Gespot

AllAroundMe: Wat is er te doen?

0

Een applicatie die je vertelt wat, wanneer je kunt doen in de stad. Een gesprek met Reza Ladchartabi over AllAroundMe.

Wat doet de applicatie?

“AllAroundMe is een applicatie die je “aan het werk kan zetten”. Wil je ’s middags een bepaalde film zien, om  18.00 uur Thais eten en ’s avonds naar een cabaretvoorstelling, dan stelt  de functie ‘Create a Day’ hiervoor een dagprogramma samen. Via Google Maps  kun je zien welke bioscopen, restaurants en theaters in de buurt zijn, hoe je daar komt met de auto of het OV en waar je kunt parkeren.  De applicatie biedt een compleet aanbod van de activiteiten die hier en nu plaatsvinden rond de locatie waar je bent.”

Waarom deze applicatie?

“Als je onbekend bent met je omgeving, weet je niet altijd waar de leukste en de beste locaties zijn voor een avondje uit. Wat is  er allemaal te doen in de omgeving? Waar kan ik naartoe? En hoe moet ik daar komen? Wanneer je ergens wat langer woont, heb je een aardig overzicht van de leukste plekken, maar je bent niet altijd even goed op de hoogte van alle activiteiten die daar plaatsvinden.

Wij willen ideeën aan de gebruikers presenteren die ze helpen om keuzes te maken. De informatie moet op maat en toegankelijker worden. Niet oneindig door allerlei overzichten heen, maar snel ‘what’s in for me?’ laten zien.”

Hoe werkt de applicatie?

“AllAroundMe voorziet op verschillende momenten in verschillende behoeften . Door onze samenwerking met de partners kunnen wij een groot scala aan verschillende type informatie zoals clubbing, restaurants, theater & voorstellingen en kunst & cultuur bieden. Wat je te zien krijgt, is afgestemd op je persoonlijke interesses: je eerder gemaakte keuzes en de voorkeuren die je zelf aangeeft (bijvoorbeeld Dance muziek, Japans eten).

Een andere unieke eigenschap van de applicatie is de user interface en de navigatie; AllAroundMe begeleidt de gebruikers op een intuïtieve wijze door de locaties. De toepassing past zich aan de gebruiker, niet andersom.”

 

Wat zijn de facts?

“AllAroundMe is op eerste dag van introductie in de iTunes Store de al nummer 7 op de lijst van het meest gedownloade gratis applicaties in Nederland. Daarnaast blijven onze Windows Mobile en Symbian versies vaak gedownload en vrij regelmatig geraadpleegd.”

Wie maakt de applicatie?

“De AllAroundMe applicatie is gemaakt door Mobzili team en met behulp van Johan Kool van Koolistov. Voor de realisatie van de applicatie werken we dan ook samen vanuit US, UK, Polen en Nederland.”