Frankwatching Logo

Digital transformation in the workplace

3 november 2020 - virtual event

Reserveer je early bird-ticket!
Keynote uitgelicht

De toekomst van werk: hoe tech het potentieel van de mens vergroot

Saskia Nijs

HÉT ONLINE EVENT OVER
Employee experience, technology & platforms en strategy & performance
Op hét online event over digital transformation in the workplace draait het om slimmer werken, effectief verandermanagement & program management, tools & applicaties en ontwikkelingen in automation die je niet (langer) kunt negeren.

Want alleen met de employee experience op 1, kun je structurele groei van je business garanderen. Ontdek hoe je voorziet in de (digitale) wensen en behoeften van medewerkers en hun tevredenheid, productiviteit en loyaliteit verhoogt.

Digital Workspace Event gaat online!
Tijdens deze virtuele editie waan je je op een conferentie zoals altijd: check in bij keynotes en kies zelf naar welke breakout-sessies je gaat. Stel vragen aan sprekers en connect met andere bezoekers. Komt het live-moment niet uit? Bekijk de conferentie dan later on demand.

Sprekers 2020

Eddie Obeng

Professor, author, visionary Pentacle
Keynote

The Future of Work: why smart failure is the key to fast change [ENG]

The digital workplace starts with making strategic choices, says British professor Eddie Obeng. What is the purpose of your organisation, and how do you organize technology around your objectives (and not the other way around)? In his keynote, Obeng shares the challenges and opportunities of the Future of Digital Workplace, the need for speed and agility, and why you sometimes have to fail to be successful.

Eddie Obeng is the founder of Pentacle (The Virtual Business School). The professor, organisation expert and author is also known for the popular and critically acclaimed TED talk “Smart failure for a fast-changing world”.

Saskia Nijs

Bestuursvoorzitter Setup
Keynote

De toekomst van werk: hoe tech het potentieel van de mens vergroot

De digitale werkplek gaat niet over technologie, maar over het potentieel van de mens. Wat is onze (toegevoegde) waarde als medewerker of bedrijf in de snel veranderende werkomgeving? Spelen we nog wel een rol als AI en robotica straks een groot deel van onze taken overnemen? 

Saskia Nijs is onderzoeker aan de VU en columnist bij FD. Ze geeft, vanuit de praktijk én academisch onderzoek, nieuwe inzichten en praktische handvatten over de toekomst van werk.

Rick Pastoor

Auteur bestseller GRIP
Keynote

Het geheim van slim werken: zo krijg je grip op je week

Hoe breng je meer structuur in je werkdag en werkweek? Wat te doen tegen een overvolle agenda, e-mail overload en andere productiviteitskillers? Rick Pastoor, auteur van de bestseller GRIP en oud-binnenbaas bij Blendle, geeft in zijn keynote direct toepasbare tips en tricks om de regie over je kostbare tijd (terug) te krijgen en meer rust en ruimte in je hoofd te creëren.

Arjan Nataraj

Directeur Mixit
Expertsessie

Het beste recept voor de digitale werkplek

In deze sessie behandelt Arjan vijf thema’s die het succes van je digitale werkplek bepalen:

 • Wat is het doel & wanneer is de digitale werkplek een succes?
 • Hoe betrek je de ‘business’?
 • Hoe meet je (welke) resultaten?
 • Hoe staat het met de digivaardigheden (digital dexterity) van je organisatie?
 • En wat is de rol van Office365 in dit geheel?

Aan de hand van prikkelende stellingen en inspirerende voorbeelden gaat Arjan samen met jou op zoek naar het juiste recept voor de digitale werkplek.

Sylvia Bouwmeester

Communicatieadviseur Naktuinbouw
Expertsessie

JIP: een verhaal over teamspirit

In februari 2018 werd het sociaal intranet ‘Jouw Interne Platform’ (JIP) gelanceerd bij Naktuinbouw. De betrokkenheid bij het platform is groot. Hoe pak je zoiets aan? Bij Naktuinbouw als team! Sylvia vertelt het verhaal van het team van communitymanagers en deelt haar ervaringen en learnings. Suzanne Neilen van Winkwaves heeft dit traject begeleid en samen beantwoorden ze graag al jouw vragen.

Renée van Holsteijn

Communitymanager en implementatiespecialist NextNovate
Expertsessie

In gesprek met OLX en Facebook Workplace [ENG]

Veel mensen kennen Workplace wel; het interne communicatieplatform dat Facebook een aantal jaar geleden lanceerde voor de zakelijke markt. In deze paneldiscussie bespreken we de casus van OLX Group. Uitgangspunt is een open gesprek over communities en stakeholdercommunicatie door middel van het Facebookproduct dat iedereen al wel kent van thuis.

Als communitymanager & implementatiespecialist heeft Renée talloze implementaties van sociaal intranet begeleid. Vanuit NextNovate helpt Renée organisaties die overgaan op een nieuwe tool zoals Workplace from Facebook.

Ana Garcia

Global Head of Communications & CSR OLX Group
Expertsessie

In gesprek met OLX en Facebook Workplace

Veel mensen kennen Workplace wel; het interne communicatieplatform dat Facebook een aantal jaar geleden lanceerde voor de zakelijke markt. In deze paneldiscussie bespreken we de casus van OLX Group. Uitgangspunt is een open gesprek over communities en stakeholdercommunicatie door middel van het Facebookproduct dat iedereen al wel kent van thuis.

Ana werkt bij OLX als Global Head of Communications & CSR. OLX is het bedrijf achter bekende merken zoals Autotrader en Letgo. Ze zijn actief in 50 landen en hebben 20 brands onder hun hoede.

Roland Kroes

Corporate Communicatieadviseur DAS
Expertsessie

Met MiDAS kom je verder: introductie van een nieuwe digitale werkomgeving

Eind 2019 lanceerde DAS een nieuwe digitale werkomgeving. ‘MiDAS’ is sindsdien de plek waar medewerkers samenwerken door kennis en informatie te delen, zoeken en vinden. Bij de voorbereiding, de implementatie en daarna kwam DAS allerlei verrassingen, valkuilen, meevallers en tegenvallers tegen, die ze tijdens deze interessante sessie met jullie delen. 

Als je kijkt naar de context, dan kun je communicatie betekenis geven. En dat is waar Roland naar streeft in zijn werk voor bedrijven en organisaties: door te kijken naar de context, betekenis geven aan de interne en de externe communicatie. Dat doet hij al meer dan vijftien jaar, bij bedrijven, (semi)overheidsorganisaties en belangenorganisaties.  

Monique van de Beek

Communitymanager Consumentenbond
Expertsessie

De succesvolle implementatie bij de Consumentenbond

Van een traditionele hiërarchie naar een nieuwe manier van werken die gebaseerd is op zelforganisatie. Én een nieuw intranet dat daarin ondersteunt. De Consumentenbond ging deze uitdaging aan vorig jaar. Een openhartig verhaal over vinden wat je nodig hebt, verandering en verbinding.

Monique vervult meerdere rollen binnen de Consumentenbond. Zij is verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van een nieuw (sociaal) intranet en deelt haar ervaringen.

Christian Lund

Co-founder & CPO Templafy
Expertsessie

To be announced

Experienced entrepreneur with a demonstrated track record in the enterprise software industry. Skilled in Sales, Marketing, Product Management, Business Development, Business Strategy & Entrepreneurship. [ENG]

Corine Ahlrichs

Digital Workplace Consultant Mixit
Expertsessie

Over verandercommunicatie: de grootste missers

Verandercommunicatie is een krachtig middel, dat helaas te vaak verkeerd wordt ingezet. Benieuwd naar de grootste missers tijdens digitale verandertrajecten? En hoe je, door het toepassen van het ADKAR-model, ervoor zorgt dat medewerkers gewenste veranderingen omarmen? Maaike en Corine, Digital Workplace Consultants bij Mixit, delen hun succesformule voor een effectief communicatieplan om medewerkers te bereiken én in beweging te krijgen.

Guy Stratermans

Customer Success Director Digital Optimizer
Expertsessie [rondetafelsessie]

Lessen die je kunt leren van een award-winnend intranet

In deze sessie gaan we leren van de winnaar van de Intranet Value Award van 2019 en van elkaar. Hoe richt je een succesvolle onboarding in? Hoe zet je Task Analysis in? Hoe kun je jouw platform slim(mer) inrichten? Met jouw vragen en onze voorbeelden gaan we aan de slag.

Als consultant helpt Guy organisatie bij data-driven design. Hij geeft de bezoeker een gezicht en komt op voor de rechten van deze gebruiker: een snelle gebruiksvriendelijke online ervaring.

Jos Wassink

Adviseur Sociaal Intranet Mett
Expertsessie [rondetafelsessie]

Lessen die je kunt leren van een award-winnend intranet

In deze rondetafelsessie gaan we leren van de winnaar van de Intranet Value Award van 2019 en van elkaar. Hoe richt je een succesvolle onboarding in? Hoe zet je Task Analysis in? Hoe kun je jouw platform slim(mer) inrichten? Met jouw vragen en onze voorbeelden gaan we aan de slag.

Jos maakt online platformen, die mensen en informatie slim samenbrengen. Dat doet hij al jaren vanuit community-oogpunt. Hij neemt strategische keuzes mee in het praktisch inrichten van platformen en weet hoe lastig dit kan zijn.

Rick de Vries

Digital Workplace Strategy Consultant Mixit
Expertsessie [rondetafelsessie]

Écht succesvol Office 365 inzetten. Hoe dan?

Office 365 wordt uitgerold binnen veel bedrijven, maar hoe wordt er succesvol gebruik gemaakt van alle facetten die Office 365 te bieden heeft? Denk hierbij aan een goede governance en adoptiestrategie, deze onderdelen worden vaak vergeten.

Ga hierover in gesprek met Rick en andere vakgenoten en stel je vragen. Onder leiding van Rick kom je een stuk rijker uit deze sessie en krijg je handvatten mee waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Maaike van der Noord

Digital Workplace Consultant Mixit
Expertsessie [rondetafelsessie]

Hoe maak je interne communicatie tijdens verandertrajecten meetbaar?

Het opzetten en uitvoeren van een intern communicatieplan per doelgroep voor elke stap in het verandertraject is een prachtige klus. Maar hoe kan je zien of je middelen effect scoren? En hoe kan je het oppakken op een manier die overzichtelijk en efficiënt is voor de communicatieadviseur. We bespreken met elkaar wat zijn de kansen en beperkingen zijn die organisaties hierin zien.

Ronnie Overgoor

Dagvoorzitter
Opening

Ronnie Overgoor

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen, in webinars en bij award uitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia, in tv studio’s en op online events. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Wat je op deze dag kunt verwachten:

Keynotes worden door alle bezoekers tegelijkertijd gevolgd (in een virtuele ruimte).
✓ Bepaal per ronde welke expertsessie je volgt (online breakout-sessies).
✓ Ontmoet mede-professionals en ontdek de nieuwste toepassingen.
Live & on demand, dus wanneer het jou uitkomt.

Programma

 • Opening door dagvoorzitter

 • 9.30 uur
 • Breakoutronde 1

 • 10.20 uur
 • Breakoutronde 2

 • 11.40 uur
 • Lunchpauze

 • 12.20 uur
 • Breakoutronde 3

 • 12.50 uur
 • Breakoutronde 4

 • 13.40 uur
 • Recap & afsluiting

 • 15.00 uur
350+
deelnemers
8.1
gem. beoordeling
10+
sprekers
10+
keynotes & workshops (live & on demand)

Tickets

Early bird
€ 115
Regulier
€ 135
Prijzen zijn exclusief btw

Erkenning & accreditatie

 • 6 NIMA-SMP of -SCP punten
 • Geregistreerd dienstverlener Kmo-portefeuille Vlaanderen

Aftermovie #DWE19

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelding gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Partners