor om de doelstellingen van je organisatie te bereiken. Daarna geeft Bente een kijkje in de contentkalender en laat zien hoe jij de beste keuzes kunt maken.

 • Nicky Lakeman is eventmarketeer bij Stichting Hartekind
 • Bente van Hintum is contentspecialist bij De Contentkalender

Rick Stet

Senior copywriter Presenter
Expertsessie

De juiste toon? Zo pakken de copywriters van Tele2 & NS het aan

Daar zit je dan met je merk. En je uitgewerkte tone of voice. Met je goede gedrag. En dan? Hoe zorg je dat je altijd en overal communiceert met de juiste stem? Van abri tot producttekst en van social post tot algemene voorwaarden. Rick ondervroeg vooraanstaande copywriters van onder andere Tele2 en NS over hun methodes. Zij waren zo lief tips en trucs te delen. Na deze sessie ken jij ze ook.

 • Rick Stet is senior copywriter bij Presenter. Hij helpt organisaties als OHRA, ABN AMRO en Beter Horen door te schrijven, trainen en adviseren.

Martine de Meijer

Lead SEO Fingerspitz
Expertsessie

Content & On Page SEO vanuit een Growth Marketing mindset

Wil je als organisatie online beter vindbaar en zichtbaar worden? In deze sessie laat Martine je zien hoe je met verschillende content-typen en slimme on-page SEO online meer succes kunt boeken. Van meer organisch websiteverkeer tot autoriteit worden in je vakgebied. Dankzij de growth marketing-mindset kun je ook nog eens de gebruiker verder helpen in zijn of haar online zoektocht,  zowel bovenaan als onderaan de marketingfunnel.

 • Martine is werkzaam als Lead SEO bij Fingerspitz en heeft ruim zes jaar ervaring op het gebied van online marketing. Haar kennis en ervaring gebruikt ze om een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van mensen en organisaties.

Bram Lucas

Operations & Innovation Director Team Nijhuis
Expertsessie

Het roer om met content in het theater

Ja ook theater ís content. Helemaal nu vrijwel alles online is. Hoe laat je bezoekers theater ervaren, niet vanuit het rode pluche in de zaal, maar vanaf de bank thuis? En hoe zet je ook je offline contentstrategie (van brochure tot driehoeksbord langs de weg) om naar onder meer advertenties op social media, Spotify, Snapchat en Nu.nl? In deze sessie laat het Wilminktheater in Enschede zien wat de échte kracht van content is. En hoe je van 12.000 fysieke theaterbezoekers naar 200.000 online kunt gaan.

 • Als medewerker communicatie en marketing is Daniël verantwoordelijk voor alle uitingen van het theater. Of het nu gaat om offline of online content, samen met zijn team
   zorgt Daniël ervoor dat alle bezoekers weten wat er de komende tijd te beleven is.
 • Als Operations & Innovation Director van online marketingbureau Team Nijhuis vertaalt Bram organisatiedoelstellingen naar digitale doelstellingen en heldere strategieën. Out-of-the box denken is Bram niet vreemd. Denk in kansen en niet in problemen!

Daniël Janssen

Communicatie & Marketing Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Expertsessie

Het roer om met content in het theater

Ja ook theater ís content. Helemaal nu vrijwel alles online is. Hoe laat je bezoekers theater ervaren, niet vanuit het rode pluche in de zaal, maar vanaf de bank thuis? En hoe zet je ook je offline contentstrategie (van brochure tot driehoeksbord langs de weg) om naar onder meer advertenties op social media, Spotify, Snapchat en Nu.nl? In deze sessie laat het Wilminktheater in Enschede zien wat de échte kracht van content is. En hoe je van 12.000 fysieke theaterbezoekers naar 200.000 online kunt gaan.

 • Als medewerker communicatie en marketing is Daniël verantwoordelijk voor alle uitingen van het theater. Of het nu gaat om offline of online content, samen met zijn team
   zorgt Daniël ervoor dat alle bezoekers weten wat er de komende tijd te beleven is.
 • Als Operations & Innovation Director van online marketingbureau Team Nijhuis vertaalt Bram organisatiedoelstellingen naar digitale doelstellingen en heldere strategieën. Out-of-the box denken is Bram niet vreemd. Denk in kansen en niet in problemen!

Krispijn Smith

Contentstrateeg Presenter
Expertsessie

Content is mensenwerk: maturity model voor content-teams en webredacties

Krispijn is content consultant en marketing director bij Presenter. Hij ontwikkelde contentstrategieën voor o.a. UvA, Koninklijke Bibliotheek en HKU. Daarbij stuitte hij telkens op dezelfde vraag: waarom is het ene team niet sterker dan de zwakste schakel en overstijgt een ander team de som der delen? In deze break out-sessie nodigt Krispijn jou en je content-team/webredactie uit om volgens zijn methode inzicht te krijgen in de kracht van je team en te leren hoe je sterker wordt.

Annemiek Nederpel

Chief content & community Frankwatching
Expertsessie

Het succes van je content? Pageviews zeggen niet alles

Een Frankwatching-artikel zonder veel pageviews? Het kan toch een waardevol stuk zijn. Hoe zit dat? In deze sessie krijg je een kijkje achter de schermen bij de Frankwatching-redactie. Het team ontwikkelde een eigen methode om het succes van de content te bepalen – en dat gaat verder dan alleen de pageviews. Na afloop weet je welke elementen nog meer van belang zijn bij succesvolle content, en heb je inspiratie om je eigen content ook anders onder de loep te nemen.

 • Annemiek Nederpel is als Chief Content & Community bij Frankwatching verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de redactie. Samen met het team staat ze dagelijks in contact met de auteurs die schrijven voor het blog.
 • Linda Passies houdt zich als audience editor bij Frankwatching bezig met de audience journey. Binnen de redactie focust ze zich niet alleen op taal, maar ook op de cijfers.

Linda Passies

Audience editor Frankwatching
Expertsessie

Het succes van je content? Pageviews zeggen niet alles

Een Frankwatching-artikel zonder veel pageviews? Het kan toch een waardevol stuk zijn. Hoe zit dat? In deze sessie krijg je een kijkje achter de schermen bij de Frankwatching-redactie. Het team ontwikkelde een eigen methode om het succes van de content te bepalen – en dat gaat verder dan alleen de pageviews. Na afloop weet je welke elementen nog meer van belang zijn bij succesvolle content, en heb je inspiratie om je eigen content ook anders onder de loep te nemen.

 • Annemiek Nederpel is als Chief Content & Community bij Frankwatching verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de redactie. Samen met het team staat ze dagelijks in contact met de auteurs die schrijven voor het blog.
 • Linda Passies houdt zich als audience editor bij Frankwatching bezig met de audience journey. Binnen de redactie focust ze zich niet alleen op taal, maar ook op de cijfers.

Ariënne de Vreugd

Senior contentmanager Presenter
Expertsessie

Headless cms: content(management) zonder kopzorgen

Headless cms is zo’n term die al jaren rondzingt in het contentmanagementwereldje. Weinig organisaties werken al met een cms dat enkel uit een back-end bestaat. PostNL neemt de sprong en onderzoekt of een headless cms een geschikte oplossing is die bij hun doelen past. Ariënne sprak erover met Daan Koelemeijer, senior teamcoördinator webredactie bij PostNL, en deelt de ervaringen van het bekendste postbedrijf in Nederland. Ontdek ook wat een headless cms precies is, wat je ermee kunt en vooral: wanneer is een headless cms geschikt voor je content en organisatie?

 • Ariënne de Vreugd is senior contentmanager bij Presenter. Ze zorgt dat content strak en geordend in het cms staat bij organisaties als RVO, PGGM en APG.

Rondetafelsessies

Presenter
Expertsessie

De zin en onzin van contentstrategie [rondetafelsessie]

Contentstrategie: weer zo’n modetrend waar je als bedrijf aan mee moet doen? Of is het toch wél waardevol? En heb je naast een marketingstrategie hebt, ook een contentstrategie nodig? Of is dat zo’n rapport dat vervolgens stof ligt te happen in een la? Discussieer met ons en andere contentstrategen over de zin en onzin van contentstrategie!

Vindbaar vs. toegankelijk [rondetafelsessie]
Vaak gehoord: ’We kunnen niet aan SEO én toegankelijkheid voldoen’, maar is dat wel zo? Of hebben deze twee specialisaties meer gemeen dan we denken? In dit rondetafelgesprek discussiëren we met elkaar en experts van beide disciplines over de verschillen en raakvlakken van SEO en digitale toegankelijkheid.

Ronnie Overgoor

Dagvoorzitter
Opening

Opening door Ronnie Overgoor

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen, in webinars en bij award uitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia, in tv studio’s en op online events. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Wat je op deze dag kunt verwachten

 

Keynotes worden door alle bezoekers tegelijkertijd gevolgd.
✓ Bepaal per ronde welke expertsessie je volgt (in breakout-rooms).
✓ Ontmoet mede-professionals en ontdek de nieuwste toepassingen.

Tickets

Early bird
€ 295
Regulier
€ 395
Groepskorting
vanaf € 221,25
Prijzen zijn exclusief btw

Erkenning & accreditatie

 • Geregistreerd dienstverlener Kmo-portefeuille Vlaanderen
650+
deelnemers
8.3
gem. beoordeling (eerdere events)
15+
keynotes & sessies
15+
sprekers

Content Conference is eerder bezocht door:

Dit zeggen deelnemers over onze vorige editie

 

“Juiste mate van keynotes en sessies. Breed pakket aan onderwerpen. Zat elke ronde wel iets interessants tussen.”

“Het was heel interessant. Geen opendeuren-bullshit maar echt goede inzichten. Ik doe een volgende keer weer mee.”

“De expertsessies waren erg boeiend en praktisch toepasbaar voor mijn werk.”

Video virtual event

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelden gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Partners 2022