Gespot

Pro Music Creator: Maak samen online muziek met je eigen instrumenten

0

Pro Music Creator is een platform waar je online muziek kunt maken met iedereen over de hele wereld. Jij maakt een track, met jouw instrument(en) thuis, en deelt het op het platform. Anderen, van over de hele wereld, kunnen de track aanvullen en overspelen met zijn of haar eigen instrument. Zo kan iedereen zijn passie voor muziek met elkaar delen! Chris Kroon, oprichter van Pro Music Creator, vertelt.

Wat is het?

“Met Pro Music Creator maak je, samen met mensen over de hele wereld, nieuwe muziek. Als je een nieuw fragment wil opnemen en delen, kun je je instrument verbinden aan je computer en onze website. Vervolgens kun je in de browser direct een track opnemen. Eenmaal opgenomen staat dit online en kan iedereen met je mee gaan spelen. Ook kun je muziek delen, muziek verkopen en over muziek lezen. Het is een online platform voor echte muziekliefhebbers!”

Waarom dit initiatief?

“Ik was op zoek naar een platform zoals dit omdat ik het zelf wilde gebruiken. Ik ben dus eigenlijk mijn eigen doelgroep. Dit platform is uniek in de vorm dat het extreem simpel is en dat we geen gebruik meer maken van de verouderde techniek Flash. Wij hebben de nieuwste technieken gebruikt om dit platform te bouwen.”

Hoe werkt het?

“Je kunt je gratis aanmelden, maakt een sessie aan, plugt je instrument in de computer en drukt op opnemen. Zodra jij klaar bent met spelen en opnemen kan iedereen die in die sessie zit dit horen. Als iemand anders in de zelfde sessie zit, kan hij ook op opnemen drukken. Hij neemt dan direct op over de bestaande track. Zo maak je super makkelijk muziek met iedereen van over de hele wereld.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De website is zes maanden in open bèta geweest, waarin we al 2600 gebruikers hebben gegenereerd. En dit alleen via onze Facebookpagina en Google! We baseren ons op SoundCloud. Zij hebben 200.000.000 gebruikers, waarvan 40.000.000 betalende gebruikers. We hebben slechts 0,025% van hun betalende gebruikers nodig om onze kosten te dekken, de servers draaiende te houden en zelfs om ons verder te ontwikkelen. Hopelijk gaat ons dit lukken!”

Wie is er bij betrokken?

“Ik ben zelf de bedenker en bouw actief mee. Verder is tot nu toe mijn moeder de investeerder, en regelt zij alle financiële zaken. We hebben twee jongens 10 maanden ingehuurd om ons te helpen met bouwen; Dennis en Roel. Verder is de drummer van Marcel Lee onze eerste en grootste fan van het platform, en schrijft hij sinds kort ook reviews voor op het platform. We hebben sinds kort ook een samenwerking met IMusicianDigital, een muziekdistributieplatform die onze gebruikers kan helpen om hun muziek te releasen.”