Training Facebook & Instagram advertising
8.2

Training Facebook & Instagram advertising

Effectievere campagnes met minder budget

2 dagen
Utrecht
€ 1.345,00
37
0
0
0
0
0

Door te adverteren via Facebook, Instagram, Audience Network en/of Messenger kun je de aandacht van de doelgroep trekken en nieuwe klanten of leden werven. Hoe past social advertising in je marketingstrategie? Op welke manieren bereik je de doelgroep? Hoe maak je campagnes meetbaar en richt je een effectieve ‘salesfunnel’ in? En hoe beoordeel je resultaten?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Social media en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Facebook & Instagram advertising?

Tijdens de training Facebook & Instagram advertising leer je de principes van social advertising en ga je een eigen plan opzetten. Je leert hoe effectieve campagnes te maken in het Facebook-advertentienetwerk, ontdekt welke typen ads-indelingen en doelgroepen het effectiefst zijn en duikt in de handige functies van Facebook Ads Manager. Je maakt ook een doelgroep-analyse, leert werken met de Facebook pixel en gaat met A/B-testing de ROI drastisch vergroten. Zo ben je straks in staat om op Facebook en Instagram meer resultaat te halen uit hetzelfde advertentiebudget!

Na afloop van de training Facebook & Instagram advertising:

 • Ken je de mogelijkheden van Facebook & Instagram adverteren
 • Weet je hoe marketingdoelstellingen te vertalen naar het juiste type campagne
 • Weet je hoe een sterke targeting-strategie (doelgroepen) uit te werken
 • Kun je, zowel in tekst als in beeld, een sterke Facebook en Instagram Ad opzetten
 • Kun je zelfstandig campagnes opzetten en resultaten analyseren in Advertentiebeheer
 • Weet je hoe campagnes meetbaar te maken met de Facebook Pixel en in Google Analytics
 • Ben je in staat om met A/B testen het resultaat van campagnes drastisch te vergroten

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor online marketeers, social media-specialisten, communicatieadviseurs en andere communicatieprofessionals die willen adverteren in het Facebook advertentienetwerk, of meer resultaat willen behalen uit hun huidige campagnes. Basiskennis van Facebook en Instagram komt absoluut van pas.

Sybren Smith is Facebook marketing specialist en oprichter van Facebook & Instagram marketing bureau Geheim van de Smith. Hij helpt organisaties zoals RTL Nederland, Reat en Beate Uhse de commerciële marketingdoelstellingen te bereiken met behulp van social content marketing en advertentie campagnes op het scherpst van de snede. Voor Frankwatching verzorgt Sybren de training Facebook contentstrategie, Facebook adverteren en het webinar Facebook marketing.

Tijdens de training Facebook & Instagram advertising komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1

 • Facebook & Instagram: trends en cijfers
 • De nieuwste zakelijke mogelijkheden op Facebook en Instagram
 • Waarom Facebook & Instagram Ads voor je organisatie?
 • Adverteren via Facebook vs. adverteren via Google
 • B2B en B2C cases: meer bereik, leads of klanten
 • De Facebook Bedrijfsmanager: handig of overkill?
 • Facebook Ads Manager: campagnedoelen, typen Ads-indelingen, Ads-plaatsingen
 • De Facebook Pixel en conversies meten
 • Social advertising-plan voor je organisatie
 • Targetingstrategie: See, Think, Do, Care

Dag 2

 • De kracht van social persuasion
 • Resultaat/ROI drastisch vergroten met A/B testen
 • De campagnestructuur begrijpen
 • De belangrijkste campagnecijfers
 • Conversiemeting: Facebook vs. Google Analytics
 • Werken met UTM-tags in Google Analytics
 • Kijkje achter de schermen bij de advertentie-veiling
 • Het effect van social proof
 • 3 slimme advertentie-strategieën om direct mee te starten
 • De training Facebook & Instagram advertising is een tweedaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop (geen tablet) noodzakelijk
 • Toegang als beheerder tot een Facebookpagina en een Facebook ads account zijn nodig om het optimale uit deze training te halen.
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen

Heel praktisch en interessant! Enorm veel nieuwe dingen gezien die ervoor onduidelijk waren! Twee dagen was zeker een must!

06-08-2018

Naomi

Erg enthousiast en tevreden over deze training! Uitstekende top-down theorie in combinatie met lekker veel hands-on praktijktraining, maakt deze training erg leuk en interessant om te volgen. Leuke opdrachten, de coach beantwoordt vragen uitgebreid en duidelijk en om die reden krijgt het van mij een dikke 9! Thumbs up!

03-08-2018

Jasper Broekhuis

Gedegen en concrete training! Ik volg trainingen als dit om er in mijn werk direct iets mee te kunnen en dat kan in dit geval, top! Veel info, dus goed dat het twee dagen was. Fijn dat we tussendoor konden oefenen.

03-08-2018

Tamar Klijsen

Voor mijzelf was de training iets te basic, maar voor beginners is deze training zeker aan te raden. Je krijgt veel informatie en tips.

03-08-2018

Nancy

Deze training is erg interessant, wat kan er enorm veel! Ik ben echt een beginner, dus voor mij was het een dag met heel veel informatie. Toen ik de training volgde bestond deze nog uit één dag. Ik denk dat 2 dagen beter en prettiger is. Er komt ontzettend veel informatie op je af en je kunt echt heel veel met betrekking tot adverteren op Facebook en Instagram. De trainer heeft leuke voorbeelden en je merkt dat hij zelf veel ervaring heeft en enthousiast is. Erg interessant en leuk om zelf mee aan de slag te gaan met de module. Ik kan mij voorstellen dat er in twee dagen iets meer ruimte is om zelf wat dingen uit te proberen tijdens de training, dat is ook wel nodig met zoveel mogelijkheden.

20-06-2018

Tessa

Wat een top training was dit. Zoveel informatie en nieuwe tips die ik kan inzetten binnen onze organisatie.

03-04-2018

Dominique

De training was erg leerzaam.

30-03-2018

Meral Pastoor

De cursus was leerzaam en interessant

29-03-2018

Tais

Interessante training die goed uiteenzet wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Afwisseling van theorie en praktische, nuttige tips. Uiteindelijk zul je er toch zelf mee aan de slag moeten.

29-03-2018

Arthur Gibbon

Tijdens de training Facebook adverteren leer je hoe je op een effectieve manier kunt adverteren via Facebook. Je krijgt onder andere inzicht in de manieren waarop je kan adverteren en de manieren waarop je je doelgroep kunt bereiken. Daarnaast wordt duidelijk hoe jij het uiterste uit je advertentie/budget kan halen. Dus: hoe zet jij je budget op een zo efficiënt mogelijke manier in? Een onderwerp dat als aanvulling hierop benoemd wordt is: A/B testen en retargeting.

29-03-2018

Anneloes Kessels

Erg leerzame training, waarin je alle ins en outs van Facebook leert en een campagne van A-Z leert opzetten (veel theorie). Facebook verandert snel, maar de training is wel geheel up-to-date. Van mij had het gedeelte over pixels wel uitgebreider gemogen. Wegens tijdgebrek (het dagprogramma was erg vol) werd dit in mijn ogen te snel behandeld.

05-02-2018

Lianne

Een inspirerende en erg leerzame dag met een uitstekende docent. Ik ben vol ideeën, tips en plannen naar huis gegaan. De stof was wel wat veel voor één dag en er was een moment dat het me een beetje ging duizelen. Gelukkig viel daarna alles weer op z'n plek. Nu is het een kwestie van uitproberen en oefenen om alles in de praktijk te ervaren. De catering op de cursuslocatie was trouwens meer dan verzorgd. Echt uitstekend.

29-01-2018

Nicole Mooten

Allesomvattende training waarbij je in 1 dag een goede uitleg krijgt van het adverteren op Facebook. Deskundige trainer met veel praktijkervaring en duidelijke uitleg.

05-12-2017

Dayenne Vos

Heldere en vooral ook nuttige training die goed gepresenteerd werd.

30-11-2017

Michel van Opbergen

Erg veel kennis opgedaan tijdens deze training. Sybren legt alles op een duidelijke en hands-on manier uit waardoor de theorie eigenlijk direct toepasbaar is in de praktijk. Daarnaast is er tijd om de kennis die je hebt opgedaan direct toe te passen in de vorm van een case. Zeker de moeite waard!

29-11-2017

Jeroen

Een erg leerzame en duidelijke trainging. Aanrader voor iedereen die met Facebook advertenties aan de slag wil gaan!

31-10-2017

Nicole van Zwienen

Het was een goede training. Voldoende tips en trucs gekregen om met Facebook Advertising aan de slag te gaan. De trainer legde alles goed uit en had voldoende tijd voor individuele vragen. Top training!

31-10-2017

Lale Durmus

De training was erg leerzaam. Het was interessant en sloot precies aan op wat ik nog hoopte te leren. De afwisseling van theorie en praktijk was ook erg fijn. Op elke vraag die werd gesteld werd goed antwoord gegeven zodat de rest van de groep dit ook kon gebruiken. Erg blij dat ik hieraan heb deelgenomen.

30-10-2017

Tanja Smulders

Ik was bij de training Facebookmarketing en heb genoten van deze dag. Een inspirerende en leerzame dag. Docent was kundig en kon goed antwoorden op de vragen uit de groep.

11-10-2017

Arthur Preusterink

Interessante en leerzame training! Sybren wist zijn kennis goed en op een prettige wijze over te brengen. Omdat ik al wat kennis had van FB advertising had ik graag nog wat meer tijd voor oefeningen willen hebben.

21-08-2017

Tara

Prima Training. Trainer wist alles van Facebook marketing.

03-07-2017

Fabien van der Ham

Top: uitgebreide training en alle tijd om vragen en cases voor te leggen. Tip: wanneer je al werkt met FB advertising is het begin niet interessant, wellicht kunnen jullie voor de ''advanced deelnemers'' deze tijd anders opvullen

30-06-2017

Petra

Inhoudelijk & strategisch sterke training, daarnaast ook praktisch. Was wel wat veel informatie en paste eigenlijk ook niet binnen de geplande tijd.

08-06-2017

Michelle

Zeer nuttige training die mij de inzicht hebben gegeven in de mogelijkheden van Facebook advertising. Sybren Smith wist zijn kennis heel goed en op een prettige wijze over te brengen. Ik heb de opgedane kennis direct kunnen gebruiken. Als enige opmerking zou ik mee willen geven om iets meer te oefenen met het aanmaken van ads, sets en campagnes en iets minder de diepte in van FB cijfers (ochtend gedeelte) Voor iedereen die enig kennis of interesse heeft in Facebook adverteren en hier meer over wil weten kan ik deze training van harte adviseren.

17-03-2017

Robin van Olphen

Hele leuke en leerzame training! Het tempo is hoog maar het is verder goed bij te houden. Ik heb nuttige dingen geleerd.

17-03-2017

Myrne

Gerichte FB training met goede balans tussen theorie en praktijkcases.

16-03-2017

Jan-Willem Nieuwenhuys

Nuttige training voor basis Facebook adverteren. Veel verschil in 'niveau / kennis' van de cursisten. Hierdoor gingen sommige stappen erg traag vooral bij het maken van het Facebook campagne plan. Suggestie om dit wellicht van tevoren te checken voor deelname. Wel zijn duidelijk alle opties toegelicht voor starten met Facebook ads + alle basisprincipes, AB testen, optimaliseren & benchmarks

24-01-2017

Annika Drion

Ik heb vorige week een Training Facebook adverteren gevolgd en was hier erg tevreden over. Goede trainer met praktijkervaring bracht de theorie en hands-on informatie goed samen zonder continu reclame te maken voor zijn eigen bedrijf (wat nogal eens gebeurt bij vergelijkbare trainingen). Top!

05-10-2016

Yen-li Busscher

Erg interessante training met een goede verhouding tussen theorie en praktijk. Alle opties worden goed besproken en er wordt ook veel besproken adhv een case.

03-10-2016

Lindsay Taal

Duidelijk en deskundig door Sybren gegeven. Fijn om ter plekke ook praktijkoefeningen te doen. Omdat ik al meer vd theorie afwist had ik zelfs net wat meer tijd voor oefeningen willen hebben.

28-09-2016

Dóris Pires

Tijdens de training van Facebook adverteren word je stap voor stap meegenomen in het proces van adverteren, hierbij wordt er ook gekeken naar tips en quick wins voor jouw branche/bedrijf. Doordat de training uit een klein groep bestond, kon je op je eigen tempo door de stappen heen en was veel ruimte voor vragen.

15-06-2016

Tijs

Veel geleerd maar tempo lag erg hoog. Wellicht opknippen in 2 dagen.

15-06-2016

carmen werneke

Goede training waarbij veel inspiratie werd gedeeld. De uitleg was duidelijk en er werd veel met praktijkvoorbeelden gewerkt. Mijn collega's en ik gingen met een schat aan ideeën terug naar huis.

05-04-2016

Denise Smit

communicatiecoördinator bij Hoogvliet BV

Veel nieuwe inzichten dankzij deze training Facebook adverteren. Wel zou ik persoonlijk aanraden om deze cursus te volgen met een voorkennis van marketing. Persoonlijk heb ik hier geen ervaring in en ik vond het dan ook moeilijk om het tempo bij te houden. Ook is het slim om persoonlijk al wat voorwerk te doen en alle mogelijkheden van Facebook rustig door te nemen. Tijdens de cursus is hier maar beperkt de tijd voor. Omdat veel van de informatie heel compact en kort wordt doorgenomen kan ik op basis van 1 dag oefenen niet zeggen dat ik het adverteren op Facebook onder de knie heb.

01-04-2016

Michael Stenfert

Print PR manager bij Cream PR

Echt een training waar ik vanaf de start tot het eind heb zitten genieten. Precies wat ik zocht en top gepresenteerd door de trainer

01-04-2016

Frans de Hoyer

Eigenaar bij GW Management

Interessante training met volop voorbeelden en ideeën om via facebook jouw, of het bedrijf van je klanten, zichtbaar te maken bij de juiste doelgroep.

25-01-2016

Dianne

Eigenaar bij WebdesignProPlus

Interessante, praktische training waarbij volop handvaten zijn verkregen voor inzet in eigen organisatie. Naast algemene informatie ook persoonlijke aandacht op je eigen organisatie inzetbaar.

22-01-2016

L. van Buuren

Marketing & Communicatie bij Roosdom Tijhuis

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Facebook & Instagram advertising op 20-09-2018 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 12 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd