Even een meeting plannen? Daar is een app voor!

0

Je kent het wel: je collega en jij moeten een momentje zien te vinden waarop jullie de resultaten van die ene campagne kunnen bespreken. Maar dat moment vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Na geschuif met agenda’s, gemail over en weer en een paar telefoontjes komen jullie tot de conclusie dat jullie allebei donderdag over drie weken tussen 15.00 en 16.00 uur een gaatje hebben. Herkenbaar?

Als het aan de makers van Whatson Planner ligt, is dat binnenkort verleden tijd. Whatson Planner is een soort zoekmachine voor tijdstippen. Met behulp van een algoritme legt de app de agenda’s van verschillende mensen naast elkaar om te kijken op welke tijdstippen en op welke dagen ze beschikbaar zijn.

Zo gaat het in z’n werk

Je downloadt de app, die je vervolgens toestemming geeft om in je digitale agenda te kijken. Selecteer de contacten waarmee je wil afspreken, en er komen drie tijdstippen uit waarop jullie allemaal beschikbaar zijn. Je plant de afspraak in, en voilá. Het voordeel met bestaande services als Doodle en Datumprikker, is dat je hier niet hoeft te wachten totdat iedereen gereageerd heeft en dat je niet zelf je agenda hoeft door te spitten op zoek naar een geschikt tijdstip. Even geen zin om af te spreken? Dan kun je ook gedeelten van je agenda blokkeren. Je bestaande afspraken blijven overigens privé.

Nadelen? Je moet natuurlijk wel goed je digitale agenda bijhouden, anders wordt het nog steeds lastig.

De app is gratis en je downloadt hem hier (iOS) en hier (Android).