Google lanceert AMP for Ads voor sneller ladende advertenties

0

Google heeft AMP for Ads uitgerold, oftewel Accelerated Mobile Pages voor advertenties. AMP bestond al langer, maar de service was alleen beschikbaar voor reguliere pagina’s. Met AMP for Ads kunnen ook adverteerders en uitgevers gebruikmaken van een snellere laadtijd.

AMP is begonnen als een opensource-initiatief om de laadtijd van mobiele pagina’s te versnellen. Als AMP is ingesteld, krijg je als bezoeker sneller toegang tot een mobiele pagina. Auteur Raymond Luijbregts schreef voor Frankwatching al eerder over de voordelen van AMP. Zeker voor mobiele content is een korte laadtijd extreem belangrijk. Onderzoek wijst uit dat bezoekers bij een laadtijd die langer is dan 3 seconden, de pagina wegklikken.

AMP getest

The Washington Post heeft AMP uitvoerig getest. De laadtijd met AMP was 88 procent sneller vergeleken met de traditionele manier van pagina’s laden. 23 procent meer bezoekers keerden terug naar de website van The Washington Post binnen 7 dagen. Met AMP for Ads laden dus niet alleen de pagina’s, maar voortaan ook de advertenties sneller. In dit gifje is dat goed te zien:

a4a_good3g_v02-1

Buitenlandse uitgevers maken al volop gebruik van AMP, in Nederland is er, voor zover bekend, nog geen uitgever die AMP heeft ingesteld.

Video over AMP

In onderstaande video wordt nog meer uitgelegd over het ontstaan van AMP:

Accepteer cookies

AMP proberen

Zelf testen? Via de website vind je een tutorial om zelf een AMP-file te bouwen en in te stellen.