Gratis webinar Digital experience optimization: het nieuwe A/B testing

0
0
0
0
Volg dit webinar live op 12 november om 14.00 uur

Veel bedrijven doen A/B-testen. De verwachte grote impact blijft helaas vaak uit. Een oorzaak is de manier waarop experimenten tot stand komen en uitgekozen worden. Ze lossen niet altijd het echte probleem van klanten of gebruikers op. Ook blijven out-of-the-box ideeën vaak op de plank liggen.

Een goede A/B-test begint met de juiste vraag. Hoe stel je in je experimenten de klantvraag centraal? Wat te doen om de strategische waarde én de impact van je experimentation programma’s te vergroten? En hoe kun je in de gehele digitale customer journey van je klanten effectief testen en optimaliseren?

Wat leer je tijdens het webinar?

Je maakt kennis met het Problem-Solution-Result framework, een model dat helpt bij het bepalen van de werkelijke uitdagingen van je doelgroep. Vervolgens krijg je tips en handvatten om de juiste hypotheses te vormen en succesvolle experimenten te doen.

Ook krijg je antwoord op onder meer deze vragen:

  • Hoe ga je verder van A/B testen?
  • Hoe kun je sneller leren door meerdere variaties te testen en hierdoor statistische significantie te verhogen?
  • Hoe betrek je andere teams (zoals productteams) bij digital experimentation?
  • Hoe creëer je goede out-of the-box hypothesen? (‘problem-first hypothesis’-model)
  • Hoe optimaliseer je de gehele customer journey, in plaats van alleen landing pages testen?

Spreker

Martijn Beijk is Director Solutions Engineering bij Optimizely EMEA. In zijn werk staan product experimentation, CRO en personalisatie centraal. Samen met zijn team bouwt hij strategische en technische oplossingen rond digital experimentation op het Optimizely platform.