Training Social media analytics
8.0

Training Social media analytics

Leer in één dag meer over social media-statistieken en KPI’s

1 dag
Utrecht, Meeting Plaza
€ 690,00
4
0
0
0
4

Weet jij hoe je presteert op social media? Vind je het lastig om de resultaten van social media inzichtelijk te maken? En vraag je je af hoe je die cijfers vertaalt naar je organisatiedoelen en KPI’s?

Wat leer je tijdens de training Social media analytics?

Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube bieden uitgebreide data en statistieken. Tijdens de training Social media analytics neem je jouw accounts onder de loep en pik je die cijfers eruit die relevant zijn voor jouw bedrijfsdoelstellingen. Aan de hand van het Vierfasenmodel kom je erachter hoe je KPI’s voor je social media marketing formuleert en ga je aan de slag om het effect van je posts en advertenties verder te verbeteren.

Je ontdekt wat jouw social media-accounts doen voor je bedrijfsdoelstellingen, KPI’s en ROI. Je weet precies welke statistieken voor jou belangrijk zijn, wat de succesfactoren zijn en hoe je continu kunt bijsturen.

Na afloop van de training Social media analytics:

 • Weet je hoe je de voor jouw organisatie relevante statistieken van je social media achterhaalt.
 • Kun je het belang van de statistieken voor je eigen organisatie bepalen.
 • Heb je belangrijke KPI’s (her)gedefinieerd voor je business.
 • Weet je welke social media-activiteiten bijdragen aan je organisatiedoelstelling.
 • Kun je het succes van je inspanningen achterhalen.
 • Heb je een plan om het succes van social media te vergroten.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is geschikt voor social media marketeers, online marketeers, communitymanagers en online communicatieadviseurs die meer inzicht willen krijgen in de statistieken voor social media marketing en het succes ervan willen vergroten. Voor deze training is basiskennis van social media vereist.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk bij het formuleren van KPI’s voor jouw social media marketing, hoe je nog beter de posts en advertenties kunt verbeteren om uiteindelijk het succes van jouw social media kunt vergroten. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Bart van der Kooi is werkzaam bij Storm Digital als Digital Marketing Strateeg. Hij adviseert organisaties op strategisch vlak en geeft workshops en presentaties over digitale ontwikkelingen en de rol van social media. Hij is auteur van Het social media modellenboek en beheert de bijbehorende website: SocialMediaModellen.nl. Lees meer

Tijdens de training Social media analytics komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht in statistieken van Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.
 • Bepalen en herijken van je KPI’s.
 • Koppelen van statistieken aan je KPI’s met het Vierfasenmodel.
 • Bepalen van je succesfactoren met statistieken.
 • Maken van een plan voor het behalen van je KPI’s.
 • De rol van je website bij social media analytics.
 • De training Social media analytics is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Je hebt beheerderstoegang (admin-rechten) van de social media-accounts en leesrechten van het Google Analytics account of een ander webstatistiekenpakket wat je in jouw organisatie gebruikt
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 of 12 personen.

Afgelopen maandag een cursus social media analytics gevolgd via Frankwatching. Het was een reuze interessante dag en absoluut niet saai! Bedankt trainer Bart van de Kooi!

29-09-2016

Mieke Chibani

De training was interessant om even weer de weggezakte kennis op te frissen. Het gaf mij weer de urgentie om mijn toekomstige online projecten goed in te richten om te zorgen dat ik alles aan elkaar link en zo mijn data goed monitor.

13-04-2016

Esmé Achwarizmi

Meyn Food Processing Technology BV

De training vond ik erg interessant en ik heb er zeker wat aan gehad. Wat het onder andere heel leuk voor mij maakte was de diverse en open groep die de training volgde. Door met elkaar te praten over het werk dat je doet, ga je er soms net weer even wat anders over nadenken. Qua inhoud ben ik tevreden, maar had het van nog net iets meer de diepte in mogen gaan. (meer over verschillende tooltjes, toepassingsmogelijkheden, ed.) De trainer hield goed rekening met de verschillende wensen en behoeften vanuit de groep.

01-04-2015

Dieuwke

webredacteur bij Nederlands Insituut van Psychologen

Mooi programma en veel praktische handvaten om de ROI van social media te kunnen bepalen EN te meten. Veel inspiratie opgedaan. De balans tussen het ochtendprogramma (theorie) en het middagprogramma (praktijk) mag wat mij betreft nog iets scherper, nu was er net wat weinig tijd voor het praktische (en lastige) gedeelte van het doormeten en het analyseren van de verschillende metrics in de analyse-tools van de verschillende sociale netwerken (en Google Analytics).

27-03-2015

Leontine van Geffen

docent bij Hogeschool van Amsterdam

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Social media analytics op 21-09-2017. De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.