Gespot

Fitnessinsite: Vergelijken en zoeken in de fitnesswereld

0

Welk fitnesscentrum past bij jou? Een gesprek met Ivar Roos en Bas Bergsma over Fitnessinsite.

Wat doet de site?

“Fitnessinsite is een zoek- en vergelijksite voor fitnesscentra. Je kunt, aan de hand van criteria, fitnesscentra opzoeken en met elkaar vergelijken. Vooral dat laatste is uniek in Nederland; van adresgegevens, sportaanbod en openingstijden, tot en met faciliteiten, prijzen en abonnementsvormen. Alles proberen we inzichtelijk te krijgen zodat je een bewuste keuze kan maken waar je wilt sporten. Voor fitnesscentra levert deze site ook voordelen op. Het is namelijk een gratis marketingtool.”

Waarom deze site?

“Het is al jaren bekend dat het een behoorlijke klus is om snel informatie van verschillende centra te verkrijgen. Je moet websites raadplegen waar vaak geen prijzen op worden vermeld, je moet sportscholen bellen voor informatie en vaak wordt er dan gevraagd of je even langs wilt komen voor een rondleiding. Wij dachten, dat kan anders. Met Fitnessinsite willen wij meer transparantie creëren in de fitnessbranche en ervoor zorgen dat je snel de gewenste informatie en fitnessclub kunt vinden die bij je past.”

Hoe werkt de site?

“Je kunt zoeken aan de hand van een postcode, straal, activiteit, faciliteit, plaatsnaam, naam van de club of een combinatie hiervan. Vervolgens krijg je een of meerdere resultaten te zien. Je kunt er twee selecteren en met elkaar vergelijken op bijvoorbeeld het gebied van tijden, kinderopvang, activiteiten, sportaanbod, prijzen, abonnementsvormen en opzegtermijnen.

De website is gebaseerd op user-based-content. We hebben de input van de fitnesscentra nodig om data te verkrijgen. Centra kunnen zich gratis aanmelden en krijgen een account, zodat ze zelf hun bedrijfsprofiel(en) kunnen aanmaken en onderhouden.

”

Wat zijn de facts?

“
De website is sinds 1 september 2009 in de lucht en wordt zeer enthousiast ontvangen door de fitnessbranche en dienstverleners er omheen. Nog voordat we marketingcampagnes hebben gelanceerd, hebben zich al vele centra aangemeld. Onze eerste prioriteit is om de ondernemers in de branche te overtuigen om hun informatie met ons te delen. Er valt anders niets te vergelijken. Ondernemers kunnen, naast hun gratis profiel,  een abonnement afnemen. Hiermee krijgen ze extra dienstverlening om zodoende meer op te vallen in het zoekresultaat. Een andere uitdaging wordt de vindbaarheid voor de consument. Daar gaan we alles aan doen.”

Wie maakt de site?

Fitnessinsite is een initiatief van We Want Wellness. Dit jonge internetbedrijf uit Arnhem is door ons opgericht. Ivar is bedrijfsleider van de grootste sportclub van Arnhem en heeft al jaren ervaring als groepslesdocent. Hij is ook presenter bij ClubJoy en is actief als docent bij de AALO Cycle Docent opleiding. Bas heeft gestudeerd aan het CIOS te Arnhem, heeft jarenlang gewerkt als fitnessinstructeur, maar heeft een switch gemaakt naar het bedrijfsleven. Bas is momenteel marketeer bij een groot IT-bedrijf.”