Training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement

Training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement

Leer omgaan met slecht nieuws of een crisis: op je site én op social media!

1 dag
Utrecht
€ 690,00
1
0
0
0
0
0

Je hoeft geen Ombudsman te heten, plastic deeltjes in je Mars te hebben of vluchtelingen in je portefeuille om te ervaren wat een crisis met je organisatie doet. Hoe kun je een online crisis managen? Wat zijn de blijvende gevolgen voor je reputatie? En hoe kun je die verder uitbouwen?

Wat leer je tijdens de training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement?

Tijdens de training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement leer je om te gaan met verschillende soorten crises: of het nu een flits- of sluimercrisis is, een bestuurlijke of persoonlijke, een ‘eigen schuld’-crisis of een ‘het overkomt je’-crisis. Je leert hoe je een crisis (al vooral) kunt managen via social media. En als de ‘wet van pleuris’ dan feit wordt, weet je precies wat je moet doen. Hoe ga je om met geruchten die rondzingen en als waarheid opgeschreven worden? Wie zijn de grootste influencers en hoe reageer je op geduchte klagers en negatievelingen? Je gaat naar huis met een zelf ontwikkelde communicatiestrategie en een geïntegreerd draaiboek waarmee jij en je collega’s aan de slag kunnen.

Na afloop van de training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement:

 • Ben je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van sociale media, crisiscommunicatie en reputatiemanagement.
 • Heb je naast theoriekennis ook kennis van de praktijk, door fictieve maar reële cases.
 • Weet je hoe je de crisis via social media kunt monitoren en volgen.
 • Weet je hoe je het gebruik van klassieke en nieuwe media kunt combineren.
 • Weet je hoe je omgaat met verschillende scenario’s tijdens een crisis, zoals geduchte klagers, negatieve reacties en geruchtvorming.
 • Weet je welke communicatiestrategie je reputatie toekomstbestendig maakt.
 • Ga je naar huis met je eigen social media-crisisplan.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor professionals die praktische ervaring hebben met social media (zoals Twitter en Facebook), maar het nog niet echt strategisch weten in te zetten ten tijde van crisis of incident. Deze training is bij uitstek geschikt voor professionals die communicatie en/of veiligheid in hun portefeuille hebben, bijvoorbeeld woordvoerders, leidinggevenden of webmanagers.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk opzetten van een draaiboek om de ‘crisis’ de baas te worden. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Ingrid van Frankenhuyzen -o.a. radio, tv, en NRC Handelsblad- weet als geen ander hoe je in tijden van een publicitaire crisis alle massa-emoties, onzekerheden en (on)waarheden kunt managen. In online én offline communicatie zodat organisaties echt leiderschap kunnen tonen. Voor Frankwatching verzorgt Ingrid de training Online crisiscommunicatie & reputatiemanagement.

Kevin is Online Reputatie Consultant bij Buzzcapture en helpt organisaties met het in kaart brengen van de reputatie middels het analyseren van online en offline data. Deze data is van belang in de uitbouw van brand identity, maar al helemaal in tijden van crisis. Voor Frankwatching verzorgt Kevin de training Crisismanagement in de training Online crisismanagement & reputatiemanagement.

Tijdens de training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Trends en ontwikkelingen in sociale media en crisiscommunicatie.
 • Benchmarking: voorbeelden en cases van andere organisaties.
 • Crisissimulatie: live aan de slag met een crisis-twittercase.
 • Monitoring: welke software en middelen helpen je sociale media c.q. een crisis te monitoren?
 • Stakeholdersanalyse & -identificatie.
 • Eigen crisisplan maken met het homebase-model.
 • Reputatiemanagement: welke communicatiestrategie zet je in om je reputatie te managen?
 • De training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Het feit dat de training 'online crisiscommunicatie' door een oud journaliste werd gegeven was al zoveel winst....je hebt direct ook inzicht in 'die andere kant'. Voor het onderwerp zelf vond ik één dag tekort, na deze dag had ik nog wel wat langer stil willen staan bij een aantal zaken. Volgens mij zou deze training uitgebouwd kunnen worden met zaken als reputatiemanagement en webcarevaardigheden omdat alles toch wel verband met elkaar heeft. De tijd vloog in ieder geval voorbij en ik heb er zeker veel praktische handvatten aan over gehouden. Aanrader dus!

28-06-2016

Yvette

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Online crisiscommunicatie en reputatiemanagement op 07-12-2017 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.