Webinar SEO voor tekstschrijvers
8.5

Webinar SEO voor tekstschrijvers

Webinar SEO voor tekstschrijvers
1 sessie
€ 59,50
13
0
0
0
13

Wist je dat 70% van de mensen niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten in Google? Daar wil je tussen staan! SEO gaat veel verder dan het volschrijven van pagina’s met veelgebruikte zoekwoorden: je wilt de autoriteit van je site vergroten. Hoe kom je achter de zoekintentie en zoekwoorden van je bezoekers? En hoe verwerk je die inzichten op je site?

Verhoog de autoriteit van je site

Tijdens het webinar ‘SEO voor tekstschrijvers’ ontdek je welke zoekwoorden mensen gebruiken om je site te vinden en hoe je die strategisch in je teksten verwerkt. Je leert hoe je prikkelende titels en pagina’s maakt die in het oog springen bij de zoekresultaten. Zodat de vraag van potentiële bezoekers en jouw aanbod naadloos op elkaar aansluiten, waarmee je de autoriteit van je site verhoogt. Ten slotte krijg je handvatten om je SEO-inspanningen zelf te monitoren én bij te sturen.

Aan het einde van het webinar SEO voor tekstschrijvers weet je:

 • Hoe Google werkt en waarom zoekmachineoptimalisatie zo belangrijk is.
 • Hoe SEO precies in elkaar zit.
 • Wat zoekwoorden en zoekintenties zijn en hoe je ze vindt en interpreteert.
 • Hoe je de content op je landingspagina SEO-proof inricht.
 • Hoe je teksten schrijft die zowel Google als je bezoeker aanspreken
 • Hoe en met welke tools je de effectiviteit van je teksten meet.

Voor wie is het webinar bedoeld?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die schrijft voor het web en zijn teksten SEO-proof wil maken: zowel medewerkers van organisaties (copywriters, redacteuren, communicatieadviseurs en contentmanagers) als zzp’ers.

 

Rutger Steenbergen is (SEO-)schrijver, trainer, online marketeer en auteur van Frankwatching. Met zijn bedrijf SEO Zwolle helpt hij ondernemers bij het beter vindbaar maken van hun website en schrijft hij webteksten, blogs, whitepapers en e-books. Lees meer

 • SEO: waarom zou je het inzetten?
 • Drie SEO-pijlers: techniek, content en links
 • Je teksten optimaliseren
 • Zoekwoorden vinden & bepalen
 • Zoekwoorden strategisch in je pagina’s verwerken
 • Links aantrekken en gebruiken
 • SEO-schrijftips
 • Tools: meet je voortgang en werk sneller
 • Meta-omschrijving, tags en keywords

 

 • Het webinar duurt 1 uur.
 • Geen reistijd: je volgt het webinar gewoon thuis of op kantoor.
 • Om deel te kunnen nemen heb je een laptop, pc of tablet met internetverbinding nodig.
 • Stel tijdens het webinar live je vragen aan de trainer via de chatfunctie of via Twitter: @FWwebinars.
 • Bij je inschrijving krijg je gratis toegang tot de webinaropname en de presentatie.
 • Kun je het webinar niet live volgen? Bekijk het dan terug wanneer het jou uitkomt. De opname blijft een jaar beschikbaar.
 • Na afloop ontvang je een uitgebreid pakket met tools en must-know tips.

 

Bijzonder waardevol webinar waarbij goed inzicht wordt gegeven hoe je SEO slim kunt aanpakken en daarbij een aantal hele praktische tools gekregen om SEO ook effectief in te kunnen zetten. De Informatie is helder, duidelijk, begrijpelijk en je kunt er direct zelf mee aan de slag. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die zelf met SEO aan de slag wil en de grondbeginselen onder de knie wil krijgen.

Mariska Booda

Dit was absoluut een zeer nuttig Webinar. Ik begin net aan mijn website, heb al veel onderzoek gedaan, maar wil geen enorme hoeveelheden tijd en geld besteden aan SEO cursussen. Gewoon praktisch, snel en precies alles wat ik wilde weten. Ik wil ook graag de professionaliteit ervan benadrukken: de techniek ging uitstekend, de interactie tussen de moderator, presentator en de deelnemers verliep uiterst vlot, vragen werden beantwoord, etc. Erg waardevol en prettig tegelijkertijd. Bovendien is de prijs ook prima! Een aanrader.

Pauli Venekamp

Enorm veel opgestoken van de Webinar SEO voor tekstschrijvers. Er werden veel concrete voorbeelden en tips gegeven. Dit zorgt voor heldere inzichten en nieuwe inspiratie. Ook werd er direct aandacht geschonken aan de live vragen die werden gesteld. Top!

Lotte Hordijk

Fijn om even bijgepraat te zijn op het gebied van SEO teksten schrijven. Gelukkig waren er geen enorme eye-openers voor mij. Wel was het handig om kennis te maken met nieuwe tools die werden genoemd. Ik kan weer even vooruit!

Ilona Jut

Je zou denken; waarom betalen voor een webinar? Zodra ik deze had bijgewoond was het meer dan duidelijk. Goede waarde die toe te passen is!

Esther

Ik, als beginneling, heb veel opgestoken van deze webinar. Het was goed opgebouwd en duidelijk vertelt. Ik hoop er snel weer een te kunnen volgen.

Helen Sweere

Bedankt voor het leerzame webinar. Veel bruikbare informatie in korte tijd. Je kan merken dat Rutger uit een ruime ervaring put.

Jan Marten Bakker

Veel informatie gekregen. Fijn dat alle informatie + het webinar na afloop worden toegemaild, zodat ik alles nog een keer rustig na kan lezen/luisteren.

Hoogendoorn

het was zeer leerzaam. ik zou alleen wel steeds eenzelfde item als voorbeeld gebruiken. Het ging nu de ene keer over sneakers, de andere keer over fietsen, dan weer over bloemen of damesschoenen. Dat maakte het een beetje rommelig.

Marlies van Exter

Duidelijk, verhelderend en gelijk toepasbaar. In 60 minuten ben ik wijzer geworden, dan het lezen van een saai boek over SEO. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over SEO, een must voor elke ondernemer!!!!!!!!! Ik ben gelijk aan de slag gegaan.

Annemie Schuitemaker

Heel erg behulpzaam en super nuttig voor als je je website wilt optimaliseren en vindbaar wilt maken op Google. Ze geven ook ontzettend veel handige links waar je ook echt wat aan hebt!

Sarah Mulders

Ik vond de informatie die tijdens de webinar werd gegeven zeer duidelijk. Daarnaast werd de informatie helder gebracht en verliep het webinar goed gestructureerd. Verder: actuele tips, goede antwoorden en navolging op de vragen die niet direct beantwoord konden worden. Ik heb een beter basisbegrip van de term SEO heb gekregen, en heb handvatten gekregen om zelfstandig aan de slag te gaan. Zeker de moeite waard.

Patty

Het webinar was erg leerzaam, de verschillende tools die zijn geboden om je website te controleren en hoe je met behulp van synoniemen heel gemakkelijk je vindbaarheid kan verbeteren door deze te verwerken in de tekst, was erg fijn.

Stella Hentenaar

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de webinar SEO voor tekstschrijvers op 12-01-2017. De kosten hiervan bedragen € 59,50 excl. btw.

Alle webinars
Krijg 1 punt voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 1 punt voor het e-Academy programma.

Hoe werkt een webinar?