Training Facebook adverteren
8.1

Training Facebook adverteren

Effectievere campagnes voor minder geld

1 dag
Utrecht, Meeting Plaza
€ 690,00
14
0
0
0
14

Adverteren op Facebook is voor veel bedrijven een onmisbaar marketingmiddel om onder de aandacht te komen bij de doelgroep en om nieuwe klanten te werven. Welke mogelijkheden zijn er om je doelgroep te vinden? Hoe maak je campagnes meetbaar en gebruik je Facebook Ads om je producten of diensten te verkopen?

Wat leer je tijdens de training Facebook adverteren?

Tijdens de training Facebook adverteren leer je hoe je effectieve campagnes maakt en optimaliseert voor verschillende doelen. Je weet welke verschillende typen advertenties mogelijk zijn en met welke tools je ze kunt maken. Je gaat direct aan de slag met de Facebook Power Editor en Ads Reports. Door het maken van een doelgroepanalyse kun je de juiste doelgroep(en) vinden en opslaan en vergelijkbare doelgroepen benoemen. Je leert retargetingpixels maken en conversietracking op te zetten met Facebook en Google Analytics. Daarnaast ontdek je hoe je door A/B-testing je ROI kunt vergroten, waardoor je in staat bent om meer resultaat te halen uit hetzelfde advertentiebudget.

Na afloop van de training Facebook adverteren:

 • Ken je alle mogelijkheden van adverteren op Facebook (& Instagram).
 • Heb je geleerd hoe je doelgroepen maakt en kunt opslaan.
 • Kun je werken met de Facebook Power Editor en Ads Reports.
 • Weet je hoe je campagnes meetbaar maakt met de Facebook-pixel en Google Analytics.
 • Ben je in staat om met rapportages en A/B testen het resultaat van je campagnes drastisch te vergroten.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor online marketeers, social media specialisten en communicatieadviseurs: iedereen die adverteert of dat van plan is en meer resultaat wil behalen met Facebook ads. Basiskennis van Facebook komt absoluut van pas.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk het uitwerken van effectieve campagnes binnen Facebook. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Sybren Smith is Facebook marketing specialist en oprichter van Facebook & Instagram marketing bureau Geheim van de Smith. Hij helpt organisaties zoals RTL Nederland, Reat en Beate Uhse de commerciële marketingdoelstellingen te bereiken met behulp van social content marketing en advertentie campagnes op het scherpst van de snede. Voor Frankwatching verzorgt Sybren de training Facebook contentstrategie, Facebook adverteren en het webinar Facebook marketing. Lees meer

Tijdens de training Facebook adverteren komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inrichten van je advertentieaccount.
 • B2C & B2B cases; meer klanten met Facebook Ads.
 • Basisprincipes van adverteren via Facebook (veiling principe).
 • De verschillende typen Facebook advertenties.
 • De verschillende plaatsingen (nieuwsfeed, rechterkolom, doelgroepennetwerk & Instagram).
 • Mobiele vs. desktop campagnes (wanneer kies je wat?).
 • De verschillende Facebook advertentie tools.
 • 5 Slimme advertentie strategieën voor meer fans & klanten.
 • ROI vergroten met A/B split testing en Facebook Ads rapporten.
 • Adverteren op Instagram.
 • De training Facebook adverteren is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop (geen tablet) noodzakelijk
 • Toegang als beheerder tot een Facebookpagina en een Facebook ads account zijn nodig om het optimale uit deze training te halen.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen

Zeer nuttige training die mij de inzicht hebben gegeven in de mogelijkheden van Facebook advertising. Sybren Smith wist zijn kennis heel goed en op een prettige wijze over te brengen. Ik heb de opgedane kennis direct kunnen gebruiken. Als enige opmerking zou ik mee willen geven om iets meer te oefenen met het aanmaken van ads, sets en campagnes en iets minder de diepte in van FB cijfers (ochtend gedeelte) Voor iedereen die enig kennis of interesse heeft in Facebook adverteren en hier meer over wil weten kan ik deze training van harte adviseren.

17-03-2017

Robin van Olphen

Hele leuke en leerzame training! Het tempo is hoog maar het is verder goed bij te houden. Ik heb nuttige dingen geleerd.

17-03-2017

Myrne

Gerichte FB training met goede balans tussen theorie en praktijkcases.

16-03-2017

Jan-Willem Nieuwenhuys

Nuttige training voor basis Facebook adverteren. Veel verschil in 'niveau / kennis' van de cursisten. Hierdoor gingen sommige stappen erg traag vooral bij het maken van het Facebook campagne plan. Suggestie om dit wellicht van tevoren te checken voor deelname. Wel zijn duidelijk alle opties toegelicht voor starten met Facebook ads + alle basisprincipes, AB testen, optimaliseren & benchmarks

24-01-2017

Annika Drion

Ik heb vorige week een Training Facebook adverteren gevolgd en was hier erg tevreden over. Goede trainer met praktijkervaring bracht de theorie en hands-on informatie goed samen zonder continu reclame te maken voor zijn eigen bedrijf (wat nogal eens gebeurt bij vergelijkbare trainingen). Top!

05-10-2016

Yen-li Busscher

Erg interessante training met een goede verhouding tussen theorie en praktijk. Alle opties worden goed besproken en er wordt ook veel besproken adhv een case.

03-10-2016

Lindsay Taal

Duidelijk en deskundig door Sybren gegeven. Fijn om ter plekke ook praktijkoefeningen te doen. Omdat ik al meer vd theorie afwist had ik zelfs net wat meer tijd voor oefeningen willen hebben.

28-09-2016

Dóris Pires

Tijdens de training van Facebook adverteren word je stap voor stap meegenomen in het proces van adverteren, hierbij wordt er ook gekeken naar tips en quick wins voor jouw branche/bedrijf. Doordat de training uit een klein groep bestond, kon je op je eigen tempo door de stappen heen en was veel ruimte voor vragen.

15-06-2016

Tijs

Veel geleerd maar tempo lag erg hoog. Wellicht opknippen in 2 dagen.

15-06-2016

carmen werneke

Goede training waarbij veel inspiratie werd gedeeld. De uitleg was duidelijk en er werd veel met praktijkvoorbeelden gewerkt. Mijn collega's en ik gingen met een schat aan ideeën terug naar huis.

05-04-2016

Denise Smit

communicatiecoördinator bij Hoogvliet BV

Veel nieuwe inzichten dankzij deze training Facebook adverteren. Wel zou ik persoonlijk aanraden om deze cursus te volgen met een voorkennis van marketing. Persoonlijk heb ik hier geen ervaring in en ik vond het dan ook moeilijk om het tempo bij te houden. Ook is het slim om persoonlijk al wat voorwerk te doen en alle mogelijkheden van Facebook rustig door te nemen. Tijdens de cursus is hier maar beperkt de tijd voor. Omdat veel van de informatie heel compact en kort wordt doorgenomen kan ik op basis van 1 dag oefenen niet zeggen dat ik het adverteren op Facebook onder de knie heb.

01-04-2016

Michael Stenfert

Print PR manager bij Cream PR

Echt een training waar ik vanaf de start tot het eind heb zitten genieten. Precies wat ik zocht en top gepresenteerd door de trainer

01-04-2016

Frans de Hoyer

Eigenaar bij GW Management

Interessante training met volop voorbeelden en ideeën om via facebook jouw, of het bedrijf van je klanten, zichtbaar te maken bij de juiste doelgroep.

25-01-2016

Dianne

Eigenaar bij WebdesignProPlus

Interessante, praktische training waarbij volop handvaten zijn verkregen voor inzet in eigen organisatie. Naast algemene informatie ook persoonlijke aandacht op je eigen organisatie inzetbaar.

22-01-2016

L. van Buuren

Marketing & Communicatie bij Roosdom Tijhuis

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Facebook adverteren op 26-06-2017. De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.