Social media

Je geld verdienen met ruim 450.000 volgers op Instagram [podcast]

0

De prachtigste landschappen, intrigerende portretten en spannende invalshoeken: fotograaf Eelco Roos doet het allemaal. Met zijn Instagramaccount @croyable heeft hij maar liefst 450.000 volgers. Zijn foto’s zijn zo succesvol dat hij er de hele wereld voor over vliegt én er zijn salaris mee verdient.

Account_croyable

Het account van Eelco Roos

Van te voren had hij nooit kunnen bedenken dat een gratis appje zijn leven compleet op zijn kop zou zetten. Rond 2012 begon het. Roos werkte bij IBM en schoot plaatjes in zijn vrije tijd. Hij begon te ‘grammen’ op een iPhone 3GS. Nu niet meer voor te stellen, maar “als je iets snapt van compositie en licht dan kom je een heel eind met een mobieltje”, zegt Roos.

Zijn eerste betaalde opdracht was om foto’s te maken van het jazzfestival in Gent. Die opdracht leidde tot de eerste paar foto’s voor toerismebureau’s. Al snel begon het balletje te rollen en werd hij steeds vaker gevraagd door steeds meer verschillende merken. Een droombaan? Ja, als het aan Eelco ligt wel. “Ik mag niet klagen, dit is het mooiste dat er is.”

Ook in de podcast

Inmiddels heeft Roos de luxe dat hij kan kiezen welke opdrachten hij aanneemt. Welke opdrachten doet hij graag en welke juist niet? En wat als een betaalde opdracht ervoor zorgt dat mensen hem gaan ‘ontvolgen’? Wat is de mooiste bestemming waar hij ooit is geweest? Je hoort het in de podcast!

Over de geïnterviewde

Met zijn Instagramaccount @croyable is Eelco Roos een van de bekendste fotografen van het moment. Merken en organisaties sturen hem op pad om voor hen de mooiste foto’s te maken op allerlei plekken in de wereld om zo hun producten te promoten.

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher

 

 

 

iTunes     TuneIn     Stitcher    SoundCloud