Training Customer insight & propositie
8.5

Training Customer insight & propositie

Leer de fijne kneepjes van proposities bouwen

2 dagen
Utrecht
€ 1.345,00
4
0
0
0
0
0

‘Ken je klant, zodat je weet hoe je je product of dienst het beste aan de man kan brengen’. Een waarheid als een koe, maar in deze tijd zeker niet makkelijk. De portemonnee gaat minder snel open, de consument is kritischer en de concurrentie is groter.

En waar maak jij dan hét verschil? Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep nu jouw product of dienst afneemt en niet die van de concurrent? Het is van essentieel belang dat jij als marketeer weet wat je klant voor wensen, frustraties en dilemma’s heeft, zodat je kunt verleiden met je propositie.

Wat leer je tijdens de training Customer insight & propositie?

Tijdens de tweedaagse training Customer Insight & propositie leer je alles over hoe je tot hét inzicht van je klant komt, om vervolgens je propositie te bouwen; met een onderscheidende belofte en bewijsvoering. Zowel theorie als succesvolle cases van allerlei soorten bedrijven komen voorbij. In de middag werken we aan een gezamenlijke case om het geleerde in praktijk te brengen.

Je ontdekt waarom klantinzichten de basis vormen voor je marketingactiviteiten, wat de bouwstenen zijn voor een inzicht-gedreven propositie en hoe je die bouwstenen toepast in de praktijk. Je krijgt inzicht in je propositie en bent in staat er zelf een te bouwen.

Na afloop van de training Customer insight & propositie:

 • Weet je waarom klantinzichten de basis vormen voor je marketingactiviteiten.
 • Weet je wat de bouwstenen zijn voor een inzicht-gedreven propositie en hoe je dit toepast in de praktijk.
 • Weet je alles over hoe je tot hét inzicht van je klant kunt komen, zodat je vervolgens je propositie kunt bouwen met een onderscheidende belofte en bewijsvoering.
 • Ken je de theorie, maar ook de praktijk: succesvolle cases van allerlei bedrijven komen voorbij, maar je werkt ook met andere deelnemers aan een case.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor marketeers en marketingcommunicatie-specialisten. Inzichten krijgen en proposities bouwen is ten slotte de grondslag van het vak marketing. De training gaat zowel op B2B als B2C in.

Marianne Stok is marketing strateeg bij MarketingWorkouts VOF: marketingadviesbureau voor positionering, strategie, marketing en communicatie. Marianne is expert in het ontwikkeling van inzicht gedreven proposities en het positioneren van merken. Daarnaast helpt ze bedrijven met de doorvertaling van de positionering naar selling the brand en living the brand activiteiten en helpt ze marketing afdelingen te professionaliseren. Voor Frankwatching verzorgt ze masterclass Customer insights & propositie en de training Customer journey. Ook geeft ze incompany trainingen.

Tijdens de training Customer insight & propositie komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1:

 • Theorie rondom insights.
 • Succesvolle insights-cases van andere bedrijven.
 • Oefeningen om tot een insight te komen.
 • Gezamenlijk werken aan een case.

Dag 2:

 • Wat is een inzicht-gedreven propositie.
 • Succesvolle proposities van andere bedrijven.
 • Oefeningen om van een inzicht naar een belofte en bewijsvoering komen.
 • Gezamenlijk werken aan een case.
 • De training Customer insight & propositie is een tweedaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Het meenemen van een laptop of tablet is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 of 12 personen.

Zeer waardevolle training waarbij je back to basic gaat. Beginnen bij de doelgroep op basis van inzichten, waarmee je het verschil kan maken, proposities gaan ontwikkelen. Veel eye-openers waardoor ik in mijn dagelijkse werkzaamheden een andere aanpak kies. Marianne is een enthousiaste en inspirerende docente, die theorie met eigen praktijkvoorbeelden helder weet over te brengen. Erg fijn dat ze ook voorbeelden van de cursisten gebruikt, waarmee iedereen gelijk aan de slag kan. Goede balans tussen uitleg en creatieve sessies in kleinere groepjes. Echt een aanrader!

10-11-2017

Mathijs Wilmink

De training was heel waardevol voor mij. Een goed voorbeeld van met je neus op de feiten gedrukt worden (alleen inzichten krijgen uit data, en niet uit karakter/emotie) om vervolgens een goed inzicht te krijgen in hoe je betere en volledigere klantinzichten kunt verkrijgen. En hoe je hier vervolgens een propositie bij kunt ontwikkelen. Dit alles met een ideale verdeling theorie/praktijk en alles begeleid door iemand die vol passie met haar vak omgaat, super bevlogen is. Kortom: 2 fantastische dagen; ik kan niet wachten om er echt mee aan de slag te gaan!

01-11-2017

Loes van den Broeke

De training was lekker interactief, praktijkgericht en snel. Door het tempo was er niet altijd tijd om de stof rustig te laten bezinken, maar omdat er continu op doorgeborduurd en teruggegrepen werd, bleef het uiteindelijk toch hangen. De echte meerwaarde zat in de kwaliteit van de docente: een intelligente, no-nonsense vrouw met humor. Iemand die haar sporen zeker verdiend heeft tijdens haar loopbaan, waardoor je haar mening snel aanneemt. Al met al erg tevreden over deze training.

01-11-2017

Alex van Riel

Leerzame training met goede balans tussen theorie en praktijk. Marianne neemt de tijd om haar voorbeelden toe te passen op jouw organisatie waardoor de theorie gemakkelijker te begrijpen is. Deze training is een absolute aanrader.

26-10-2015

Barbara de Jong

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Customer insight & propositie op 25-09-2018 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 12 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd