Training Schrijven voor social media
8.8

Training Schrijven voor social media

Word met je socialmedia-teksten beter vindbaar en zichtbaar

1 dag
Utrecht (kies locatie)
€ 690,00
13
0
0
0
0
0

Met de opkomst van video, stories en emoji’s op social media, zou je denken dat teksten minder belangrijk zijn geworden. Maar niets is minder waar. Een optimale tekst op o.a. Facebook kan helpen je organisatie beter vindbaar, zichtbaar én authentiek te maken. Hoe staat het met je socialmedia-teksten? Zijn je posts aantrekkelijk genoeg om iemand te doen stoppen met scrollen?

Wat leer je tijdens de training Schrijven voor social media?

Tijdens de training Schrijven voor social media ontdek je het belang van een goede en aantrekkelijke tekst voor de vindbaarheid en zichtbaarheid van je organisatie. Je gaat aan de slag met het creëren van bouwstenen en het vinden van de juist tone of voice om jouw socialmedia-teksten naar een hoger niveau te tillen. Denk daarbij niet alleen aan posts, tweets en updates, maar ook aan profiel bio’s, hashtags, paginatitels, quotes, call-to-actions, zoekopdrachten en ondertiteling van video’s. Je ontwikkelt een contentbibliotheek en contentkalender die perfect aansluiten op je beschikbare tijd en middelen en krijgt praktische handvatten om een resultaatgerichte en creatieve socialmedia-redacteur te worden.

Na afloop van de training Schrijven voor social media:

 • Ken je de bouwstenen van een succesvolle socialmedia-tekst.
 • Heb je het kader bepaald waarin je alle socialmedia-teksten voor jouw organisatie gaat schrijven.
 • Heb jij een complete contentkalender voor jouw merk of organisatie voor het komende jaar uitgewerkt.
 • Kun je met je teksten de vindbaarheid en zichtbaarheid van elk socialmedia-kanaal optimaliseren.
 • Beheers je de content pillar-methode om op de meest efficiënte wijze socialmedia-teksten te schrijven.
 • Heb je een overzicht van de contentthema’s waarover jouw merk of organisatie content gaat creëren en cureren.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die socialmedia-kanalen inzet. Het maakt niet uit hoe vaak je post, hoeveel kanalen je onderhoudt en hoeveel tijd je hebt. Voorwaarde is dat je betrokken bent, of binnenkort wordt, bij het onderhouden van de socialmedia-kanalen binnen je organisatie of project. Basiskennis van social media is een vereiste.

Kim Swagemakers werkt al 18 jaar met online content en communities. Vanuit een ontembare passie en nieuwsgierigheid helpt ze professionals om social mediakanalen en vooral content doelgericht in te zetten.

Tijdens de training Schrijven voor social media komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De impact van een effectieve en geoptimaliseerde socialmedia-tekst
 • De bouwstenen van een perfecte tekst
 • De juiste tone of voice per kanaal
 • De basis van een succesvolle post
 • Schrijven vanuit een doelstelling vs. schrijven vanuit een idee
 • De perfecte contentbibliotheek en -kalender
 • De content pillar-methode
 • Do’s en don’ts die leiden tot ‘stop scrolling’ en ‘maximale engagement’
 • De training Schrijven voor social media is een eendaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Het meenemen van een laptop of tablet is noodzakelijk
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Een super interessante training met veel tips en eyeopeners!

27-08-2018

Linda Bergman

Leuke training, gegeven door een kundige docent. Ondanks dat ik al een basis heb op het vlak van social media, heb ik veel tips gekregen en kennis opgedaan die ik direct kan toepassen in de praktijk.

26-08-2018

Lianne

Een fijne, praktische trainer met een zeer enthousiaste cursusleider. Theorie en praktijk wisselen elkaar af en Kim kijkt met je mee om je du moment te helpen je posts te verbeteren. Wanneer je de training verlaat, kun je thuis of op het werk direct aan de slag.

25-08-2018

Astrid Bijl

Tijdens de training schrijven voor social media krijg je wat handvatten en oefent met de theorie die je hebt gekregen. Ik moet wel zeggen dat ik de training losstaand wat kort vind. Het is ook wel een heel breed onderwerp, maar daardoor lijkt het al snel te weinig. Als aansluiting op de training social media strategie, die ik ervoor heb gevolgd, was het voor mij een mooie toevoeging. Er werden wel een paar dingen herhaald uit de strategie training, maar dat was niet erg. Maar zonder de strategie mis je naar mijn idee wel die basis voor deze training. De training was verder wel heel duidelijk en je kunt ook echt wel starten met de handvatten die je hebt gekregen, maar meer kennis is wel belangrijk om het totale plaatje te krijgen. Naar mijn mening ;-). Ik vond de trainer erg leuk en prettig vertellen en zij gebruikte duidelijke (eigen) termen, die goed blijven hangen. Dat vond ik erg prettig.

20-06-2018

Tessa

Fijne docent, inspirerende groep en handige tips ontvangen!

28-05-2018

Heleen

De training Schrijven voor social media is zeer nuttig voor iedereen die meer wil halen uit Facebook, Twitter, LinkedIn etc. Er wordt ingegaan op de verschillende doelgroepen, kanalen, tone of voice en hoe je op de juiste manier meer interactie oproept tussen je volgers. De trainer was erg professioneel en had duidelijk veel kennis van het onderwerp. Bovendien presenteerde ze op een erg prettige en leuke manier.

22-05-2018

Danielle Goedkoop

Inspiratievolle dag met grote en kleine adviezen om creatiever, maar zeker ook bewuster, om te gaan met tekst op social media. Complimenten voor Kim die enthousiast, helder maar ook stevig uitlegt waarom en hoe je jezelf kunt verbeteren in het schrijven en posten in sociale media

17-05-2018

walter loozen

Een hartstikke leuke en nuttige training! In 1 dag verandert je mindset totaal. En die 5 stinkende best minuten... die zijn nu de achtergrondafbeelding van m’n laptop. :-) Tx Kim, voor de inspiratie!

29-03-2018

Petra Hendriks

De training van Kim is duidelijk en praktisch. Je hebt alle ruimte vragen te stellen en hierover te discussiëren. Daarnaast worden er soms kleine stapjes naar social media strategie gemaakt om punten te verduidelijken. De training ging hoofdzakelijk over het schrijven, maar ook over het creëren van content. Voor mij heel fijn!

29-03-2018

Carine

Hele leuke, praktische training waar ik de volgende dag al mee aan slag kon. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Kim hield de energie er goed in. Kortom erg goed bevallen.

20-02-2018

Merel

Leuk training waarin je echt aan de slag gaat met het schrijven en verbeteren van je eigen socialteksten. Je krijgt handige tools aangereikt waarmee je je teksten kunt opbouwen. Top!

16-02-2018

Sari Kramer

Schrijven voor social media, dat doe je er niet even bij. Dankzij de tips en aanpak die we van Kim Swagemakers kregen, zal dit nu gestructureerd, gedegen en gemakkelijker gaan!

09-02-2018

Manon Kummer

Ik vond het een interessante en vooral inspirerende training. De 'docente' Kim Swagemaker is ontzettend enthousiast en laat je op een andere manier kijken naar het inzetten van content. Ik stond dan ook te popelen om mijn vernieuwde inzicht z.s.m. in de praktijk te brengen.

06-11-2017

Linda de Zeeuw

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Schrijven voor social media op 30-10-2018 bij Social Impact Factory Utrecht (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd