Training Social media analytics
7.7

Training Social media analytics

Leer in één dag meer over social media-statistieken en KPI’s

1 dag
Utrecht
€ 690,00
7
0
0
0
0
0

Hoe presteer jij op social media? Facebook, Instagram en andere social kanalen bieden uitgebreide data en statistieken. Maar welke zijn relevant voor jou? Hoe maak je resultaten inzichtelijk? En hoe gebruik je die om de doelstellingen van je organisatie te halen?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Social media en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Social media analytics?

Tijdens de training Social media analytics maak je kennis met belangrijke meetwaarden van diverse socialmedia-kanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Ook ga je ambities voor online en social media optekenen, neem je jouw verschillende socialmedia-accounts onder de loep en pik je de cijfers eruit die relevant zijn voor het behalen van je doelstellingen. Door het vinden van succesfactoren kun je op basis van data je social content continu bijsturen.

Na afloop van de training Social media analytics:

 • Heb je een vertaling van je bedrijfsdoel via doelstellingen naar social media KPI’s
 • Weet je hoe je de voor jouw organisatie meest relevante statistieken van je social media achterhaalt
 • Weet je het verschil tussen doelstellingen, metrics en KPI’s
 • Heb je in kaart wat je belangrijkste KPI’s voor social media zijn
 • Weet je meer over de statistieken die elk kanaal aanbiedt
 • Heb je informatie over het exporteren van data vanuit de kanalen
 • Weet je welke tools je kunt of wilt gebruiken om meer uit social media data te halen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is geschikt voor social media marketeers, online marketeers, communitymanagers en online communicatieadviseurs die meer inzicht willen krijgen in de statistieken voor social media marketing en het succes ervan willen vergroten. Voor deze training is basiskennis van social media vereist en basiskennis van Google Analytics een pré.

Bart van der Kooi is werkzaam bij Storm Digital als Digital Marketing Strateeg. Hij adviseert organisaties op strategisch vlak en geeft workshops en presentaties over digitale ontwikkelingen en de rol van social media. Hij is auteur van Customer Journey in kaart in 60 minuten (2017) en Het social media modellenboek (2014) en beheert de bijbehorende website: SocialMediaModellen.nl.

Tijdens de training Social media analytics komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht in statistieken van Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.
 • Bepalen en herijken van je KPI’s.
 • Koppelen van statistieken aan je KPI’s met het Vierfasenmodel.
 • Bepalen van je succesfactoren met statistieken.
 • Maken van een plan voor het behalen van je KPI’s.
 • De rol van je website bij social media analytics.
 • De training Social media analytics is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Je hebt beheerderstoegang (admin-rechten) van de social media-accounts en leesrechten van het Google Analytics account of een ander webstatistiekenpakket wat je in jouw organisatie gebruikt
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 of 12 personen.

Fijne training welke een overzicht geeft van alle mogelijkheden die er zijn om te analyseren wat je social media nu precies teweeg brengt. Kundige trainer welke echt verstand van zaken heeft en op een leuke en duidelijke manier alle zaken uitlegt.

05-12-2017

Dayenne Vos

Uitstekende training, goede combinatie van theorie en praktijk. Je wordt aan het denken gezet over je eigen doelen en krijgt vervolgens concrete handvatten waarmee je deze kunt meten. Alle ruimte voor vragen en een persoonlijke aanpak.

01-12-2017

Rick

Goed programma en leuk dat de groep erg divers is, zo leer je ook veel van elkaar. Er mag van mij nog wel meer op de praktijk ingegaan worden. Echt zelf aan de slag met je eigen cijfers en wat zie je daar dan eigenlijk.

27-09-2017

Mirjam Hop

Afgelopen maandag een cursus social media analytics gevolgd via Frankwatching. Het was een reuze interessante dag en absoluut niet saai! Bedankt trainer Bart van de Kooi!

29-09-2016

Mieke Chibani

De training was interessant om even weer de weggezakte kennis op te frissen. Het gaf mij weer de urgentie om mijn toekomstige online projecten goed in te richten om te zorgen dat ik alles aan elkaar link en zo mijn data goed monitor.

13-04-2016

Esmé Achwarizmi

Meyn Food Processing Technology BV

De training vond ik erg interessant en ik heb er zeker wat aan gehad. Wat het onder andere heel leuk voor mij maakte was de diverse en open groep die de training volgde. Door met elkaar te praten over het werk dat je doet, ga je er soms net weer even wat anders over nadenken. Qua inhoud ben ik tevreden, maar had het van nog net iets meer de diepte in mogen gaan. (meer over verschillende tooltjes, toepassingsmogelijkheden, ed.) De trainer hield goed rekening met de verschillende wensen en behoeften vanuit de groep.

01-04-2015

Dieuwke

webredacteur bij Nederlands Insituut van Psychologen

Mooi programma en veel praktische handvaten om de ROI van social media te kunnen bepalen EN te meten. Veel inspiratie opgedaan. De balans tussen het ochtendprogramma (theorie) en het middagprogramma (praktijk) mag wat mij betreft nog iets scherper, nu was er net wat weinig tijd voor het praktische (en lastige) gedeelte van het doormeten en het analyseren van de verschillende metrics in de analyse-tools van de verschillende sociale netwerken (en Google Analytics).

27-03-2015

Leontine van Geffen

docent bij Hogeschool van Amsterdam

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Social media analytics op 15-03-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.