Whitepaper Hoe digitale employee experience de hoogste ROI voor jouw organisatie oplevert

0
0
0
0

Wereldwijd bestaat de frontline workforce uit zo’n 80% van alle werkenden. Frontline medewerkers zijn degenen die het grootste deel van hun werkdag op de been zijn. Ze zijn werkzaam in winkels, restaurants, fabrieken, hotels en tal van andere locaties. Frontline medewerkers zijn dan ook in veel branches het contactpunt met de klanten. Zij bepalen het beeld en het succes van de organisatie. Hen succesvol maken is dan ook essentieel. Toch wordt deze groep vaak overgeslagen als het op Employee Experience aankomt. Het wordt tijd dat dit verandert.

Employee experience is een heel breed begrip. Of het nu gaat om communicatie, training of betrokkenheid, een Employee Experience Platform (EXP) bevat de sleutel tot het succesvol maken van jouw frontline medewerkers. Het is wat jouw bedrijf nodig heeft om een goede klantenservice te leveren, en het is wat jouw werknemers verdienen.

Onboarding, training, het gebruik van tools, het invullen van surveys, het opzoeken van personeelsroosters en interacties met klanten en managers komen allemaal samen in de Employee Experience. Het nieuwe whitepaper van Oneteam: De Frontline Employee Experience Guide helpt je om jouw frontline medewerkers succesvol te maken.

In dit whitepaper leer je meer over:
– De huidige staat van Employee Experience
– Het groeiende belang van Digitale Employee Experience
– Welke mogelijkheden er zijn voor verbetering.
– Hoe je het volledige potentieel van jouw frontline medewerkers benut.
– En waarom een Employee Experience Platform de toekomst is van medewerkers-apps.

Benieuwd? Download nu gratis het whitepaper.

  • Nog één stap...

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.