Onderzoeken Goed. Over grafisch ontwerp in een wereld waarin alles mogelijk is.

0
0
0
0

Goed. roept onder andere ontwerpers, marketeers en communicatiespecialisten zicht bewust te worden van de impact die zij kunnen hebben op het grote publiek. Ik roep op hierover na te denken en een standpunt in te nemen. Iets dat anno 2020 misschien wel relevanter is dan ooit. De kaarten zijn opnieuw geschud, het is nu tijd om kleur te kiezen.

Wat maakt een ontwerp een goed ontwerp? Wat verkoopt? Baseren we dit enkel op de mening van de ontwerper of kunnen we dit onderbouwen met meetbaar resultaat? En wat betekent goed eigenlijk? Hebben we het hier over een kwaliteitsterm of een maatstaf voor de impact die hiermee geleverd wordt aan de wereld om ons heen?

In 2014 studeerde ik af aan Kunstacademie AKV St. Joost met de scriptie ‘Goed. Over grafisch ontwerp in een tijd waarin alles mogelijk is.’. Hoewel sommige informatie wellicht inmiddels verouderd is, is mijn blik als student op het werkveld (van toen) nog steeds relevant. Niet alleen vanuit ontwerp-standpunt, maar ook met een oog op marketing waarin het juist nú ontzettend belangrijk blijkt dat je hiermee méér kan doen dan het verhogen van de verkoopcijfers.

Goed gaat over een manifest, over idealisme, misschien gaat het zelfs over mijn utopia; mijn toekomstdroom.

  • Nog één stap...


    We gaan vertrouwelijk om met je gegevens (zie privacy). Je gaat ermee akkoord dat de uitgever ervan contact met je kan opnemen.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.