Gespot

Musicals Apps: Op je iPhone alle informatie over musicals

0

Waar speelt een leuke musical? Een gesprek met Astrid van Vliet van Stage Entertainment over de Musicals App.

Wat doet de applicatie?

“Deze Musicals App geeft overzichtelijke informatie over alle musicals van het theaterbedrijf Stage Entertainment in Nederland, zoals waar en wanneer de musical te zien is en achtergrondinformatie over de show en de cast. Ook kan men trailers van de shows bekijken en direct kaarten reserveren. Bovendien is de route naar het theater te zien op de kaart van Nederland.”

Waarom deze applicatie?

“Afgelopen najaar werden wij benaderd door de 14-jarige Tim van Elsloo die ons aanbood een iPhone Musicals applicatie voor Stage Entertainment te maken. Wij waren direct zeer enthousiast over dit idee en boden Tim aan deze applicatie verder uit te bouwen. Geen enkel ander theaterbedrijf in Nederland maakt nog gebruik van dit moderne platform. Bovendien vinden wij dit een aantrekkelijke applicatie, waarmee wij de musicals nog dichter bij het publiek kunnen brengen.”

Hoe werkt de applicatie?

“De Musicals applicatie is gratis te downloaden via de Appstore en biedt de gebruiker de mogelijkheid om snel en overzichtelijk informatie over onze musicals op zijn of haar iPhone of iPod Touch te bekijken. Alle musicalproducties van Stage Entertainment worden uitgelicht met een korte samenvatting van de musical met informatie over de cast, men kan videoclips van de show bekijken, zien waar en wanneer de voorstelling speelt, direct kaarten reserveren en een ingebouwde routeplanner laat de juiste weg naar het theater zien.”

 

Wat zijn de facts?

“De applicatie werd in één keer goedgekeurd door Apple en is vrijdag 23 december gelanceerd. Sindsdien zijn er tot en met 27 december 1.350 (unieke) downloads en 20.787 bezoeken geweest. Ook krijgen wij positieve reacties zowel van mensen uit de professionele theaterwereld als van ons publiek.”

Wie maakt de applicatie?

“De applicatie is ontworpen en gebouwd door Tim van Elsloo, leerling in de 3e klas VWO van het Baarnsch Lyceum. Tim is hier ongeveer zestig uur mee bezig geweest en heeft het hele programmeren zelf aangeleerd.”