Gespot

(Vrij)Marktplaats: Koninginnedag in kaart

0

Een iPhone app om op Koninginnedag je feestende vrienden te vinden. En een actiesite waar je jezelf  op de kaart kunt zetten. Marktplaats lanceert de Oranjeplaats app en vrijmarktplaats.nl. Tijntje Louwers, Hoofd Marketing Marktplaats, vertelt meer over de initiatieven.

Wat is het?

“De actie bestaat uit verschillende initiatieven. Er is de iPhone app Oranjeplaats. Met deze app kun je jezelf aan vrienden koppelen en elkaar op Koninginnedag via de radar eenvoudig vinden. Ook leuk: de app biedt de mogelijkheid om foto’s te bewerken en zo een oranje tintje te geven. Bijvoorbeeld je beste vriend het kapsel van koningin Beatrix geven. En daarnaast hebben we de actiesite vrijmarktplaats.nl. Daar kan iedereen aangeven waar zijn of haar activiteiten vandaag plaatsvinden, zoals spullen verkopen of een act opvoeren.. Deze activiteit kunnen ze delen via bijvoorbeeld Facebook en zo meer bezoekers genereren. Deze kaart maakt in één oogopslag duidelijk wat er waar te vinden is.”

Waarom dit initiatief?

“Koninginnedag is bij uitstek de dag waarop mensen erop uittrekken en waarop uitgebreid handel wordt gedreven. Marktplaats wil zo een extra bijdrage leveren aan het succes van dit feest. Zorgen dat mensen elkaar beter kunnen vinden. En een extra handvat bieden voor nog succesvollere verkoopresultaten op de vrijmarkt. Bijkomend voordeel is dat je alles wat op Koninginnedag niet is verkocht daarna gewoon via Marktplaats kunt verkopen.”

Hoe werkt het?

“Je vrienden via de iPhone app Oranjeplaats koppelen aan jezelf doe je door elkaar via een automatische sms vooraf uit te nodigen. Eventuele problemen met mobiele netwerken op Koninginnedag omzeilen we door voornamelijk gebruik te maken van GPS. Je kunt elkaar dus altijd vinden.”

 

Wat zijn de facts?

“De actiesite vrijmarktplaats is inmiddels al circa 130.000 keer bezocht. En de afgelopen dagen is de app al een paar duizend keer gedownload. Dan hebben we de echte piek nog niet eens gehad, want die verwacht ik op Koninginnedag zelf.”

Wie is betrokken?

Marktplaats heeft deze Koninginnedagcampagne ontwikkeld samen met Rapid Sugar. We willen mensen op Koninginnedag extra mogelijkheden bieden om elkaar te vinden, zowel online als offline. Je vrienden dus met de iPhone app en de beste vrijmarktplaatsen en activiteiten via de actiesite. Op deze manier wordt Koninginnedag een nog groter succes.”