Frankwatching Logo

Digital Workspace Event: 9 november 2021

Digital employee experience: de mens centraal

Reserveer hier je ticket
Nieuw!

Expertsessies van Rotterdam The Hague Airport, LinkedIn Benelux & Gemeente De Fryske Marren

Nu 1 + 1 gratis ticket 📣 Voor slechts €69 kun je met z'n tweeën komen!

HÉT ONLINE EVENT OVER
Employee experience, technology & platforms en strategy & performance

Tijdens de 4e (en virtuele) editie van deze jaarlijkse conferentie ligt de focus op slimmer werken op intranetten en hybride werkplekken. Leer van ProRail, Rijksoverheid, Qredits (kredietverstrekker MKB), Vebego (34.000 medewerkers) en andere organisaties die je voorgingen en laat je inspireren door internationale experts als James Robertson (AUS), Isabel de Clercq (BE) en Arjan Nataraj (NL).

Hoor ook meer over de meest urgente uitdagingen van de digitale werkomgeving en hoe technologie een nieuwe cultuur kan faciliteren waarbij de mens centraal staat. Op dinsdag 9 november 2021 vanaf 9.30 uur bij jou in het thuiskantoor.

Sprekers 2021

Isabel de Clercq

Thoughtleader connect|share|lead
Keynote

Doing hybrid right

De Vlaamse Isabel De Clercq houdt zich al jaren bezig met zelfleiderschap, productiviteit, kennisdeling en de kracht van technologie. Al deze zaken vinden elkaar in de digitale werkplek. Ze geeft hierover advies aan onder andere Proximus, Umicore, AG Insurance, Telenet en andere bekende Belgische merken.

Isabel is daarnaast veelgevraagd keynote spreker en schrijft boeken, in 2017 verscheen Social Technologies in Business) en recent ‘Het Hybride Werken. Een Manifest’.

James Robertson

Founder Step Two
Keynote

Maak van digital employee experience een topprioriteit [ENG]

Het is een van de meest gemaakte fouten bij het opzetten en implementeren van digitaal en hybride werken: de technologie centraal zetten. En de mens? Die wordt soms wel eens uit het oog verloren. Met alle gevolgen vandien… Waarom digital employee experience (DEX) op #1 zetten? Werkgeluk bevordert niet alleen digitale transformatie, maar heeft ook een positieve impact op bedrijfsresultaten. Ontdek wat, waarom en hoe tijdens de keynote van James Robertson. De global DEX-thought leader praat je bij over en deelt een aantal richtlijnen voor het centraal stellen van je medewerkers. Nu en in de toekomst.

 • James startte de wereldwijde beweging van digital employee experience (DEX) en leidt sindsdien vele discussies en research hierover. Hij is de oprichter en managing director van Step Two, een Australisch adviesbureau dat zich specialiseert in intranetten, digital workplaces en digital employee experience.

Wendy Tasseron

Senior Organisatie en Change Consultant ProRail
Keynote

Hoe ProRail de transitie naar hybride werken aanpakt

Ook bij ProRail zorgde corona voor een versnelde kennismaking met thuiswerken en een versnelde ontwikkeling van de visie op ‘waar-je-werkt’. Als bedrijf zet ProRail teams centraal, zodat ze zich thuis of op de werkplek kunnen richten op een goede samenwerking, op ontwikkeling en presteren. In deze sessie delen Wendy Tasseron en Martine Atzema hoe zij de transitie naar hybride werken hebben aangepakt.

 • Wendy Tasseron werkt als Senior Organisatie en Change consultant bij ProRail en is betrokken bij de beweging naar hybride werken bij ProRail.
 • Martine Atzema is verantwoordelijk voor alle hard- en soft services die nodig zijn voor hybride werken bij ProRail.

Martine Atzema

Manager Human Facility management ProRail
Keynote

Hoe ProRail de transitie naar hybride werken aanpakt

Ook bij ProRail zorgde corona voor een versnelde kennismaking met thuiswerken en een versnelde ontwikkeling van de visie op ‘waar-je-werkt’. Als bedrijf zet ProRail teams centraal, zodat ze zich thuis of op de werkplek kunnen richten op een goede samenwerking, op ontwikkeling en presteren. In deze sessie delen Wendy Tasseron en Martine Atzema hoe zij de transitie naar hybride werken hebben aangepakt.

 • Wendy Tasseron werkt als Senior Organisatie en Change consultant bij ProRail en is betrokken bij de beweging naar hybride werken bij ProRail.
 • Martine Atzema is verantwoordelijk voor alle hard- en soft services die nodig zijn voor hybride werken bij ProRail.

Marcel Molenaar

Country Manager & Director of Marketing Solutions LinkedIn Benelux
Expertsessie

Case Linkedin: Van professionele connecties naar persoonlijk contact

Tijdens de coronacrisis bleek LinkedIn voor veel mensen een baken om connectie te maken met leden, bedrijven, maar ook directe collega’s. Om die connectie te behouden én menselijker te maken, werd een flink aantal nieuwe features ontwikkeld. Zoals een intern ‘chatroulette’-systeem waarbij LinkedIn-medewerkers werden verbonden met een willekeurige collega voor een zogenaamde koffiechat. Juist door toevallige interactie ontstaat inspiratie, aldus de Nederlandse LinkedIn-baas Marcel Molenaar. Benieuwd hoe digitaal en menselijk hand in hand kunnen gaan? Mis deze expertsessie niet!  

 • Marcel Molenaar startte in 2012 bij Linkedin Benelux als Head of Marketing Solutions en is sinds 2015 Country Manager Benelux. Marcel heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring binnen de online marketing en mediawereld en is een gepassioneerd spreker over digitale ontwikkelingen en social media.

Christel Maessen

Programma Manager Vebego
Expertsessie

Vebego: zo betrek je firstline workers bij je digitale transformatie

Hoe bereik en betrek je frontlijnwerknemers binnen je organisatie digitaal? Welke infrastructuur is nodig? En hoe zorg je ervoor dat al je medewerkers volgens deze nieuwe manier gaan werken? Bij Vebego werken ruim 34.000 mensen in schoonmaak, zorg, facilitair management en groen. Christel vertelt over het change- en adoptieproces dat het internationaal opererende familiebedrijf, bekend van onder meer schoonmaakgiganten Hago en Alpheios, heeft doorlopen én deelt de belangrijkste learnings.

 • Christel Maessen is verantwoordelijk voor de HR/IT-projecten binnen Vebego, zoals de uitrol van MS Teams als medewerkersportaal. Ze heeft daarbij veel aandacht voor een gestructureerde en uitvoerige change & adoptie-aanpak.

Jeroen Jansen

Product Marketing Manager Microsoft 365 Microsoft
Expertsessie

De verbindende kracht van technologie in een hybride werkomgeving

De komst van hybride werken – en daarmee tijd- en plaatsonafhankelijk werken – brengt (nieuwe) uitdagingen met zich mee. Om onder meer medewerkers betrokken te houden en talent te werven moet je als organisatie flexibel en fit zijn en meebewegen met de continu veranderende werkomgeving. Benieuwd hoe het bedrijf achter Teams, dé hub om in teamverband optimaal online te communiceren en samenwerken, je kan helpen mensen te verbinden en beter te laten werken? Volg dan deze expertsessie van Jeroen Jansen!

 • Met ruim 25 jaar in de IT-branche heeft Jeroen veel kanten van de IT gezien. Hij heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op het adopteren van technologie door middel van change management. 

Jolien Visscher

Communicatieadviseur Qredits
Expertsessie

Het nieuwsportal van Qredits: de kracht van digitale verbinding

Verbinding is niet alleen cruciaal voor de groei van je business, maar soms zelfs voor het voortbestaan. Qredits is zo’n organisatie. Naast verbinding met doelen en klanten, wil de sociale kredietverstrekker-zonder-winstoogmerk ook dat zijn 140 medewerkers dagelijks met elkaar verbonden zijn. Jolien laat zien hoe digitalisering een inclusieve bedrijfscultuur stimuleert en een enorme bijdrage levert in de digitale employee experience. Over een nieuwsportal waarop vooral persoonlijke verhalen gedeeld worden, maar ook over hybride werken, online kennisdelen, technologie en de kracht van digitale verbinding.

 • Jolien is verantwoordelijk voor de externe en interne communicatie van Qredits. Ze heeft ook een eigen bedrijf als voice-over; video’s, e-learnings, commercials en presenteert online events.

Sheraz Kazmi

Specialistisch communicatieadviseur Rijksoverheid
Expertsessie

Hybride werken bij het Rijk: van beleid naar praktijk

Ook bij het Rijk staat hybride werken torenhoog op de agenda. Het Rijksprogramma Hybride Werken staat voor de opgave om de transitie naar het hybride werkmodel rijksbreed te faciliteren, en om bewustwording te vergroten.

Sheraz Kazmi vertelt hoe communicatie bijdraagt aan het in beweging brengen van de meer dan 120.000 medewerkers bij de tientallen organisaties.

 • Sheraz is werkleven-expert, werkt als communicatieadviseur a.i. voor de Rijksoverheid en is oprichter van het trainingsbureau voor persoonlijk leiderschap GROWEVERYDAY.

Raymond de Jong

Communicatiemanager Rotterdam The Hague Airport
Expertsessie

Álle medewerkers bereiken? Zo pakt Rotterdam The Hague Airport het aan

Rotterdam The Hague Airport faciliteert jaarlijks het vliegverkeer voor zo’n twee miljoen reizigers en is daarmee de derde luchthaven van Nederland. Naast een groep vaste medewerkers, werken zij ook met een groot aantal flexwerkers. Hoe geef je deze groep nieuwe medewerkers een goede start en hoe zorg je dat je iedereen meeneemt in alle veranderingen? Raymond vertelt in deze sessie over de grootste uitdagingen en valkuilen en deelt zijn gouden tip om interne communicatie en betrokkenheid naar een hoger niveau te tillen.  

 • Raymond de Jong is vanuit luchthaven Rotterdam The Hague Airport verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe intranet RTMnet.
 • Machteld Kooij presenteert webinars, is dagvoorzitter en coacht televisiepresentatoren en mensen die in talkshows aanschuiven.

Machteld Kooij

Presentatie- en mediatrainer Machteld Kooij
Expertsessie

Álle medewerkers bereiken? Zo pakt Rotterdam The Hague Airport het aan

Rotterdam The Hague Airport faciliteert jaarlijks het vliegverkeer voor zo’n twee miljoen reizigers en is daarmee de derde luchthaven van Nederland. Naast een groep vaste medewerkers, werken zij ook met een groot aantal flexwerkers. Hoe geef je deze groep nieuwe medewerkers een goede start en hoe zorg je dat je iedereen meeneemt in alle veranderingen? Raymond vertelt in deze sessie over de grootste uitdagingen en valkuilen en deelt zijn gouden tip om interne communicatie en betrokkenheid naar een hoger niveau te tillen.  

 • Raymond de Jong is vanuit luchthaven Rotterdam The Hague Airport verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe intranet RTMnet.
 • Machteld Kooij presenteert webinars, is dagvoorzitter en coacht televisiepresentatoren en mensen die in talkshows aanschuiven.

Jan van der Veen

Adviseur communicatie Gemeente De Fryske Marren
Expertsessie

In 1321 dagen naar succesvol digitaal samenwerken

In 2017 was het duidelijk dat De Fryske Marren dringend toe was aan een nieuw intranet voor haar medewerkers. Het duurde nog meer dan drie jaar voordat we live gingen met Dieuwke, ons digitale samenwerkplatform. Tijdens deze sessie nemen we je mee in onze zoektocht naar een nieuw platform en hoe we daarbij zoveel mogelijk medewerkers betrokken hebben. Gemeente De Fryske Marren (700 medewerkers) ging begin dit jaar in één keer van een statisch intranet over op een digitaal samenwerkplatform. En met succes!

 • Jan richt zich onder andere op de ontwikkeling van digitale communicatie en is projectleider van het nieuwe intranet.
 • Evelyn heeft veel ervaring op het gebied van CX en community management en is verantwoordelijk voor het nieuwe intern sociaal samenwerkingsplatform.

Evelyn Bot

Community manager Gemeente De Fryske Marren
Expertsessie

In 1321 dagen naar succesvol digitaal samenwerken

In 2017 was het duidelijk dat De Fryske Marren dringend toe was aan een nieuw intranet voor haar medewerkers. Het duurde nog meer dan drie jaar voordat we live gingen met Dieuwke, ons digitale samenwerkplatform. Tijdens deze sessie nemen we je mee in onze zoektocht naar een nieuw platform en hoe we daarbij zoveel mogelijk medewerkers betrokken hebben. Gemeente De Fryske Marren (700 medewerkers) ging begin dit jaar in één keer van een statisch intranet over op een digitaal samenwerkplatform. En met succes!

 • Jan richt zich onder andere op de ontwikkeling van digitale communicatie en is projectleider van het nieuwe intranet.
 • Evelyn heeft veel ervaring op het gebied van CX en community management en is verantwoordelijk voor het nieuwe intern sociaal samenwerkingsplatform.

Don Crowley

Strategic en product designer Iddink Group
Expertsessie

Product analytics in tijden van een pandemie: de lessen van Magister

Nederland ging in het voorjaar van 2020 massaal digitaal. Thuiswerken en thuisonderwijs werden het nieuwe normaal. Dagelijks werken meer dan 500 scholen in Nederland met Magister. Benieuwd hoe dit platform doorlopend kijkt naar verbeteringen in de digitale werkomgeving van docenten, ouders en leerlingen? En hoe product analytics ingezet worden om inzicht te krijgen in het gebruik van het Magister-platform, zonder zaken als privacy en compliance uit het oog te verliezen? Laat je inspireren tijdens deze expertsessie!

 • Don is strategic en product designer bij Magister, marktleider in educatieve en gebruiksvriendelijke software voor het voortgezet onderwijs. Hij onderzoekt onder meer hoe Magister haar middelen kan inzetten om de beste productverbeteringen te realiseren.

Arjan Nataraj

Directeur Mixit
Expertsessie

Het succes van je digitale werkplek is een continu proces

Je nieuwe digitale werkplek is succesvol uitgerold, maar hoe zorg je ervoor dat het gebruik succesvol blijft in de toekomst? Arjan Nataraj van Mixit vertelt je alles over de ondersteuning die continu nodig is om het maximale uit de digitale werkplek te halen.

 • Arjan is directeur van Mixit, een digital workplace company. Voor zijn klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat hem zakelijk drijft.

Roland Hameeteman

Founder e-office
Expertsessie

Vijf essentiële principes voor een mensgerichte organisatie

Hybride werken iets van de laatste anderhalf jaar? Allesbehalve, zegt de man die aan de wieg staat van de digitale werkplek. In deze expertsessie neemt Roland Hameeteman je in vogelvlucht mee door de belangrijkste lessen van de afgelopen 30 jaar. Want wat gebeurt er als je als organisatie alle kaders en hiërarchie weghaalt en medewerkers op de eerste plek zet? Wat zijn de valkuilen? En hoe kunnen hybride werken en een strak ingerichte digitale werkplek bijdragen aan een optimale employee experience? 

 • Roland zet zich als oprichter van e-office in om medewerkers, teams en organisaties optimaal samen te laten werken. Met boeken als ‘De kracht van mensen, organiseren in de eenentwintigste eeuw’, ‘Yellow & Blue’ en ‘Klein receptenboek voor het nieuwe werken’ heeft hij al veel organisaties geïnspireerd hun strategie aan te passen. 

Christiaan Lustig

Auteur van het boek 'Digital Employee Experience'
Expertsessie

Een praktisch model voor digital employee experience

Christiaan Lustig schreef, met Tabhita Minten, ’s werelds eerste boek over digital employee experience (DEX). Hij presenteert de modellen en inzichten uit dit “leading work” (dixit James Robertson) en gebruikt voorbeelden van Nederlandse en Vlaamse overheids-, nuts- en zorgorganisaties. En Christiaan geeft praktische tips om snel te kunnen starten.

 • Christiaan adviseert organisaties rond digital employee experience (DEX), de digitale werkomgeving en hybride werken. Hij helpt interne digitale communicatie, dienstverlening en samenwerking, intranet en de digital workplace steeds verder verbeteren.

Eric Mulder

Adviseur Informatievoorziening Online & Cloud Slachtofferhulp Nederland
Expertsessie

Informeren, verbinden en ondersteunen via jouw intranet

“Ons intranet is ondermaats, kun je dat oplossen?”, dat is letterlijk de vraag die door Slachtofferhulp Nederland werd gesteld. Wedervragen als “wat is er dan ondermaats” en “wat is het doel van het intranet” konden maar moeizaam worden beantwoord. Tijd voor een onderzoeksfase met behulp van TrueLime om antwoord te krijgen op die vragen. Over het proces, het doel en het resultaat.

 • Eric is van oorsprong webdeveloper en gebruikt zijn opgedane expertise om gevraagd en ongevraagd advies te geven bij online projecten binnen Slachtofferhulp Nederland. Samen met collega en expert Christiaan Lustig presenteert hij deze expertsessie.
 • Lieke is werkzaam als communicatieadviseur bij Slachtofferhulp Nederland. Ze verzorgt de interne communicatie van de organisatie en de externe communicatie richting cliënten, het publiek en (keten)partners.

Lieke van der Pas

Communicatieadviseur Slachtofferhulp Nederland
Expertsessie

Informeren, verbinden en ondersteunen via jouw intranet

“Ons intranet is ondermaats, kun je dat oplossen?”, dat is letterlijk de vraag die door Slachtofferhulp Nederland werd gesteld. Wedervragen als “wat is er dan ondermaats” en “wat is het doel van het intranet” konden maar moeizaam worden beantwoord. Tijd voor een onderzoeksfase met behulp van TrueLime om antwoord te krijgen op die vragen. Over het proces, het doel en het resultaat.

 • Eric is van oorsprong webdeveloper en gebruikt zijn opgedane expertise om gevraagd en ongevraagd advies te geven bij online projecten binnen Slachtofferhulp Nederland. Samen met collega en expert Christiaan Lustig presenteert hij deze expertsessie.
 • Lieke is werkzaam als communicatieadviseur bij Slachtofferhulp Nederland. Ze verzorgt de interne communicatie van de organisatie en de externe communicatie richting cliënten, het publiek en (keten)partners.

René Jansen

Oprichter Winkwaves
Expertsessie

Communicatielandschap voor hybride samenwerken: wat doe je waar en hoe versterkt dat elkaar?

Werken zonder vaste uren en muren. Hoe pak je dat als organisatie slim aan? Hoe versterken tools als MS Teams, social intranet en live bijeenkomsten elkaar in het digitale communicatielandschap? En hoe kun je met principes van “Working out Loud” effectiever én energieker samenwerken en verbonden blijven? René schetst, gebaseerd op zijn rijke praktijkervaring, een toekomstbeeld van hybride werken. 

 • René Jansen is oprichter van Winkwaves en heeft meer dan 15 jaar praktijkervaring met meer dan honderd sociale intranetten. Hij is daarnaast gepromoveerd online strateeg en ervaren met sociale wetenschappen, kennismanagement en bedrijfskunde.

Suze Krijnen

Digital Workspace Consultant Mixit
Rondetafelsessie

Profiteren van het nieuwe werken in 14 hacks

Hybride werken is populairder dan ooit. Hoe profiteer je als organisatie van de combinatie tussen thuis, op kantoor of elders werken? Duik samen met HNW-expert Suze Krijnen en een aantal vakprofessionals hier dieper op in en discussieer erop los tijdens deze niet te missen rondetafelsessie. Want 1 ding is zeker, de ideale invulling van hybride werken bestaat nog niet…

 • Suze is auteur van het boek ‘Wie heeft mijn werkplek gepikt?’ Profiteren van het nieuwe werken in 14 hacks’. In haar rol als Digital Workplace Consultant daagt ze medewerkers uit om meer uit het nieuwe werken en digitale tools te halen.

Segourney Muntslag

Digital Workplace Consultant Mixit
Rondetafelsessie

De optimale inzet van champions

Tijdens deze rondetafelsessie zal Segourney als host inzoomen op drie belangrijke onderwerpen: het bouwen van een intern verander netwerk, peer-to-peer ondersteuning en hoe je een feedbackloop inricht. Hoe benut je optimaal alle mogelijkheden die jouw digitale werkomgeving je biedt en hoe kun je dit goed monitoren? Sluit ook aan en praat met andere professionals mee over deze thema’s.

 • Segourney is nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. 

Ronnie Overgoor

Dagvoorzitter
Afsluiting

Recap van de dag

Dagvoorzitter Ronnie Overgoor sluit de dag af. Hierna is er nog tijd voor iedereen om te netwerken.

Programma

Benieuwd naar meer informatie over de sessies? Bekijk de timetable.

Maak van digital employee experience een topprioriteit [ENG] [keynote]
James Robertson (Step Two)

Zo bouwt ProRail aan een prettige hybride werkomgeving [keynote]
Wendy Tasseron & Martine Atzema (ProRail)

Doing hybrid right [keynote]
Isabel de Clercq (connect|share|lead)

Case Linkedin: Van professionele connecties naar persoonlijk contact
Marcel Molenaar (LinkedIn Benelux)

De verbindende kracht van technologie in een hybride werkomgeving
Jeroen Jansen (Microsoft)

Hybride werken bij het Rijk: van beleid naar praktijk
Sheraz Kazmi (Rijksoverheid)

Álle medewerkers bereiken? Zo pakt Rotterdam The Hague Airport het aan
Raymond de Jong (Rotterdam The Hague Airport) & Machteld Kooij (presentatie – en mediatrainer)

Het succes van je digitale werkplek is een continu proces
Arjan Nataraj (Mixit)

Vebego: zo betrek je firstline workers bij je digitale transformatie
Christel Maessen (Vebego)

Vijf essentiële principes voor een mensgerichte organisatie
Roland Hameeteman (e-office)

Een praktisch model voor digital employee experience
Christiaan Lustig (auteur van het boek ‘Digital Employee Experience’)

Het nieuwsportal van Qredits: de kracht van digitale verbinding
Jolien Visscher (Qredits)

Communicatielandschap voor hybride samenwerken: wat doe je waar en hoe versterkt dat elkaar?
René Jansen (Winkwaves)

Tickets

Early bird
€ 59
Regulier
€ 69
Prijzen zijn exclusief btw

Erkenning & accreditatie

 • Geregistreerd dienstverlener Kmo-portefeuille Vlaanderen

Hoe werkt een online event?


Via de awardwinnende eventtool Grip check je als deelnemer online in bij het programma, bestaande uit live keynotes en eerder opgenomen expertsessies.

Check hier hoe een online Frankwatching-event eruit ziet. Kun je live niet alles meemaken, bekijk dan achteraf 5 maanden lang de opnames onbeperkt terug.

 

Wat je op deze dag kunt verwachten


✓ Volg het event in een virtuele ruimte vanaf je werkplek of vanuit je luie stoel
✓ Bekijk live en integraal de keynotes
✓ Bepaal zelf welke expertsessies je kijkt (in online breakout-rooms)
✓ Stel laagdrempelig via de chatfunctie vragen aan sprekers
✓ Connect met andere professionals

300+
deelnemers
8.1
gem. beoordeling
15+
keynotes & expertsessies
Live
9.30 - 15.00 uur & opnames achteraf

Dit zeggen deelnemers over onze eerdere virtuele editie


“Interessant programma, fijn dat er teruggekeken kan worden aangezien er zoveel interessante onderwerpen tegelijkertijd aan bod kwamen.”

“Heel fijn dat er een chat meeliep waar degene van de breakout-sessie ook in zat. Complimenten voor de vlekkeloze organisatie.”

“Leuk en afwisselend evenement! Juist heel makkelijk en toegankelijk vanuit huis.”

Video virtual events

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelding gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Partners 2021