Online cursus SEO-teksten optimaliseren
8.2

Online cursus SEO-teksten optimaliseren

Maak je content beter vindbaar in Google

Opname
1 sessie
Nog niet bekend
€ 65,00
€55,00
 • Stel live je vragen
 • Scoor met je online teksten
 • Ontvang na afloop de presentatie en de opname
 • Bekijk een jaar lang onbeperkt de opname
 • Scoor met je online teksten
 • Krijg de beste tips & tricks voor optimale SEO
63
0
0
0
0
0

Wist je dat 70% van Google-gebruikers niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten? Daar wil jij tussen staan! Met zoekmachine-optimalisatie (SEO) kun je de autoriteit van je website vergroten. Het verwerken van de juiste zoekwoorden in je websiteteksten vergroot de kans dat je content gezien wordt. Maar is het stoppen van veelgebruikte zoekwoorden op je pagina(’s) voldoende, of komt er meer bij kijken? Hoe kom je achter de zoekintentie en zoekwoorden van je bezoekers? En hoe verwerk je die inzichten op je site?

Tip: Volg dit webinar als onderdeel van de summerdeal Digital marketing of SEO & Google Analytics en ontvang ruim 30% korting!

Verhoog de autoriteit van je site

Tijdens het webinar ‘SEO-teksten optimaliseren’ ontdek je welke zoekwoorden mensen gebruiken om je site te vinden en hoe je die strategisch in je teksten kunt verwerken. Je leert hoe je prikkelende titels en pagina’s maakt die bij de zoekresultaten in het oog springen. Door de vraag van potentiële bezoekers en jouw aanbod naadloos op elkaar aan te sluiten, kun je de autoriteit van je site verhogen. Ten slotte krijg je handvatten om je SEO-inspanningen zelf te monitoren én bij te sturen.

Na afloop van de online training ‘SEO-teksten optimaliseren’ weet je:

 • Hoe Google werkt en waarom zoekmachineoptimalisatie zo belangrijk is.
 • Hoe SEO precies in elkaar zit.
 • Wat zoekwoorden en zoekintenties zijn en hoe je ze vindt en interpreteert.
 • Hoe je de content op je landingspagina SEO-proof inricht.
 • Hoe je teksten schrijft die zowel Google als je bezoeker aanspreken
 • Hoe en met welke tools je de effectiviteit van je teksten meet.

Voor wie is de online cursus bedoeld?

Deze online cursus is bedoeld voor iedereen die zijn teksten SEO-proof wil maken: zowel medewerkers van organisaties (copywriters, redacteuren, communicatieadviseurs en contentmanagers) als zzp’ers en bloggers.

 

Rutger Steenbergen is SEO-expert, copywriter en online marketeer. Hij helpt ondernemers met succesvoller op internet. Waardevolle content en een overtuigend verhaal staan daarbij centraal. Lees meer

 • SEO: waarom zou je het inzetten?
 • Drie SEO-pijlers: techniek, content en links
 • Je teksten optimaliseren
 • Zoekwoorden vinden & bepalen
 • Zoekwoorden strategisch in je pagina’s verwerken
 • Links aantrekken en gebruiken
 • SEO-schrijftips
 • Tools: meet je voortgang en werk sneller
 • Meta-omschrijving, tags en keywords

 

 • De online cursus duurt 1 uur.
 • Geen reistijd: je volgt de training gewoon thuis of op kantoor.
 • Kies tussen live bijwonen, of direct de opname ontvangen.
 • Om live deel te kunnen nemen heb je een laptop, pc of tablet met internetverbinding nodig.
 • Om de opname te bekijken heb je een laptop of pc  met internetverbinding nodig.
 • Stel tijdens de live online cursus je vragen aan de trainer.
 • Bij je inschrijving voor de live cursus krijg je óók toegang tot de opname en de presentatie van de trainer.
 • De opname blijft een jaar beschikbaar.
 • Na afloop van de online cursus ontvang je een uitgebreid pakket met tools en must-know tips.

De uitleg door Rutger is heel duidelijk. Het is makkelijk te volgen in je eigen tempo wanneer het jouw uitkomt. Heel handig. En nu door met het volgende webinar

05-09-2018

Natasja

Mooie SEO basis. Veel inspiratie en dingen om op te gaan pakken. Maar nu eerst met analytics de huidige situatie in kaart brengen om straks ook de resultaten te kunnen meten. Interessante cursus en slim verdienmodel om webinairs in te zetten als lesmateriaal ;-)

13-08-2018

Tania van Slageren

Goed en helder uitgelegd. Met veel voorbeelden. Veel ruimte voor vragen. Zeker een aanrader.

10-08-2018

Silvia Hoffland

Het webinar SEO voor tekstschrijvers geeft praktische tips en direct bruikbare handvatten om teksten te optimaliseren voor SEO. Je leert welke tools je kunt gebruiken om zoekwoorden te vinden, hoe teksten het beste opgebouwd kunnen worden en niet het onbelangrijkste, hoe mensen zoeken. Na dit webinar ga ik met nog meer plezier aan de slag om teksten te schrijven die goed gevonden worden door Google. Wat ij betreft is het een echte aanrader.

02-07-2018

Mariska Booda

Fijne webinar voor de absolute basis van SEO. Nuttige tips en tools hoe je dit direct kunt verbeteren dmv tekst.

29-06-2018

Dionne

Zeer informatief en concreet, fijn om achteraf al het materiaal te ontvangen zodat je niet mee hoeft te schrijven.

17-06-2018

Sabine

Handige, compacte manier om je SEO-schrijfbasics op orde te krijgen: hoe scoor je beter en waar moet je in je teksten op letten. In een uurtje ben je bijgepraat.

29-05-2018

Marielle Karreman

Heldere uitleg. Veel aanknopingspunten om met het verbeteren van de site aan de slag te gaan.Tips zijn concreet en direct toepasbaar.

25-04-2018

Josja

De tools die voorbij kwamen waren handig om te weten. Had zelf meer verwacht dat het meer in zou gaan op het daadwerkelijk schrijven van teksten voor SEO. Graag ontvang ik een gratis e-book.

21-03-2018

Herman Rempe

Duidelijk webinar met goede uitleg, tips en tools.

21-03-2018

Jolanda

Leuke en praktische tips om meteen zelf met SEO aan de slag te gaan!

21-03-2018

Marlies

Nuttige en duidelijke uitleg. De gebruikte schema's waren overzichtelijk. Als introductie was dit een complete uitleg.

11-02-2018

Stephanie

Rutger legt helder en stap voor stap uit hoe SEO precies werkt en hoe je je eigen site kunt optimaliseren!

23-01-2018

Evelien van Gerwen

Goed webinar, duidelijke tips waar ik verder mee kan!

09-01-2018

Rick

Bedankt voor het webinair SEO-teksten optimaliseren, het was duidelijk, overzichtelijk, in het juiste tempo en genoeg praktische tips om direct aan de slag te gaan.

12-12-2017

Sarah

Voor mij als beginnend blogger was dit webinar zeer informatief en praktisch. De presentatie biedt veel handvatten om direct met SEO aan de slag te gaan.

04-12-2017

Nanda van der Elst

De Webinar SEO-teksten optimaliseren van Frankwatching is een prima introductie voor iedereen die zich wil bekwamen in zoekmachine optimalisatie. Er wordt helder uitgelegd hoe het werkt en wat je kunt doen om om de vindbaarheid van online content te vergroten.

20-11-2017

Cas Botman

De Webinar SEO-teksten optimaliseren is heel goed bevallen. Heel veel praktische tips qua handige tools en duidelijke uitleg over het belang van goede SEO teksten. Ook werd er kort ingegaan op trends zoals voice-search. Voor mij heel waardevol om hier meer uit te halen door het schrijven van relevante blogposts. Enig minpuntje: wij keken op de laptop op maximaal volume dus misschien lag het daar aan maar het geluid was niet optimaal.

08-11-2017

Cynthia Janssen

Webinar biedt prima vertrekpunt als je met aandacht voor SEO met je webteksten aan de slag wilt. Ik zou graag meer concrete voorbeelden hebben willen zien van 'goede' en 'slechte' SEO-teksten.

27-10-2017

Monique Joosten

Leerzame en professionele webinar met handige tips & tools. Achteraf het PDF ontvangen is fijn, want dan hoef je niet als een gek mee te schrijven en kun je je focussen op wat er gezegd wordt. Ik heb de webinar niet live gevolgd, maar later terug gekeken. Je kan dan wel geen vragen stellen, maar voor mij was dat ook niet nodig. De vragen die al tijdens het live webinar gesteld waren, maakten alles duidelijk.

27-10-2017

Demi

Mooi webinar. Duidelijk uitgelegd. Ik ben er veel wijzer van geworden!

25-10-2017

Esther Ronda

Duidelijke Webinar! Duidelijk verhaal, goed te volgen, direct uitvoerbaar met ook zeer praktische tools om in te zetten.

13-10-2017

Linda Beumer

Deze webinar was mijn eerste kennismaking met SEO. Ik wist niet dat ik in slechts een uur zoveel over dit onderwerp kon leren. Van het structureren van je websitetekst tot het belang van het kiezen van een hoofdonderwerp. Maar ook het invullen van metadata en de tools die je kunt gebruiken om SEO toe te passen, komen aan bod. Daarnaast kun je tijdens het webinar regelmatig vragen stellen en na het webinar ontvang je de opname, sheets van de presentatie en de vragen die zijn gesteld met de antwoorden. Ik vond het zeer inspirerend en kijk nu al uit naar een volgend webinar van jullie!

06-10-2017

Maaike

Als webinarmaagd een goede eerste ervaring gehad met dit webinar van frankwatching over SEO-optimalisatie. Heldere en zeer actuele presentatie. Volop gelegenheid om vragen te stellen met directe antwoorden. Met als bonus de gelegenheid om de presentatie als PDF te downloaden en de gehele presentatie een vol jaar te raadplegen. Zo bij de tijd tref je het in geen boek aan. Handig, want de algoritmen worden steeds slimmer en oude "trucjes" slinken in succes als sneeuw voor de zon.

04-10-2017

Jan Wind

Leerzaam en duidelijk webinar over optimalisatie van SEO-teksten. Het geluid mocht alleen iets harder.

03-10-2017

Jasmina Paulzen

Een waardevol webinar met goede tips.

03-10-2017

Martijn Weerts

Prima webinar om op de hoogte te blijven van alle nieuwe tips & tricks op het gebied van SEO-tekstschrijven. Rutger houdt er lekker de vaart in en legt alles duidelijk uit. Ook fijn: de uitgebreide samenvatting/aanvulling die werd nagestuurd per mail.

02-10-2017

Danielle van Schaik

Heel nuttig. Toegankelijk - goed te volgen ook als je minder ervaring het met websites schrijven. Duidelijke gestructureerde (structuur! ;-) ) opbouw. Veel handige tools, direct te gebruiken. Veel tips/adviezen die direct toe te passen zijn. Whitepaper over International SEO is heel anders van opzet en insteek (meer technisch, minder over inhoud). NB: ik was niet bij de webinar zelf, heb de opname bekeken

09-08-2017

Froukje Stoffelsma

Interessante info om praktisch aan de slag te gaan. Je ontvangt handige tips waarmee je zelf onmiddelijk aan de slag kan.

14-07-2017

Daphne Storms

Fijne webinar met (voor mij) een hoop "Aha!" en "Ohja, zó zat het!"-momenten. Meteen zin om met de stof aan de slag te gaan en me weer eens verder in het onderwerp te verdiepen.

12-07-2017

Marloes Daamen

Interessante en handige webinar! Daarna kun je direct aan de slag.

11-07-2017

Rozika

Goede opbouw, heldere uitleg. Prima training!

03-07-2017

Joris

Dit webinar is geschikt voor zowel de beginnende tekstschrijver als de ervaren tekstschrijver. Je bent namelijk nooit klaar met optimaliseren. Stapsgewijs wordt aangegeven waar SEO uit bestaat en hoe je ermee aan de slag gaat. Of het nu gaat om nieuwe content of het optimaliseren van je bestaande website. Voor iedereen geeft dit webinar handvatten waarmee te beginnen als je met SEO aan de slag gaat. Ook krijg je tips op het gebied van tools die inzicht geven in en ondersteuning bieden aan SEO en hoe jouw website scoort. Kortom: heel interessant, je gaat er direct mee aan de slag!

28-05-2017

Chantal van Ast

Leerzame masterclass met heldere uitleg. Had van mij veel langer mogen duren!

04-05-2017

Alexandra van der Heijden

Tijdens het webinar worden zeer praktische tips gegeven die je meteen in de praktijk kunt brengen. Fijn ook dat er tijdens het webinar tijd is om vragen te stellen. Achteraf werd nog een document gestuurd met aanvullende tips. Aanrader!

01-05-2017

Danielle

De opzet en inhoud van het seminar waren erg goed. Had graag misschien wel wat meer 'insider tips' voor tekstschrijvers gehad ipv algemene informatie over SEO. Verder heb ik niets aan te merken op het aanmeldproces of de snelle mailing achteraf, prima in orde!

26-04-2017

Mirjam Adriaanse

Ik vond het een goede, praktische sessie met punten waar je direct mee aan de slag kunt. Time well spent!

24-04-2017

Chantal Schepers

Daarnet de opname voor dit seminarie bekeken: TOP! Zeer duidelijk, zeer overzichtelijk en zeer helder. Vandaar een 9 op 10! Marc

22-04-2017

Marc Metten

Ik heb net (achteraf) de webinar 'SEO voor tekstschrijvers' bekeken. Er ging een wereld voor me open. Ik wist niet dat er zoveel meetelt in het vergroten van de vindbaarheid van een website. Rutger is duidelijk een autoriteit! Dit was mijn eerste webinar bij Frankwatching. Het doet niet onder voor een tastbaar seminar of college.

21-04-2017

Bart Videler

Een waardevolle webinar met handige tips, tricks en tools. Oude kennis opgefrist en nieuwe kennis opgedaan. Deze frisse wind zorgt voor nieuwe motivatie voor het schrijven van SEO-proof webteksten.

20-04-2017

Cheryl

Gestructureerde en duidelijke uitleg. Ik als beginner kan er goed mee uit de voeten!

20-04-2017

Arrianne Verduijn

Erg leerzaam en goed en overzichtelijk uitgelegd.

20-04-2017

Richard de Graaf

Zeer leerrijke en interessante webinar! Alle onderwerpen kwamen aan bod, handige tips en tools meegekregen en ik heb nu een beter idee van wat SEO inhoudt en waar je rekening moet houden. bedankt voor de goede organisatie!

20-04-2017

Charlotte Van Belle

Het was zeer interessant dankzij de praktische voorbeelden en mogelijkheid tot vragen stellen. Persoonlijk vond ik dat het nog iets dieper mocht ingaan op de praktische kant (bijvoorbeeld: door echt samen een website op seo te analyseren).

17-01-2017

Aline

Goede training met weer de nieuwste status met betrekking tot SEO. Rutger gaf goede en praktische tips. Wel basaal.

16-01-2017

Andrew van Ingen

Het was een interessant webinar met goede uitleg van Rutger. De basisbeginselen van SEO zijn goed uitgelegd. Ook neemt hij tijd voor vragen van deelnemers. Een aarader!

13-01-2017

Erik

Ik vond het een hele pragmatische webinar/korte training. Er zijn veel aspecten van SEO copywriting aan bod geweest en toch in zo korte tijd voldoende van opgestoken. Fijn ook dat de vragen nog later zijn beantwoord. Ik denk dat ik gewoon verder aan de slag ga met deze ins&outs en tools en ik kan me voorstellen dat dit een vervolg krijgt in mijn verdere persoonlijke loopbaan en binnen mijn organisatie. Bedankt!

13-01-2017

Gertrude van Keulen

Goede basis cursus, maar niet heel specifiek op de SEO instellingen in. Bleef vrij oppervlakkig. Ik als gevorderd SEO-specialist vergaarde niet veel nieuwe informatie.

13-01-2017

Menno

Een super webinar! Alles werd heel duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Goede tips en tools die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren voor SEO.

13-01-2017

Floor van der Putten

Het webinar SEO voor tekstschrijvers was voor mij goed om de puntjes weer eens op de 'i' te zetten. Rutger spreekt rustig en duidelijk waardoor het erg prettig is om naar hem te luisteren. Mocht er binnenkort weer een webinar zijn dan ben ik zeker van de partij.

13-01-2017

Arjan Kemp

Bijzonder waardevol webinar waarbij goed inzicht wordt gegeven hoe je SEO slim kunt aanpakken en daarbij een aantal hele praktische tools gekregen om SEO ook effectief in te kunnen zetten. De Informatie is helder, duidelijk, begrijpelijk en je kunt er direct zelf mee aan de slag. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die zelf met SEO aan de slag wil en de grondbeginselen onder de knie wil krijgen.

03-10-2016

Mariska Booda

Dit was absoluut een zeer nuttig Webinar. Ik begin net aan mijn website, heb al veel onderzoek gedaan, maar wil geen enorme hoeveelheden tijd en geld besteden aan SEO cursussen. Gewoon praktisch, snel en precies alles wat ik wilde weten. Ik wil ook graag de professionaliteit ervan benadrukken: de techniek ging uitstekend, de interactie tussen de moderator, presentator en de deelnemers verliep uiterst vlot, vragen werden beantwoord, etc. Erg waardevol en prettig tegelijkertijd. Bovendien is de prijs ook prima! Een aanrader.

29-09-2016

Pauli Venekamp

Enorm veel opgestoken van de Webinar SEO voor tekstschrijvers. Er werden veel concrete voorbeelden en tips gegeven. Dit zorgt voor heldere inzichten en nieuwe inspiratie. Ook werd er direct aandacht geschonken aan de live vragen die werden gesteld. Top!

28-09-2016

Lotte Hordijk

Fijn om even bijgepraat te zijn op het gebied van SEO teksten schrijven. Gelukkig waren er geen enorme eye-openers voor mij. Wel was het handig om kennis te maken met nieuwe tools die werden genoemd. Ik kan weer even vooruit!

28-09-2016

Ilona Jut

Je zou denken; waarom betalen voor een webinar? Zodra ik deze had bijgewoond was het meer dan duidelijk. Goede waarde die toe te passen is!

28-09-2016

Esther

Ik, als beginneling, heb veel opgestoken van deze webinar. Het was goed opgebouwd en duidelijk vertelt. Ik hoop er snel weer een te kunnen volgen.

28-09-2016

Helen Sweere

Bedankt voor het leerzame webinar. Veel bruikbare informatie in korte tijd. Je kan merken dat Rutger uit een ruime ervaring put.

04-08-2016

Jan Marten Bakker

Veel informatie gekregen. Fijn dat alle informatie + het webinar na afloop worden toegemaild, zodat ik alles nog een keer rustig na kan lezen/luisteren.

30-06-2016

Hoogendoorn

het was zeer leerzaam. ik zou alleen wel steeds eenzelfde item als voorbeeld gebruiken. Het ging nu de ene keer over sneakers, de andere keer over fietsen, dan weer over bloemen of damesschoenen. Dat maakte het een beetje rommelig.

27-06-2016

Marlies van Exter

Duidelijk, verhelderend en gelijk toepasbaar. In 60 minuten ben ik wijzer geworden, dan het lezen van een saai boek over SEO. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over SEO, een must voor elke ondernemer!!!!!!!!! Ik ben gelijk aan de slag gegaan.

17-06-2016

Annemie Schuitemaker

Heel erg behulpzaam en super nuttig voor als je je website wilt optimaliseren en vindbaar wilt maken op Google. Ze geven ook ontzettend veel handige links waar je ook echt wat aan hebt!

17-06-2016

Sarah Mulders

Ik vond de informatie die tijdens de webinar werd gegeven zeer duidelijk. Daarnaast werd de informatie helder gebracht en verliep het webinar goed gestructureerd. Verder: actuele tips, goede antwoorden en navolging op de vragen die niet direct beantwoord konden worden. Ik heb een beter basisbegrip van de term SEO heb gekregen, en heb handvatten gekregen om zelfstandig aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard.

17-06-2016

Patty

Het webinar was erg leerzaam, de verschillende tools die zijn geboden om je website te controleren en hoe je met behulp van synoniemen heel gemakkelijk je vindbaarheid kan verbeteren door deze te verwerken in de tekst, was erg fijn.

17-06-2016

Stella Hentenaar


Via dit formulier registreer je je voor: SEO-teksten optimaliseren. Na inschrijving sturen we je de opname direct toe. De kosten hiervan bedragen € 55,00 excl. btw.

Alle webinars
Krijg 1 punt voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 1 punt voor het e-Academy programma.

Hoe werkt een webinar?