Zo stroomlijn je jouw marketingactiviteiten in de cloud [podcast]

0

Creative softwareproducent Adobe ken je misschien wel van Photoshop, maar wist je al dat ze ook oplossingen maken voor marketeers? In de Adobe Marketingcloud heeft Adobe 8 verschillende marketingoplossingen gebundeld.

Door Adobe werd ik uitgenodigd om naar DMexco (grote Digitale Marketing beurs) te komen in Keulen. Eenmaal aangekomen mocht ik in gesprek met onder Marco Disseldorp, hij is verantwoordelijk voor de marketing van Adobe in de BeNeLux. Hij houdt zich vooral bezig met de marketingcloud.

Wat kun je met de Marketingcloud?

Met de Adobe marketingcloud kunnen organisaties en marketeers handig in beeld krijgen hoe hun marketingcampagnes lopen. In de marketingcloud kun je dus precies bijhouden wie je doelgroepen zijn, hoe je ze het beste benadert en krijg je actuele data in beeld.

Volgens Marco zijn de oplossingen van Adobe vooral interessant voor de grotere bedrijven die een digitale vertaalslag willen maken.

Welke opties zijn er?

Het gehele pakket bestaat uit 8 verschillende modules, te weten Analytics, Audience Manager, Campaign, Experience Manager, Media Optimizer, Primetime, Social en Target.

Adobe Experience Design

Een van de favoriete nieuwe ontwikkelingen van Marco is Adobe Experience Design. In Adobe Experience Design kunnen heel makkelijk prototypes worden gebouwd en vertaald naar apps en sites. Mensen die met UX en User Interface Design bezig zijn en hiermee testen worden er erg blij van – en Marco dus ook.

In onderstaande video zie je het interview met Marco.

Accepteer cookies

Wil je weten hoe de marketingcloud werkt en wat je er mee kunt? Luister dan zeker de podcast terug.

Abonneer je op de podcast via:

itunes-iconVolg Frankwatching op TuneInStitcher

 

 

 

iTunes     TuneIn     Stitcher    SoundCloud