Programma

Programma Conversational Conference 2019

De sprekers zijn bekend:

 • -

  Magreet-van-Schaijk-Lush-300

  Margreet van Schaijck - Brand Manager @ Lush

  Waarom Lush stopt met socials en kiest voor persoonlijk klantcontact

  De aanpak van Lush is gewaagd en controversieel. Zo stoppen ze in de UK met alle social brand kanalen. Lush kiest bewust voor een benadering die uitgaat van persoonlijke interactie, consistentie en eigenheid. Margreet vertelt hoe een eigen verhaal bijdraagt aan een positieve klantbeleving en hoe Lush haar eigen koers vaart als het gaat om klantcontact.

 • -

  Sander Duivestein

  Sander Duivestein - Trendwatcher en internetondernemer

  Adapt or die: hoe de digitale toekomst te overleven

  FaceApp, een applicatie waarmee je met een filter jezelf digitaal ouder maakt, was even brekend nieuws. Media die gecreëerd zijn door kunstmatige intelligentie: we kregen een vooruitblik op de nabije toekomst. Wat voor relatie gaan we in de toekomst met technologie aan? Is er een emotionele of zelf intieme band mogelijk? Sander schetst de toekomst, waarin technologieën als deepfakes, hologrammen en hyperrealiteiten een hoofdrol spelen. Ook maakt hij duidelijk wat hiervan de impact is op mensen, bedrijven en onze maatschappij.

 • -

  Yoav-Barel-300-300

  Yoav Barel - Founder & CEO @ Chatbot Summit

  The state of bots [ENG]

  More and more leading international brands are making their services available on WhatsApp and other chatservices while designing Voice-First experiences that run on Google Assistant, Amazon Alexa or Apple Siri. It’s more evident than ever. Conversational experiences and voice technologies are going to change the daily lives of billions of people around the world. Join Yoav as he paints his vision for the market, provides an up to date macro market analysis, reveals interesting statistics and shares insight data that will help you take action immediate action!

 • -

  carolina 300x300 margot anwb 400x400

  Carolina van den Hoven - Business Owner Online Service en Chatbot & Margot van Leeuwen - van der Weide - Customer Experience @ ANWB

  De conversational (design)-reis van ANWB

  Iris, de virtuele assistent van de ANWB, beantwoordt meer dan drie miljoen vragen per jaar en kent meer dan 100 dialogen. Hoe heeft de ANWB dit voor elkaar gekregen? Margot en Carolina vertellen je graag over de weg hiernaartoe: pilot, usability onderzoek, een conversational copy guide. Ook delen ze een mooi succes: de multidisciplinaire aanpak voor de piek rondom de vakantie voorbereiding voor ANWB-leden met uitzonderlijk goede waarderingen van de leden.

 • -

  charlotte

  Charlotte van Hooijdonk - Universitair docent en onderzoeker @ Vrije Universiteit Amsterdam

  Tone of voice in webcare: de kansen & gevaren

  Het belang van goede webcare wordt anno 2019 door veel bedrijven onderstreept. Steeds vaker doet een nieuwe webcare-medewerker zijn intrede: de chatbot. Automatisering kan tijdwinst opleveren. Maar er zit ook een risico aan: een gesprek met een chatbot is vaak niet de meest persoonlijke interactie. Wat kunnen we leren van mens-tot-mens webcare gesprekken? Charlotte vertelt over de kansen en gevaren van een menselijke gespreksstijl in geautomatiseerde webcare.

 • -

  Jean Bonnenfant 300

  Jean Bonnenfant - Growth Hacking Trainer @ Growth Tribe

  How to keep growing & beat the competition [ENG]

  Building products isn’t enough. Growth comes from a mix of behavioural psychology, coding, creative marketing and data analysis. Roeland will run you through some of the latest stories about personalised customer journeys, automated communications, chatbots. He will learn you his best tricks. And as if that isn’t enough he closes off with a live demo how to build a landings page with a chatbot in 10 minutes.

 • -

  Suzan-Knipp-300

  Suzan Knipp - Manager Strategie, Vastgoedsturing & Communicatie @ Woonforte

  In de non-profitsector aan de slag met voice

  Zomaar een voice-bot implementeren is, zeker in de non-profitsector, een uitdaging. Daarom werkt Woonforte samen met andere woningcorporaties om het digitale klantcontact te vereenvoudigen. Een behoefte die er zeker is, gezien zij te maken hebben met mensen die soms moeite hebben met lezen en schrijven: zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland.

  De virtuele medewerker Wonne kan veel voorkomende klantvragen en repeterende handelingen afvangen. Hierdoor kunnen medewerkers zich op complexere vragen richten. Suzan laat zien hoe Wonne spraakgestuurd de top 10 van reparatieverzoeken van huurders geheel zelfstandig afhandelt. 

 • -

  Peter-Sparreboom Wendy-Kuiper

  Peter Sparreboom - Voice expert & Wendy Kuiper - B2B Marketeer & Content Organizer @ Data Direction

  Workshop: content voor voice (let op: alleen op inschrijving)

  Direct starten met voice in jouw organisatie? De content-experts van Data Direction geven een exclusieve workshop: Content voor voice. Je leert hoe je sterke dialogen ontwikkeld die passen bij het DNA van jouw organisatie en binnen je contentstrategie. Je ervaart hoe eenvoudig het is om content voor voice te produceren: je gaat er tijdens de workshop zelf actief mee aan de slag.

  Wil jij een van de 30 plekken bemachtigen? Schrijf je in voor de Conversational Conference nieuwsbrief (onderaan deze pagina), dan ben jij de eerste die het hoort wanneer de inschrijving is geopend.

 • -

  alexander de ruiter 400x400

  Alexander de Ruiter - CEO @ OBI4wan

  Succesvol je virtual assistant implementeren

  Chatbots en virtual assistants zijn overal, maar waar begin je en hoe zet je ze succesvol in voor onder andere customer service, marketing en sales? Indien goed ingezet kunnen chatbots tot 25% van je digitale klantenservice afvangen. In deze sessie deelt Alexander tips & inzichten uit succesvolle implementaties bij mooie merken als HEMA en RTL Nederland.

 • -

  Guyon Essed

  Guyon Essed - Conversation designer @ Mr Koreander

  Putting the 'conversation' in conversational interface

  Heb je het over conversational, dan heb je het over taal. Het is alleen wel de kunst om die taal zo te gebruiken dat een gesprek met een chatbot natuurlijk aanvoelt. Maar hoe je dat? Waar begin je? En wat komt er allemaal bij kijken? In deze praktische sessie neemt Guyon je stap voor stap mee in het ontwerp van een conversatie voor een chatbot.

 • -

  Jesse Scholtes

  Jesse Scholtes - Senior eDevelopment Manager @ T-Mobile

  Lessen die je kunt leren van chatbot Lotte

  T-Mobile is altijd op zoek naar de nieuwste technologische ontwikkelingen en praktische toepassingen daarvan voor bedrijf en eindgebruiker. Jesse neemt je mee in de ontwikkeling van chatbot Lotte en haar contactstrategie: van de eerste design sprint tot de chatbot die nu dagelijks duizenden klanten helpt. Een mooi voorbeeld waar de digitale en analoge wereld bij elkaar komen en waar mooie nieuwe inzichten en kansen worden gecreëerd. 

 • -

  ruud 400x400 Bram Lenten 400x400

  Ruud Huigsloot - Product Owner Conversational @ Eneco & Bram Lenten - Consultant & Partner @ Conversationals

  Maak kennis met de conversational interface van Eneco

  Een conversational interface is het ontwerp dat zich richt op hoe een gebruiker in een vraag/antwoord-gesprek efficiënt geholpen kan worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van alle info die over de gebruiker beschikbaar is. Maak tijdens deze sessie kennis met de conversational interface van Eneco. Hoe dragen chatbots bij aan de klantenservice van de energiemaatschappij? 

 • -

  Len-Debets

  Len Debets - Founder Digital Advisor @ KPMG

  Schaalbaar succes met chat & voicebots: hoe richt je de organisatie in?

  Veel organisaties zijn goed op stoom met het implementeren van chat en voicebots, en beginnen de (on)mogelijkheden te ervaren. De uitrol over verschillende team, klantgroepen en use cases zorgt regelmatig voor organisatorische problemen. Hoe kies je als bedrijf de juiste technologie en hoe kunnen bedrijven zich organiseren voor succes op schaal? Len beantwoordt tijdens zijn sessie deze vragen en geeft zijn toekomstvisie op de markt.