Sprekers 2019

Frans Reichardt

Frans Reichardt

Host of the day | Klantenluisteraar

Frans helpt ambitieuze bedrijven aan blije klanten en betere resultaten. Hij helpt de klantbeleving, klanttevredenheid en klantwaarde te verbeteren door de klant centraal te stellen. Vanuit de overtuiging dat loyaliteit ván de klant begint bij loyaliteit áán de klant.

Yoav Barel

Yoav Barel

Founder & CEO @ Chatbot Summit

Yoav is the CEO of Chatbot Summit and is an international tech entrepreneur, who’s held senior product, strategy and business positions at Sun Microsystems, Oracle, and LivePerson. Yoav has been pioneering digital experience for the past two decades. He is convinced that conversational experiences powered by AI (aka chatbots) are going to take the realm from Apps to dominate the way we interact with technology.

Sander Duivestein

Sander Duivestein

Trendwatcher en internetondernemer

Sander is auteur, adviseur, columnist over de impact van nieuwe technologie en is regelmatig in de traditionele media te bewonderen. In zijn ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. “Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Het is adapt or die!

Margreet van Schaijck

Margreet van Schaijck

Brand Manager @ Lush

Margreet is Brand Manager Lush Nederland & België met een passie voor (digitale) contentstrategie en contentmarketing. Ze heeft veel ervaring op gebied van brandcommunicatie, management, branding en creative content. Hierbij heeft ze extra aandacht voor duurzaamheid en ethiek.

Jean Bonnenfant

Jean Bonnenfant

Growth Hacking Trainer @ Growth Tribe

Coming from a copywriting background, Jean is Growth Hacking hands-on practitioner upskilling companies to grow in a data-driven world, and trained companies such as Facebook, ING, Google. With international advertising experiences he went from creative-centric to conversion-centric processes. He is also a B2B lead generation expert and excels at inbound marketing strategies.

Charlotte van Hooijdonk

Charlotte van Hooijdonk

Universitair docent en onderzoeker @ Vrije Universiteit Amsterdam

Dr. Charlotte van Hooijdonk is universitair docent taal en communicatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In haar onderwijs en onderzoek richt ze zich op de effecten van taalkenmerken in webcare op de waargenomen menselijke stem en merkreputatie. Samen met Christine Liebrecht (universitair docent aan Tilburg University) onderzoekt ze hoe taalkenmerken in online communicatie kunnen bijdragen aan efficiënte gesprekken met behoud van de menselijke stem.

Carolina van den Hoven

Carolina van den Hoven

Business Owner Online service & Chatbot @ ANWB

Carolina werkt al ruim 5 jaar aan verschillende virtuele assistenten; de laatste 3 jaar voor de ANWB. Door haar ervaring is ze een kei in online service en ziet ze volop kansen om klantgericht te werken. Ze vertelt graag over haar learnings en ambities voor de chatbot Iris.

Margot van Leeuwen - van der Weide

Margot van Leeuwen - van der Weide

Customer Experience @ ANWB

Margot zet haar jarenlange ervaring vanuit Leden Service Center in voor de virtuele assistent Iris van de ANWB. In het contactcenter wordt Iris namelijk ook ingezet om medewerkers te ondersteunen. Het afgelopen jaar schreef ze succesvol tientallen dialogen en verbeterde ze content op basis van klantsignalen. 

Jesse Scholtes

Jesse Scholtes

Senior eDevelopment Manager @ T-Mobile Nederland

Jesse heeft een passie voor nieuwe technologische ontwikkelingen en praktische toepassingen daarvan voor bedrijf en eindgebruiker. De laatste jaren is Jesse binnen T-Mobile als Product Owner verantwoordelijk geweest voor verschillende digitale kanalen zoals de My T-Mobile-app en My web-omgeving. Het meest recente project is de chatbot Lotte.

Suzan Knipp

Suzan Knipp

Manager Strategie, Vastgoedsturing & Communicatie @ Woonforte

Suzan is altijd op zoek naar innovaties en vernieuwingen die meerwaarde opleveren voor huurders van Woonforte: fijner wonen, betere communicatie en meer standaardisatie en digitalisering waar dat kan. Dat maakt het ook mogelijk om meer maatwerk te bieden waar nodig.

Peter Sparreboom

Peter Sparreboom

Voice expert @ Data Direction

Peter heeft ruime ervaring in het relatief nieuwe vakgebied van voice en is expert op dit gebied bij Data Direction. Hij hielp verschillende organisaties (bijvoorbeeld Schiphol) met het ontwikkelen van een voice applicatie en adviseerde organisaties over het optimaliseren van content voor voice search.

Wendy Kuiper

Wendy Kuiper

B2B Marketeer & Content Organizer @ Data Direction

Wendy helpt organisaties bij het vertellen van een uniek, persoonlijk en relevant verhaal. Met haar ervaring in marketing, communicatie en design verbindt zij afdelingen en vakgebieden met de strategische inzet van content. Door focus te houden op de inrichting van het contentproces bouwt ze strategisch aan het grotere geheel: de identiteit van een organisatie.

Guyon Essed

Guyon Essed

Conversation designer @ Mr Koreander

Guyon is copywriter en UX-writer, maar de laatste jaren vooral conversation designer. In die rol heeft hij gewerkt aan projecten voor Allerhande, Zilveren Kruis en Simyo. Daarnaast blogt hij over conversational agents voor Adformatie en werkt hij aan een chatbot voor Mr Koreander.

Alexander de Ruiter

Alexander de Ruiter

Founder & CEO @ OBI4wan

Alexander is CEO van OBI4wan en heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de wereld van klantcontact, social media en digitale toepassingen. Hij heeft een grote passie voor het ondersteunen van organisaties met een excellente aanpak van customer service door technologie en procesverbeteringen.

Bram Lenten

Bram Lenten

Consultant & Partner @ Conversationals

Bram begon bij KPN waar hij o.a. werkte als Channel Manager en leiding gaf aan de digitale transitie van customer service. Daarna werd hij partner bij Conversationals. Wekelijks schuift hij aan bij verschillende klanten om te zorgen dat de verschillende teams samen investeren in online service en klantervaring. Het pragmatisch vertalen van abstracte en strategische gesprekken past hem goed. 

Ruud Huigsloot

Ruud Huigsloot

Product Owner Conversational @ Eneco

Ruud is al jarenlang gefascineerd door de relatie tussen bedrijven en klanten, en digitale klantenservice in het bijzonder. Naast ‘mijn omgevingen’, apps en social is de chatbot de next big thing. Het hele conversational domein biedt volgens hem ontzettend veel mogelijkheden om de dienstverlening van bedrijven aanzienlijk te verbeteren.

Pieter de Kok

Pieter de Kok

Adviseur Klantproces & Kwaliteit @ Rochdale

Pieter houdt zich bezig met het verbeteren en digitaliseren van klantgerelateerde processen. Hierbij zoekt hij naar de perfecte mix van een optimale klantreis, enthousiaste collega’s en efficiënte processen.

Len Debets

Len Debets

Founder Digital Advisor @ KPMG

Len heeft expertise en ervaring in digitale productontwikkeling binnen verschillende sectoren. Binnen KPMG is hij verantwoordelijk voor Digital Advisor, een platform ontwikkeld voor organisaties om op schaal chatbot & voicebots te bouwen, te onderhouden en te beheren. Hij is onderdeel van het KPMG Smart Tech Solutions Team.

Patrick Meutzner

Patrick Meutzner

Founder en co-owner @ Trengo

Met de bevlogenheid waarmee Patrick als kleine jongen zijn zelfgemaakte kerstkaarten wist te verkopen, werkt Patrick sinds 2015 vanuit dezelfde passie aan Trengo, een internationale omnichannel team-inbox oplossing voor moderne organisaties.

Igo Trampe

Igo Trampe

Co-owner en Sales Manager @ Trengo

Igo is co-owner en Sales Manager bij Trengo.

Richard van Anholt

Richard van Anholt

Advisor @ CM.com

Richard is adviseur in cloud communications en programmable telecoms. Hij verbindt global brands met next-gen communicatiekanalen als voice, Messenger, WeChat, RCS en Viber. Bij CM.com is hij onder meer verantwoordelijk voor Communication Platform as a Service (CPaaS).