Loopbaan

Jouw zomerleesvoer op een rij: 4 must-reads voor stressvrij werken

0

Of je nu al op vakantie bent geweest of niet, een goed boek is nooit verkeerd. Elke maand deelt een Frankwatching-expert zijn of haar must-reads van dit moment, over uiteenlopende thema’s. Deze maand geeft onze auteur en expert Linda Spaanbroek vier aanraders om stressvrij te kunnen werken. Lekker voor op het strand of in de tuin, maar stressvrij werken na de vakantie gegarandeerd!

Wat doe je op het gebied van slimmer en stressvrij werken?Linda

”Voor mij is stressvrij werken gebaseerd op twee pijlers: marketing- en bedrijfsstrategie enerzijds, mindset (state of mind zo je wilt) anderzijds. En ik heb gemerkt dat beiden nodig zijn om écht stressvrij te werken en niet alleen de illusie te hebben dat je ontspannen werkt. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Ik heb altijd al een bedrijfsstrategie gehad die het mogelijk maakt om te werken waar en wanneer ik wil. Een bedrijfsstrategie gebaseerd op het slim inzetten van internetmarketing en online werken met mijn klanten. Waardoor ik met 24 tot 28 uur per week werken, toch riante omzetten draaide.

”Maar, zonder het te merken, met veel meer spanning dan goed voor me was. Ik zal je het verhaal van mijn ambulance-rit in 2012 naar het ziekenhuis besparen (vraag me er nog maar eens naar tijdens een borrel – achteraf is het hilarisch hoe ik binnen vier uur behandeld werd voor een hartinfarct, longembolie én een herseninfarct, terwijl het hyperventilatie was!).”

Het was een wake-up-call waardoor ik besefte dat weinig werken en goed verdienen geen garantie was voor stressvrij zijn.

”Maar het was een wake-up-call waardoor ik besefte dat weinig werken en goed verdienen geen garantie was voor stressvrij zijn. De laatste jaren heb ik me zodoende sterk verdiept in state of mind – en het blijkt een gamechanger waardoor ik veel makkelijker beslissingen neem. Zo heb ik meer focus en rust in mijn hoofd en is mijn stressniveau met 90 procent verlaagd. Ik ben veel creatiever en mijn leven in zijn totaliteit is simpeler geworden. Geen ellenlange to-do-lijsten en niet langer het gevoel voortdurend tekort te schieten… Ik doe mijn werk met veel meer gemak dan voorheen! ‘Omdat ik hier ontzettend positieve effecten van ervaar, ben ik steeds meer bezig dit met mijn klanten te delen. Ik heb zelfs een radioshow en podcast over dit onderwerp: De Slagersdochters Radioshow; Geluk in de Aanbieding!”

Hoeveel boeken staan er in jouw kast?

”37. Ik houd alleen die boeken in huis waarvan ik weet dat ik er later nog eens op terug wil slaan – de rest gaat door naar iemand die de titels nog niet gelezen heeft.”

Ben je alledaagse lezer of vakantielezer?

”Ik ben een geïnspireerde lezer. Soms heb ik ineens zin en lees ik een boek in een dag uit. Dan weer weken niks. Of het dan vakantie is of niet, maakt eigenlijk niet uit. ;-)”

Boek of e-reader?

”Beiden. E-reader voor het gemak, boek omdat het toch lekkerder voelt. ;-)”

Wat zijn jouw must-reads op het gebied van stressvrij werken?

Spaanbroek geeft een lijstje van vier boeken die jou kunnen inspireren om óók stressvrij te werken.

elke dag je hoofd en inbox leegt1. Elke dag je hoofd en je inbox leeg – Taco Oosterkamp

”Als ik ‘Elke dag je hoofd en je inbox leeg van Taco Oosterkamp‘* toch niet had gehad, zou ik nog steeds worstelen met dat knagende gevoel van onrust doordat mijn inbox altijd te vol zou zitten. Sinds ik met het systeem van Taco werk, heb ik daar nooit meer last van. Heerlijk rustgevend en overzichtelijk.”

2. Slowing down to the speed of life – Joseph Bailey en Richard Carlsonslowing down the speed of life

”In het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘Succes zonder stress’ en onder de titel ‘Liever langzaam leven’. Slowing down to the speed of life* is geschreven met de 3Principles als uitgangspunt. In Nederland nog niet zo bekend. Het is voor mij de ommekeer in mijn leven geweest waarmee ik van succes mét stress naar moeiteloos leven én ondernemen ben gegaan.”

don't sweat the small stuff3. Don’t sweat the small stuff and it is all small stuff – Richard Carlson

”In het Nederlands vertaald onder de titel ‘Maak van een mug geen olifant’. Don’t sweat the small stuff* is een toegankelijk boek dat je laat zien hoe we zelf stress creëren waar hij eigenlijk niet bestaat.”

4. Second Chance – Sydney Banks second chance

Second Chance* is meer een verhalend boek. Het gaat over een man, die verontrust is over zijn leven en reist naar Hawaii in de hoop op het vinden van vrede. Deze man, Richard, vindt antwoorden die hij niet voor mogelijk had gehouden.”

3 stappen naar gelukExtra tip: 3 stappen naar geluk (gratis e-book) door De Slagersdochters

3 stappen naar geluk telt slechts een luttel aantal pagina’s, maar geeft je inzicht in waar je stress vandaan komt. En de bron van die stress is niet waar je gebruikelijk naar wijst! Hierdoor komt stress in een ander daglicht te staan en is ‘ie direct veel gemakkelijker te tackelen. Ik wil erbij zeggen dat dit mijn eigen (hobby)site is waar vandaan ik elke week een online radioshow presenteer samen met Angela Mastwijk.”

Of nou nog op vakantie gaat, of je bent al geweest: doe je voordeel met de boekentips van Spaanbroek. Neem ze mee naar het strand, naar het park of pak een van de boeken erbij voor in de tuin of op je balkon. Op naar stressvrij werken!

* Affiliate link