Frankwatching Logo

Digital Workspace Event

Een succes maken van de digital employee experience

Bekijk het programma
To be announced

Op de hoogte blijven van de volgende editie?

Schrijf je in voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief voor de beste artikelen, gratis webinars & leuke kortingen

HÉT EVENT OVER
Employee experience, technology & platforms en strategy & performance

De werkvloer van nu is hybride en draait om werkgeluk en eigen verantwoordelijkheid. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om hierin onderscheidend te zijn. Hoe creëer je de juiste, digitale omstandigheden voor de beste employee (en team) experience? Eentje waarin mensen super vitaal en gemotiveerd kunnen werken, en de regie hebben over hun eigen ontwikkeling.

Tijdens de afgelopen 5e editie van deze jaarlijkse conferentie lag de focus op het nieuwe werken en samenwerken. Met volop aandacht voor technologie en HR als facilitator van een nieuwe werkcultuur, waarin de mens centraal staat. Leer van de cases en ervaringen van organisaties die je voorgingen en hoor meer over de meest urgente uitdagingen van de digitale werkomgeving.

Ontdek ook met welke communicatie- en samenwerkingsplatformen je het beste aan de slag kunt en hoe je de medewerker niet alleen centraal stelt, maar ook in staat stelt om het digitale landschap maximaal te benutten.

Sprekers afgelopen editie

Klik op de foto voor meer informatie over de spreker en de inhoud van de sessie.

Jan Nieuweboer

Future of Work Rabobank
Keynote

‘It is an organisation Jim, but not as we know it….’

Digitalisering dringt het repeterende werk terug en maakt de chaos in organisaties behapbaar. Maar het werk dat mensen uitvoeren wordt complexer. Dit heeft grote impact op de manier waarop bedrijven werken, en mensen leren. Zeker als we ook plaats- en tijdonafhankelijk werken. De consequenties voor organisaties die vanuit klassieke modellen groeien naar deze nieuwe realiteit, zijn gigantisch. Jan legt uit wat er allemaal voor nodig is om klaar te zijn voor de toekomst, waarin digitalisering een betrouwbare collega kan zijn.

 • Jan is HR Innovatiemanager bij Rabobank en specialist in de toekomst van werk. Hij adviseert de Groepsdirectie en (HR) Management. Daarnaast voert hij experimenten uit op het grensvlak van tech en mensen, en begeleidde hij recent de overgang naar hybride werken.

#toekomstvanwerk #digitalisering #transformatie

Remy Gieling

AI at work Ai.nl
Keynote

Artificial Intelligence en de toekomst van werk

Ontwikkelingen in artificial intelligence hebben de komende jaren grote impact op de manier waarop we ons werk doen en met anderen samenwerken. Wat kun je zoal verwachten? Moeten we ons opmaken voor problemen, of zijn er juist kansen? Hoe kun we ons daar nu al op voorbereiden?

 • Remy Gieling is voormalig hoofdredacteur van MT/Sprout en oprichter van ai.nl. Hij weet de belangrijkste technologische trends begrijpelijk te vertalen naar de impact voor banen en bedrijven.

#artificialintelligence #toekomstvanwerk

Mark Sleijpen

Powerplatform Heineken
Keynote

Zo werkt Heineken met het Power Platform

Over de inzet van een Powerplatform als verlengstuk van de generieke werkplek. Hoe stel je mensen in de business (citizen developers) in staat om specifieke problemen/kansen op te lossen?

 • Mark Sleijpen is Global Portfolio Owner bij Heineken The Company.
 • Frank Hiemstra is digital specialist bij Heineken en aanspreekpunt als het gaat om adviseren in digitale oplossingen, met een focus op het Microsoft Power Platform.

#powerplatform #digitalworkplace

Frank Hiemstra

Powerplatform Heineken
Keynote

Zo werkt Heineken met het Power Platform

Over de inzet van een Powerplatform als verlengstuk van de generieke werkplek. Hoe stel je mensen in de business (citizen developers) in staat om specifieke problemen/kansen op te lossen?

 • Mark Sleijpen is Global Portfolio Owner bij Heineken The Company.
 • Frank Hiemstra is digital specialist bij Heineken en aanspreekpunt als het gaat om adviseren in digitale oplossingen, met een focus op het Microsoft Power Platform.

#powerplatform #digitalworkplace

Iman Fawzi

Social intranet Ikazia Ziekenhuis
Expertsessie

De mens centraal: nieuw social intranet voor Ikazia

Het intranet is er voor iedere medewerker in Ikazia: van schoonmaker tot arts. Dat heeft implicaties voor taal en content formats. Maar de doelen blijven gelijk: samenwerken en kennis delen.

Iman deelt het hele traject dat Ikazia doorlopen heeft bij de bouw van een nieuw social intranet, van aanbesteding tot resultaten en learnings. 

 • Iman Fawzi is adviseur (online) marketing en communicatie bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Haar aandachtsgebied is digitale communicatie (intern/extern) met als hoofddoel toegankelijke en begrijpelijke communicatie voor alle doelgroepen.

#socialintranet #implementatie #inclusiviteit

 

Ester Koot

Arbeidsmarktonderzoek Motivaction
Expertsessie

Verschillende generaties, verschillende drijfveren: wat vraagt dit van een (hybride) werkomgeving?

Hoe langer we doorwerken, hoe meer generaties met elkaar samenwerken binnen organisaties. Welke verschillen en overeenkomsten zijn er tussen deze generaties, en wat betekent dat voor jou als werkgever? Hoe kun je een hybride en digitale werkomgeving optimaal inrichten zodat iedereen tevreden is en optimaal kan samenwerken? Daar neemt Esther je in mee.

 • Ester is oprichter van Sparkey, waar onderzoeksbureau Motivaction al haar expertise heeft gebundeld rondom arbeidsmarktonderzoek. Ester adviseert organisaties over goed werkgeverschap.

#samenwerken #millennials #genZ

Greetje de Haan

Start-up employee experience Solar Monkey
Expertsessie

Building employee experience from scratch

Door haar ervaring bij start-ups is Greetje bekend met de snelheid waarmee dagelijks innovatie en groei plaatsvindt. Van enkele naar honderden medewerkers in een paar jaar. Hoe bouw je aan een goede employee experience vanaf nul? Wat is dan belangrijk om impact te maken? 

 • Greetje de Haan werkte bij verschillende start-ups en is nu Head of People & Organisation bij Solar Monkey, dat software levert aan aanbieders van zonnepanelen. De Nederlandse start-up haalde recent een investering op van 4 miljoen euro voor Europese expansie.

#datadriven #analytics #impact

 

Kim Kaars

Kennismanagement Mixit
Expertsessie

De medewerker centraal bij documentmigratie

Documenten migreren naar de cloud lijkt makkelijk, maar kan in de praktijk toch ingewikkeld zijn. Content toegankelijk maken is één ding, maar medewerkers moeten er ook mee kunnen én willen werken. In deze sessie neemt Kim je mee in wat er nodig is om de medewerkers centraal te zetten bij documentmigratie. Zo zorg je dat deze nieuwe manier van werken ook echt aansluit bij hoe de medewerkers hun dagelijks werk doen. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Dan is deze sessie een echte aanrader!

 • Kim is digital workplace-consultant bij Mixit. Door de medewerker centraal te zetten bij digitale veranderingen helpt zij organisaties om succesvol (samen) te werken en grip te houden op hun documenten.

#documentmigratie #kennismanagement #cloud

Sarah Kraanen

Verandermanagement Mixit
Expertsessie

Adoptie als continu proces

Als je zowel meer uit je innovaties als medewerkers wil halen, is deze sessie een must visit. Leer hoe je adoptie niet éénmalig inzet, maar mensgericht verandermanagement integreert in het DNA van je organisatie om zo écht succesvolle en blijvende veranderingen te realiseren. Benieuwd waar je moet beginnen bij het vergroten van de verandervolwassenheid van jouw organisatie? Dan wil je deze inspirerende sessie niet missen!

 • Sarah is digital workplace consultant bij Mixit. Als expert op het gebied van verandermanagement helpt ze organisaties door mensgericht veranderingen te begeleiden.

#verandermanagement #transformatie

Alieke Ingerman

Werken op afstand Working Remotely
Expertsessie

De wereld als jouw nieuwe werkplek

Onze werkplek is de afgelopen jaren flink veranderd. Eerst op kantoor, toen thuis en nu hybride. De behoefte aan vrijheid groeit. Werken kan tegenwoordig overal, dus ook vanuit het buitenland tijdens een workation. Wat zijn de voordelen van remote werken, zowel voor jouw organisatie als persoonlijk? En welke uitdagingen brengt het met zich mee?

 • Alieke is oprichter van Working Remotely waarmee zij workations organiseert voor bedrijven/individuen en adviseert daarnaast over remote werken. Hiervoor is ze regelmatig op reis en werkt ze vanuit de meest bijzondere plekken ter wereld.

#remotewerken #workation #arbeidsvoorwaarden

Henk Ritmeester

Digital engagement Microsoft
Expertsessie

Zo creëer je echte digital engagement

Tegenwoordig zijn er veel digitale mogelijkheden die engagement beloven tussen werknemers. Maar hoe creëer je nu écht meer betrokkenheid? Wat is het geheim van communitybuilding en hoe kunnen digitale platformen en tools hierbij ondersteunen? Henk deelt tips en tricks, en laat zien welke mogelijkheden Microsoft Viva en het nieuwe Engage hiervoor bieden.

 • Henk Ritmeester is Director Microsoft Viva bij Microsoft.

#interne communicatie #community #engagement

Bas van Leur

Hybride werken 1uur.nu
Expertsessie

Hoe overleven we in de digitale jungle?

Waarom biedt de moderne werkplek zoveel uitdagingen? Of… waarom maken we het onszelf eigenlijk zo moeilijk? De slechte voorbeelden uit de praktijk liggen voor het oprapen, zo ook de succesverhalen en de oplossingen. In deze sessie vertelt Bas op een praktische wijze hoe je de moderne werkplek voor jouw medewerkers gemakkelijk maakt én houdt in de digitale jungle.

 • Bas van Leur is directeur van 1uur.nu en inspirerend spreker. Hij is niet bang om een stelling in te nemen en zijn motivatie toe te lichten. Door zijn rijke ervaring zet hij het publiek op een bijzondere manier aan het denken. 

#workplace #digital #hybride werken

Lucienne Post

Hybride werken strategie Hutspot
Expertsessie

Hybride werken? Begin bij je menselijk kapitaal!

Je bent op zoek naar antwoorden over hybride werken. Wat als ik vertel dat je ze al hebt? De vraag is: hoe maak je de antwoorden beschikbaar en toepasbaar? Deze sessie geeft inzichten om antwoorden te krijgen van jouw medewerkers. Jij faciliteert zo goed werk én werkplezier van het grootste kapitaal: jouw mensen.

 • Lucienne Post adviseert organisaties in de publieke sector. Ze houdt zich bezig met vraagstukken die passen bij visie vormen en doorleven, doelen bereiken en productontwikkeling. 

#overheid #onderwijs #hybridewerken

Pieter van Leugenhagen

HR Metaverse Yondr
Expertsessie

Meet you in the Metaverse

In deze sessie stelt Pieter alle puzzelstukjes van het Metaverse voor. Hij geeft je een idee van alle mogelijke toekomsten die we in die uitgebreide realiteit zullen beleven. Hoe zal de volgende vorm van internet ons leven en werken gaan veranderen? Tijdens deze sessie krijg je een blik op onze onvermijdelijke toekomst.

 • Pieter is ondernemer, public speaker en auteur van het boek ‘Welkom in de Metaverse’. Als managing partner van Yondr, pioniert hij al meer dan 8 jaar internationaal op het gebied van VR/AR- & Metaverse experiences.

#metaverse #workplace #virtualreality

Kirsten Wagenaar

Community building Bind
Expertsessie

Effectieve community building in de digital workplace

Communities zijn dan niet altijd het ei van Columbus, het is wel een ideale manier om verbinding te faciliteren. En vanuit verbinding kan veel moois ontstaan. Maar waar start je en hoe maak je die verbinding mogelijk? Hoe laat je het duurzaam groeien en voortbestaan? Hiervoor deelt Kirsten tijdens haar sessie een praktisch stappenplan aan de hand van voorbeelden van organisaties zoals de Nationale Ombudsman, DHL en KLM .

 • Kirsten is on- en offline community building strateeg en adviseur. Ze ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen van communitystrategieën, de implementatie daarvan en het community management.

#community #socialintranet #strategie

Marianne van Dijk

Employee experience Workspace 365
Expertsessie

Digitale werkplek: instrument voor ultieme digital employee experience

De digital employee experience beïnvloedt direct de betrokkenheid en productiviteit van jouw medewerkers. In deze sessie delen wij dé best practices die helpen om de digital employee experience binnen jouw organisatie te verbeteren, met de digitale werkplek als fundament. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Zorg dat je aanwezig bent!

 • Sprekers Floris en Marianne werken bij Workspace 365. Zij helpen klanten het maximale uit hun digitale werkplek te halen. Daarbij worden applicaties, documenten en informatie samengebracht, met als uitgangspunt altijd de behoefte van de organisatie en haar gebruikers. Zo nemen zij IT-complexiteit weg en geven daar meer werkplezier voor terug.

#employeeexperience #digitalworkplace #DEX

Floris van der Laag

Employee experience Workspace 365
Expertsessie

Digitale werkplek: instrument voor ultieme digital employee experience

De digital employee experience beïnvloedt direct de betrokkenheid en productiviteit van jouw medewerkers. In deze sessie delen wij dé best practices die helpen om de digital employee experience binnen jouw organisatie te verbeteren, met de digitale werkplek als fundament. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Zorg dat je aanwezig bent!

 • Sprekers Floris en Marianne werken bij Workspace 365. Zij helpen klanten het maximale uit hun digitale werkplek te halen. Daarbij worden applicaties, documenten en informatie samengebracht, met als uitgangspunt altijd de behoefte van de organisatie en haar gebruikers. Zo nemen zij IT-complexiteit weg en geven daar meer werkplezier voor terug.

#employeeexperience #digitalworkplace #DEX

Frank Wolters

Product owner employee experience Enexis
Expertsessie

Hoe draagt de digitale gebruikerservaring bij aan de energietransitie?

Nederland staat voor een grote uitdaging: de energietransitie. Als 1 van de 6 netbeheerders speelt Enexis een belangrijke rol in deze overgang naar duurzamere vormen van energie. Hoe kan verandering op werkplek en in digitale employee experience hier aan bijdragen?

 • Frank is een ervaren product owner op het gebied van IT. Hij is vaardig in innovatie implementatie, business consulting & IT.

#werkplek #employeeexperience #transitie

Deze sessie wordt aangeboden door Lakeside Software.

Inez Abels

Design thinking Nationale Nederlanden
Expertsessie

Hoe je design thinking kunt inzetten bij digital employee experience vraagstukken

Employee Experience is niet de verantwoordelijkheid van alleen HR, facility management, communicatie of IT. Alleen als je het vanuit de verschillende invalshoeken aanpakt, kun je de experience van medewerkers verbeteren. Bij Nationale Nederlanden werken de employee experience experts dan ook samen voor belangrijke thema’s en momenten in de employee journey. Dit doen zij met behulp van de NN Engage methode, een combinatie van Design Thinking, the lean start-up methode en de Agile way of working. 

 • Wybe, Myrthe en Inez geven een kijkje in de keuken van hun vraagstuk over hybride werken en de (digital) workspace. Met voorbeelden, gevolgd door een aantal creatieve ideation oefeningen!

#employeeexperience #designthinking

 

 

Myrthe van der Heijden

Design thinking Nationale Nederlanden
Expertsessie

Hoe je design thinking kunt inzetten bij digital employee experience vraagstukken

Employee Experience is niet de verantwoordelijkheid van alleen HR, facility management, communicatie of IT. Alleen als je het vanuit de verschillende invalshoeken aanpakt, kun je de experience van medewerkers verbeteren. Bij Nationale Nederlanden werken de employee experience experts dan ook samen voor belangrijke thema’s en momenten in de employee journey. Dit doen zij met behulp van de NN Engage methode, een combinatie van Design Thinking, the lean start-up methode en de Agile way of working. 

 • Wybe, Myrthe en Inez geven een kijkje in de keuken van hun vraagstuk over hybride werken en de (digital) workspace. Met voorbeelden, gevolgd door een aantal creatieve ideation oefeningen!

#employeeexperience #designthinking

 

 

Wybe Koolstra

Design thinking Nationale Nederlanden
Expertsessie

Hoe je design thinking kunt inzetten bij digital employee experience vraagstukken

Employee Experience is niet de verantwoordelijkheid van alleen HR, facility management, communicatie of IT. Alleen als je het vanuit de verschillende invalshoeken aanpakt, kun je de experience van medewerkers verbeteren. Bij Nationale Nederlanden werken de employee experience experts dan ook samen voor belangrijke thema’s en momenten in de employee journey. Dit doen zij met behulp van de NN Engage methode, een combinatie van Design Thinking, the lean start-up methode en de Agile way of working. 

 • Wybe, Myrthe en Inez geven een kijkje in de keuken van hun vraagstuk over hybride werken en de (digital) workspace. Met voorbeelden, gevolgd door een aantal creatieve ideation oefeningen!

#employeeexperience #designthinking

 

 

Ronnie Overgoor

Dagvoorzitter
Opening

Opening

Wat je van Digital Workspace Event in de Jaarbeurs kunt verwachten


Keynotes worden door alle bezoekers tegelijkertijd gevolgd.
✓ Bepaal per ronde welke expertsessie je volgt (in breakout-rooms).
✓ Ontmoet mede-professionals en ontdek de nieuwste toepassingen.

300+
deelnemers
8.1
gem. beoordeling
15+
keynotes & expertsessies
15+
sprekers

Digital Workspace Event is eerder bezocht door:

Dit zeggen bezoekers over onze eerdere events

De diversiteit in onderwerpen, die allemaal goed aansloten bij het overkoepelende thema, was top.

Bezoeker Digital Workspace Event 2022

Hele goede presentaties en sprekers! En goede afwisseling en interactie.

Bezoeker Digital Workspace Event 2022

Gevarieerd programma dat voor verschillende doelgroepen en elk (kennis)niveau interessant was.

Bezoeker Digital Workspace Event 2022

Het was goed georganiseerd en geregeld. Leuke en goede presentaties.

Bezoeker Digital Workspace Event 2022

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelding gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Partners