Gespot

NatureScanner.nl: Scant van dagje natuur tot verre reis

0


NatureScanner.nl
helpt de avontuurlijke en natuurbewuste reiziger zowel bij het vinden van natuur wereldwijd, maar ook dichtbij in eigen land. Met de unieke zoekmethode op interessegebieden biedt de site een overzicht met verre reizen en korte vakanties. In gesprek met initiatiefnemer Cindy Theunissen.

Wat is het?

“NatureScanner.nl is een website die de natuurbewuste reiziger helpt bij het vinden van vakanties. Door een unieke zoekmethode op interessegebieden, activiteiten en mooie natuurfoto’s wijzen we onze bezoekers de weg naar aanbieders voor een dagje uit, een weekje weg of een verre vakantie. Daarnaast tonen we de mooiste rondreizen, weg van de massa en geeft NatureScanner tips. Ook via social media is er in korte tijd een hechte community ontstaan.”

Waarom dit initiatief?

“Ik ben zelf een fervente natuurreiziger en miste een site die alle informatie over natuurgebieden toont. Wij willen ons onderscheiden in zowel het soort reizen dat we promoten, als de manier waarop mensen kunnen zoeken.”

Hoe werkt het?

“Op de homepage kunnen mensen interesses selecteren. Denk hierbij aan duiken, wandelen, koud of warm klimaat, bergen en ga zo maar door. Op de wereldkaart blijven vervolgens uitsluitend de landen belicht die voldoen aan deze criteria. In de nabije toekomst zal dit concept overigens volledig verder uitgewerkt worden. Op de bestemmingspagina’s toont NatureScanner inspirerende foto’s van natuurgebieden, gedetailleerde informatie over de gebieden en tips over het samenstellen van een reis en het aanbod van touroperators.”

 

Wat zijn de facts?

“Sinds de lancering op 6 september, hebben we 10.000 unieke bezoekers geteld. De Facebook community telt, op dit moment, driehonderd leden en Twitter tweehonderdvijftig. Het business model is vooralsnog voornamelijk dat van een affiliate marketing website. De reacties van zowel grote als kleine reisorganisaties zijn uitermate positief en veelbelovend.”

Wie is betrokken?

“WebScanner is het bedrijf achter NatureScanner.nl, een eenmanszaak van mij. Voorheen was ik Marketing Manager bij ebookers.nl en eerder ook Category Manager bij Vergelijk.nl. Orangebite uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het webdevelopment en design. Andere personen die hebben bijgedragen zijn voornamelijk familieleden, onder meer mijn echtgenoot Casper van Schaik.”