Case Zo maak je de businesscase voor AR, de IKEA case

0
0
0
0

Of het nu B2C of B2B is: kopers gaan massaal kopje onder in een lawine van ‘relevante’ en ‘inspirerende’ content. Gelukkig is er nog steeds content die daar met kop en schouders bovenuit steekt. Met augmented reality geef je jouw product direct in de handen van je klanten.

De praktijkvoorbeelden van IKEA, met de augmented reality (AR) app IKEA PLACE (+3.8 miljoen downloads wereldwijd) en Otolift trapliften waarbij AR de salescycle heeft verkort met 84% laten een interessante trend zien binnen content marketing.

De volgende stap in content marketing is dan ook dat marketeers en sales middels AR hun producten direct in de leefwereld van hun klant gaan plaatsen. Daarmee ziet de klant of het past in de ruimte, matched met de rest van het interieur en voelt het al alsof ze het product al echt bezitten.

Leer de 8(!) praktische manieren hoe AR écht iets kan toevoegen aan je marketingcampagnes en salesproces. Krijg handvatten voor het maken van de businesscase en lees hoe de onderliggende technologie achter AR werkt. Geschreven door de makers van o.a. IKEA Place, en één van de meest succesvolle Augmented Reality bureau’s van Europa, TWNKLS | augmented reality.

  • Nog één stap...


    We gaan vertrouwelijk om met je gegevens (zie privacy). Je gaat ermee akkoord dat de uitgever ervan contact met je kan opnemen.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.