3 tips voor effectieve B2B-marketing op social media

0

Social media is nog geen veelgebruikt middel onder B2B-marketeers om te adverteren. Er wordt gedacht dat hun doelgroep daar niet actief is. Niets is echter minder waar.

Pew research center heeft veel onderzoek gedaan naar social media en kan concluderen dat van alle internetgebruikers 89 procent van de 18 tot en met 29-jarigen en 82 procent van de 30 tot en met 49-jarigen sociale netwerken gebruikt. Social media is voor B2B-marketeers dus een uitgelezen kans om te adverteren. Maar hoe kun je dit het beste doen? Hier volgen 3 tips voor effectieve B2B-campagnes op social media.

1. Online communities

Eén van de dingen waar social media bekend om staat, zijn de groepen die je er kunt vormen, ook wel online communities. Van veel vakgebieden bestaan er dan ook online groepen, waar professionals via social media met elkaar in contact komen. Je kunt zo’n online community makkelijk opzoeken. Zo ben je in één klap op de plek van je doelgroep. Je kunt hier bijvoorbeeld deelnemen aan discussies of bekijken wat voor content gedeeld wordt. Op die manier kun je met je campagne nog beter inspelen op je doelgroep.

 

2. Interesses van doelgroep

Als je de interesses van mensen aanspreekt, krijg je al snel meer positieve aandacht. Zoek daarom op waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is op social media. Kijk of je dit op de een of andere manier kunt linken aan jouw bedrijf en in je advertenties kan verwerken. Ga bijvoorbeeld samenwerken met een lokaal bedrijf waar veel mensen positief over denken.

3. YouTube

Hoewel B2B-marketeers veel gebruik maken van YouTube-SEOYouTube om videocontentmarketing te publiceren, wordt er nog niet vaak gedacht aan YouTube als plek om te adverteren. We moeten echter niet vergeten dat bijna iedereen gebruik maakt van YouTube, en dat je hier dus veel mensen bereikt. Overweeg je om van deze methode gebruik te maken? Dan is het wellicht handig om dit artikel te lezen over transformaties in het gebruik van YouTube, die je in je achterhoofd kunt houden bij het maken van advertenties.

Ben je geïnteresseerd in meer van deze tips? Dan kun je hier het hele artikel lezen. Als je zelf nog een handige trick weet, deel hem dan onder dit bericht!

Afbeeldingen met dank aan 123RF.com