Whitepaper Account based marketing: identificeer je belangrijkste leads voor meer rendement

0
0
0
0

Wat is de beste manier om te retargeten in B2B-marketing, waarbij je ook bezoekers betrekt die nog in de oriëntatiefase zitten van de klantreis? Account based marketing!

Account based marketing (ABM) is een B2B-strategie waarbij je marketingmiddelen inzet om specifieke organisaties te bewerken om ze zo tot klant te maken. In plaats van te starten met een brede doelgroep, begint de funnel direct met het bereiken van nauwkeurig vastgestelde potentiële klanten.

De makkelijkste manier om te beginnen met ABM is door te starten met LinkedIn-advertenties. LinkedIn heeft namelijk geen platformkosten en je kunt accountlijsten rechtstreeks naar het platform uploaden.

Om het je nog makkelijker te maken, vind je in dit whitepaper een checklist om je door het proces heen te loodsen.

Download deze checklist als je wil weten…

  • Hoe je accounts identificeert die jouw website bezoeken
  • Hoe je kunt analyseren welke accounts het meest betrokken zijn
  • Hoe je een campagne kunt opzetten via LinkedIn
  • Welke targeting opties er allemaal zijn
  • Nog één stap...

    Met het downloaden van dit document ga je akkoord met het feit dat je gegevens worden verstrekt aan Leadfeeder. Zij kunnen je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met de privacyverklaring van Leadfeeder. Daarnaast ga je ermee akkoord dat Frankwatching je relevant nieuws en informatie kan sturen. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Frankwatching privacyverklaring.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.