Online marketing

Whatsappen met een reisorganisatie voor jongeren [podcast]

0

Hoe kun je jongeren het beste bereiken? Via WhatsApp natuurlijk! Dat is ook wat reisorganisatie X-travel ondervond. In samenwerking met Youngworks zijn ze een campagne opgestart om jongeren warm te krijgen voordat ze op vakantie gaan met X-travel.

Rik Spruijt van Youngworks, en Tommy Janmaat van Sundio group vertellen aan de hand van hun presentatie tijdens het Frankwatching event ‘WhatsApp voor bedrijven’, hoe zij een campagne hebben opgezet.

Waarom WhatsApp?

Hoe kun je jongeren alvast warm maken voor hun vakantie? Nou, door dichtbij de identiteit te blijven die X-travel heeft. Dat betekent dat je intiem dicht met de doelgroep bent. Youngworks weet dat de jongeren zich op WhatsApp bevinden. De jongeren bevinden zich ook in groepsgesprekken met hun vrienden. Aangezien de doelgroep zich al gebruik maakt van WhatsApp, is X-travel daar ook actief in geworden.

Hoe zijn ze begonnen?

X-travel heeft de deelnemende jongeren een mail gestuurd met daarin een telefoonnummer dat ze kunnen toevoegen aan een groepsgesprek met hun vrienden. Via het telefoonnummer dat ze via de mail hebben gekregen, kunnen ze communiceren met een reisleider van X-travel.

37054866_m

Ook in de podcast

WhatsApp is geen 9-tot-5-kanaal. Als je een telefoonnummer beschikbaar stelt, dan gaan jongeren je 24 uur per dag berichten sturen. Dit hebben de reisleiders ondervonden. De eerste twee weken waren ze zwaar gesloopt. Hoe kun je dan toch succesvol WhatsApp inzetten zonder dat je werknemers overspannen raken?

Hieronder luister je de podcast terug:

Accepteer cookies

Over de geïnterviewden

Rik Spruijt werkt bij Youngworks, een communicatieadviesbureau specifiek gericht op jongeren. Youngworks houdt zich bezig met onderzoek, trendwatching en lezingen. Tommy Janmaat werkt bij de Sundio group, een reisorganisatie met verschillende merken. X-travel is binnen de Sundio Group een klein merk vergeleken met merken als GOGO en Sunweb.

Benieuwd naar de andere podcasts? Hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher