Whitepaper Customer Engagement Hub: dé oplossing voor 6 uitdagingen in contactcenters

0
0
0
0

Het verbeteren van je klantervaring is een van de belangrijkste manieren om merkloyaliteit en concurrentievoordeel te realiseren. Wist je namelijk dat maar liefst 96% van de mensen bereid is om over te stappen na een negatieve klantervaring? Daarom zul je constant aan de verwachtingen moeten voldoen of deze zelfs moeten overtreffen. Maar hoe doe je dat?

Zorg voor gepersonaliseerde interacties (aan de hand van klant- en bedrijfsinzichten). Op grote schaal en 24 uur per dag, zodat klanten ongeacht het tijdstip de informatie krijgen die ze nodig hebben. Een Customer Engagement Hub kan hierbij helpen, doordat het alle communicatiekanalen en klantgegevens bundelt tot een uniforme ervaring voor de klant. Het stelt alle systemen, afdelingen én werknemers van een organisatie in staat om naadloos samen te werken, waar ze ook zijn.

Meer weten over de Customer Engagement Hub? Hoe het 6 grote uitdagingen in klantcontact oplost? En wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan dit whitepaper nu gratis.