3 tips voor een betere kwaliteit van je press release

0

De belangrijkste aspecten van een press release zijn bij de meesten hoogstwaarschijnlijk al bekend: verwijs naar nieuwswaardige en actuele zaken waarin men geïnteresseerd is en gebruik een duidelijke, aansprekende titel die naar het onderwerp leidt. Toch zijn bedrijven regelmatig teleurgesteld over hun press release: vaak komt een boodschap of quote waar lang over is nagedacht niet (juist) over bij het publiek. Hoe krijg je dit dan wel voor elkaar?

Kort geleden publiceerden we al hoe je de beste pitchbrief schrijft naar een journalist. Naast het trekken van de aandacht wil je natuurlijk dat journalisten jouw boodschap de wereld in brengen, en op de manier die jij beoogt. Hoe zorg je er voor dat journalisten jouw bericht oppikken en ervan maken wat jij in gedachte had? Hier volgen 3 tips om de kwaliteit van je press release te verbeteren.

1. Zorg dat journalisten consumenten met jouw bericht kunnen ‘teasen’

Een journalist wil meer zijn dan alleen de boodschapper. Probeer er daarom voor te zorgen dat een journalist van jouw bericht een eigen verhaal kan maken, waarvan de lezer uiteindelijk nieuwsgierig wordt. Laat daarom bijvoorbeeld de mogelijkheid open dat een journalist het einde van je case niet per se bekend hoeft te maken. Daardoor wordt de lezer als het ware meegenomen in het verhaal en wordt hij of zij benieuwd naar de afloop. Op die manier kan een journalist voor veel toegevoegde waarde zorgen. Dit maakt jouw bericht ook weer interessanter voor het publiek.

dagelijkse-nieuwsbrief

2. Zorg voor variatie in je berichten

Probeer niet voorspelbaar te zijn. Je wil niet dat een journalist bij het zien van jouw naam meteen weet wat hem te wachten staat, want dat nodigt niet uit om over jou te schrijven. Breng daarom dus variatie in je berichten aan: gooi het eens over een andere boeg in plaats van altijd te zeggen dat jouw product ‘als beste uit de test kwam’. Ook dan creëer je weer nieuwsgierigheid, ditmaal bij journalisten.

3. Zorg voor multimedia in je berichten

PR Newswire heeft aangetoond dat extra visuele tools in je bericht je press release enorm kunnen laten stijgen. Op die manier is je bericht aantrekkelijker én begrijpelijker. Een grote lap tekst nodigt niet echt uit om te gaan lezen en met beeld kun je dingen verduidelijken. Hoe je dit het beste kunt doen kun je hier lezen.

Ben je na het lezen van deze tips benieuwd geworden naar wat je nog meer kan doen om de kwaliteit van je press release te verbeteren? Lees dan het hele bericht op Adweek om bijvoorbeeld te ontdekken wat voor invloed de timing van je release kan hebben.