5 manieren waarop ‘mobile first’ nieuwsconsumptie verandert

0

Dat er een verschuiving van desktop- naar mobiele nieuwsconsumptie plaatsvindt, mag duidelijk zijn. Maar wat betekent dit nou precies voor de huidige media? Ondanks de uitdagingen die een mobiele doelgroep met zich meebrengt -zoals behouden van omzet en het efficiënt inregelen van datastreaming- zijn directeuren van media-organisaties over het algemeen optimistisch over de mogelijkheden die een voornamelijk mobiele doelgroep met zich meebrengt.

Hieronder vijf concrete manieren waarop het mobiele publiek de moderne media verandert:

1. Mogelijkheid tot nieuwe partnerschappen

Door nieuwe mogelijkheden, ontstaan nieuwe partners. Zo kunnen bestaande –gedrukte- bladen beter dan ooit samenwerken met nieuwe media- en techbedrijven zoals Snapchat.
Responsive mobile first web design in smartphone vector

2. Democratisering van de media

Terwijl sommige journalisten bang zijn om vervangen te worden door gewone burgers met camera’s en internet, kunnen deze ‘burgerjournalisten’ juist bijdragen aan de compleetheid en diversiteit van de nieuwsvoorzieningen.

3. Inhaalslag nodig vanuit reclame

De reclame-industrie is nog niet zo ver als de gebruikers van mobiele apparaten. Dit maakt het lastig om nieuwsvoorzieningen al volledig naar mobiel te verplaatsen. Dat 70 procent van de bezoekers van AOL.com – een Amerikaanse nieuwssite- op dit moment meer gebruik maken van de mobiele site dan de desktopsite, betekent niet dat deze 70 procent nooit gebruik maakt van de desktopsite, of dat de overige 30 procent niet meer bestaat. Een volledige overstap is dus nog niet aan de orde.

shutterstock_2086733024. Meer investering in technologie nodig

Het nieuws is verschoven van alleen zenden naar één-op-één-interacties. Deze ontwikkeling creëert een hoop kansen, maar zorgt ook voor uitdagingen. Iedereen wil alles kunnen kijken, wanneer ze willen en op een apparaat naar keuze. De technologie die dit mogelijk maakt is zeer complex, maar onzichtbaar voor de gebruiker. Dit betekend dat er investeringen moeten worden gedaan, zonder dat de klant dit waardeert of kan waarderen.

5. Meer verticale en virtuele video

Op mobiele schermen worden video’s veelal verticaal in plaats van horizontaal – zoals bij traditionele schermen- weergegeven. Met deze weergave moet bij het produceren van videocontent dus rekening worden gehouden.

Ook virtual reality is in opkomst. Andres Hawken, hoofd digitale media bij Sky News, geeft aan samen met zijn team te experimenteren met virtual reality storytelling.

Lees het originele artikel op adweek.com.