Frankwatching Logo

Digital transformation in the workplace

9 november 2021

Early bird-actie: 2 tickets voor €99

Programma

Dit was het programma van Digital Workspace Event op 3 november 2020.

 

Alle sessies
Opening
Keynotes
Expertsessies ronde 1
Expertsessies ronde 2
Expertsessies ronde 3
Expertsessies ronde 4
Recap van de dag
13:45 Zaal: Online

Definieer samen de roadmap van intranet naar digital workspace

Rondetafelsessie

Is het intranet geschikt als digital workspace? Hoezo combineren organisaties hun netwerkschijf en Sharepoint opslag? Hoe maak je de toegang tot lokale, web en gehoste applicaties veilig en makkelijk? Welke informatie helpt medewerkers écht om eenvoudiger te werken en hoe stel je deze centraal beschikbaar? Sinds 2010 spreekt Erik al over de digital workspace en heeft hij gezien hoe duizenden organisaties hiermee omgaan. Ga in gesprek met Erik en andere vakgenoten en krijg handvatten waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Eric Nicolai Mede-oprichter @ New Day at Work/Workspace 365
10:45 Zaal: Online

De ROI van een sociaal intranet

Expertsessie

Wat is de toegevoegde waarde van een sociaal intranet voor jouw organisatie? Nu we massaal thuiswerken, en versneld hebben aangeleerd om via MS Teams en ZOOM op afstand samen te werken, merken we dat veel videobellen erg vermoeiend is. En dat het lastig is om naast je primaire werkzaamheden de verbondenheid met het grotere geheel van de organisatie en de strategie te houden. En om je als organisatie te blijven ontwikkelen en het leervermogen te vergroten. Hier ligt juist de waarde van een sociaal intranet. In deze presentatie inspireert Rene je met een combinatie van theorie en praktijkvoorbeelden wat de toegevoegde waarde van een sociaal intranet is, ook als je al een digitale werkplek of MS365 hebt.

René Jansen is een van de oprichters van Winkwaves en groot voorstander van ‘Working Out Loud’. Onder het motto Stop met Verstoppen stimuleert hij mensen om de waardevolle kennis die verstopt zit in e-mails, documenten en koffieautomaat-gesprekken te delen via een sociaal intranet. Enerzijds door online te vertellen waar je mee bezig bent en anderzijds door je werk anders uit te voeren waardoor je werk volgbaar wordt en mensen makkelijker met jou kunnen verbinden over grenzen heen. Deze tijden van corona, nu we minder zichtbaar en meer op afstand van collega’s werken, bieden een uitgelezen kans om anders samen te werken middels Working Out Loud via een sociaal intranet.

René Jansen Founder @ Winkwaves
10:45 Zaal: Online

Kennismanagement voor klantcontact in een tijd van Work From Home

Expertsessie

Veel organisaties worstelen met thuiswerkende customer service-afdelingen, zeker als het gaat om informatievoorziening aan klanten. Pim vertelt aan de hand van best practises hoe callcenters en online customer self-services omgaan met kennismanagement, en hoe zij hierin ondersteunen. Hij gaat in op vraagstukken zoals:

 • Hoe bepaal je wat goede ‘kennis’ is?
 • Welke impact had WFH op kennismanagement voor medewerkers en klanten?
 • Als organisaties nog geen formeel kennismanagement proces hebben: wat is een goede manier om te beginnen?
Pim Zwaan Solution Consultant @ Verint
13:45 Zaal: Online

Samen slimmer werken dankzij de digitale werkomgeving van DRV Accountants & Adviseurs

Expertsessie

DRV Accountants & Adviseurs zocht een digitale werkomgeving die niet alleen zorgt voor betere samenwerking, informatievoorziening, kennisdeling én kostenbesparing, maar ook meerwaarde biedt aan cliënten. Wat komt er allemaal kijken bij het implementeren van een digitale werkplek? Alain en Franck delen hun ervaringen over de zoektocht naar de juiste partner, het juiste platform en de juiste tools. Ook geven ze inzicht in diverse componenten als intranet en slimme chatbots, de impact van Office 365 en de uitdaging rondom adoptie.

Alain adviseert over de conceptuele en strategische invulling van de doelen van de maatschap en de daaruit voortvloeiende online marketing- en communicatiedoelen. Franck helpt mensen en organisaties met software-oplossingen die zakelijke waarden bieden, zoals Microsoft Office 365 Productivity stack.

 

Alain van Houten Online Marketeer @ DRV Accountants & Adviseurs
Franck van Diest Product Manager @ Wortell
11:55 Zaal: Online

Het belang van meetbaar succes bij digitale werkplekken

Expertsessie

Waar jarenlang de technologie centraal stond om een succesvolle digital workspace te creëren, staat tegenwoordig de medewerker centraal. Technology wordt commodity. Continu businesswaarde toevoegen voor eindgebruikers bepaalt het succes van de digitale werkplek. In deze sessie gaan Ton en Alain concreet in op hoe ze bij diverse organisaties meetbaar de tevredenheid van eindgebruikers vergroten door continu businesswaarde toe te voegen. Het meetbare succes van de eindgebruiker staat voorop.

Als succesmanager is het Ton zijn doel om iedere dag organisaties te inspireren met nieuwe mogelijkheden van de digital workplace. Als delivery manager is Alain verantwoordelijk voor het leveren van projecten en services aan hun klanten. Zijn rol is om iedere digital workplace-implementatie succesvol te maken met de Sogeti Smart Workspace-oplossing.

Ton van Veen Success Manager @ Sogeti / Nexthink
Alain Doeleman Delivery Manager @ Sogeti / Nexthink
13:05 Zaal: Online

Hoe organiseer je kennis voor klantcontact?

Rondetafelsessie

Veel organisaties worstelen met thuiswerkende customer service afdelingen, zeker als het gaat om informatievoorziening aan klanten. Schuif aan bij deze virtuele rondetafel als je kennis komt delen of halen over kennismanagement in relatie tot klantenservice. Wat is de impact van thuiswerken op kennismanagement bij jou in de organisatie, voor de medewerkers en jullie klanten? Hoe zorg je ervoor dat klanten en medewerkers de juiste informatie vinden tijdens hun aankoop of bij het zoeken naar een oplossing van een probleem?

Pim werkt sinds 2009 bij Verint en is gespecialiseerd in Knowledge Management voor customer self-service en omni-channel contactcenters.

Pim Zwaan Solution Consultant @ Verint
13:05 Zaal: Online

De impact van Microsoft 365

Rondetafelsessie

Wat is de impact van Microsoft 365 op de manier van communiceren, werken en kennisdelen? En hoe staan deze krachtige cloud-apps en -services in relatie tot het social intranet? Ga hier samen met vakgenoten over in gesprek met ervaren adviseur Edwin. In deze niet te missen rondetafelsessie ontdek je onder meer wie verantwoordelijk is voor wat (het intranet vs. Teams), waar medewerkers moeten zijn voor welke acties en hoe het ‘inner- & outerloop’-model uitkomst kan bieden.

Edwin is adviseur bij Embrace. Het intranet sociaal maken, dat is waar hij negen jaar geleden mee begon. De afgelopen drie jaar stimuleert Edwin de verschuiving van Embrace als social intranet naar Embrace als digitaal werkplekportaal.

Edwin Cnossen Adviseur @ Embrace Cloud
10:45 Zaal: Online

Data gedreven Life Cycle voor de Digitale Werkplek

Rondetafelsessie

Tijdens deze rondetafel sessie bespreken wij de vele wijzen waarop Analytics het werkplekbeheer ondersteunt maar ook een strategische rol vervult, die meetbare waarde toevoegt aan de organisatiedoelen. Met onder andere vraagstukken als:

 • Hoe kan de adoptie van nieuwe technologie gemeten en versneld worden?
 • Wat zijn de nieuwste technieken om invulling te geven aan proactief beheer?
 • Hoe voorzie ik de Service Desk met relevante data om effectiever te kunnen werken?
 • Kunnen release cycles sneller en beter plaatsvinden?

 

Ramses is regional manager Benelux. Our mission is to provide the tools IT needs to design, manage and enhance end-user experience. We help IT teams understand and improve the way technology is affecting productivity.

Ramses Saad Regional Manager Benelux @ Lakeside Software
11:55 Zaal: Online

People Portal: working from home with engaging technology [ENG]

Expertsessie

How do you support 1500 employees across all continents to perform optimally, have access to information and customized training and stay compliant? 5CA and LiveTiles tackle all these and more challenges in a new intranet. Discover how to increase employee engagement, how to target content and compliancy and learn more about intranet vs. Teams.

As 5CA’s CTO, Aaron shaped the technology that enables Fans of Brands from 90 countries to provide secure, resilient and critical-thinking customer support for lifestyle brands such as Epic Games, Bang & Olufsen, Beerwulf and many others. 

Tim ondersteunt organisaties in digitale transformatie en innovatie met als doel de medewerkers in deze organisaties nog meer waarde uit technologie te laten halen.

Tim Swaag Innovation Executive @ LiveTiles
Aaron Stafford CTO @ 5CA PeoplePortal
15:00 Zaal: Online

Recap van de dag

Afsluiting
Ronnie Overgoor Dagvoorzitter
11:55 Zaal: Online

Implementatie van social collaboration platforms: kansen & valkuilen

Rondetafelsessie

In deze rondetafelsessie behandelen we de kansen en valkuilen bij het uitrollen en activeren van een social collaboration platform. Wat zijn de belangrijkste missers en hoe voorkom je ze? Wat weten we uit ervaring? Daarnaast is een vaak vergeten onderdeel het activeren, want wat werkt er wel en niet als het gaat om het actief houden van gebruikers?

Renée van Holsteijn Communitymanager en implementatiespecialist @ Nextnovate
13:05 Zaal: Online

Paneldiscussie: wat echt belangrijk is bij digitale werkplekken in de zorg

Expertsessie

Voor ziekenhuizen en zorginstellingen is goede interne communicatie en samenwerking momenteel belangrijker dan ooit. Een sociaal intranet of digitale werkplek draagt niet alleen bij aan de arbeidskwaliteit, maar levert ook tijdswinst op, zodat er meer tijd overblijft voor de noodzakelijke externe communicatie.

Tijdens deze sessie bespreken 4 ervaringsdeskundigen van onder meer Radboudumc, Erasmus MC, Haaglanden MC, Lentis en TrueLime hun opgedane learnings. Van strategiebepaling en het projectteam samenstellen tot het aanhaken van de juiste stakeholders. En van verwachtingsmanagement in een politieke omgeving tot de juiste invulling van de techniek.

Bruno van de Laar Adviseur online @ Radboud UMC
Guido Pater Projectleider Sociaal Intranet @ Haaglanden Medisch Centrum
Janine Dumont Interim Digital Marketing Projectmanager @ Erasmus MC
Rob van der Vloed Projectmanager eHealth @ Lentis
Eddy de Ridder Managing Partner/Business Unit Manager Zorg en Onderwijs @ TrueLime
Ronnie Overgoor Dagvoorzitter
11:55 Zaal: Online

Hoe FNV samenwerkingen activeert met een persoonlijk portaal

Expertsessie

De FNV bedient en werkt samen met heel veel verschillende doelgroepen. Zowel leden, vrijwilligers, medewerkers en bestuurders zijn hierbij actief. De uitdaging is om al deze doelgroepen binnen een digitale omgeving centraal te stellen en persoonlijke en relevante oplossingen te bieden. Yno zal aan de hand van de ontwikkeling van het persoonlijke FNV portaal de aanpak, verandering en ervaringen hiermee delen.

Yno Papen begeleid al vele jaren organisaties in het digitaliseren en het leveren van online resultaat. Hij heeft hierin vele projecten en programma’s begeleid in zowel commerciële als publieke organisaties.

Yno Papen Productowner Online @ FNV
10:45 Zaal: Online

De meerwaarde van social collaboration platforms bepalen & meten

Rondetafelsessie

Het implementeren van een social collaboration platform kan organisaties veel opleveren, maar wat precies? Het bepalen en meetbaar maken van de meerwaarde is vaak een uitdaging. In deze rondetafelsessie bediscussiëren we de verschillende manieren om de meerwaarde concreet te maken en goed te communiceren.

Sessie 2: De kansen en valkuilen bij implementatie
In deze rondetafelsessie behandelen we de kansen en valkuilen bij het uitrollen en activeren van een social collaboration platform. Wat zijn de belangrijkste missers en hoe voorkom je ze? Wat weten we uit ervaring? Daarnaast is een vaak vergeten onderdeel het activeren, want wat werkt er wel en niet als het gaat om het actief houden van gebruikers?

 

Renée van Holsteijn Communitymanager en implementatiespecialist @ Nextnovate
13:05 Zaal: Online

In gesprek met OLX en Facebook Workplace [ENG]

Expertsessie

Veel mensen kennen Workplace wel; het interne communicatieplatform dat Facebook een aantal jaar geleden lanceerde voor de zakelijke markt. In deze paneldiscussie bespreken we de casus van OLX Group. Uitgangspunt is een open gesprek over communities en stakeholdercommunicatie door middel van het Facebook product dat iedereen al wel kent van thuis.

Alizée Ochoa Client Success Manager @ Facebook
Bart Zuidgeest CEO & Founder @ NextNovate
Ana Garcia Global Head of Communications & CSR @ OLX Group
13:45 Zaal: Online

Een informatieportaal voor iedereen: dit kun je leren van Zadkine

Expertsessie

ROC Zadkine in Rotterdam stond voor een flinke uitdaging. In korte tijd moest een nieuw informatieportaal worden opgezet dat niet alleen de meest uiteenlopende werkzaamheden ondersteunt, maar ook aan allerlei verschillende wensen en eisen voldoet. Van docent en medewerker tot student. Welke stappen zijn gezet om tot een succesvolle oplossing te komen? Hoe ondersteunt het breed scala aan digitale producten de flexibele leermogelijkheden en maatwerk van Zadkine, zoals gepersonaliseerd leren, e-learning en plaats- en tijdonafhankelijk leren?

Riet heeft een langdurig track record in de informatietechnologie en veel ervaring met het realiseren van verandertrajecten. Ze heeft diverse rollen bekleed als consultant en programmamanager, en ook had ze commerciële rollen in profit- en non-profit-organisaties.

Riet Austie-Ziengs Informatiemanager @ Zadkine
Rick de Vries Digital Workplace Strategy Consultant @ Mixit
10:05 Zaal: Online

The Future of Work: why smart failure is the key to fast change [ENG]

Keynote

The digital workplace starts with making strategic choices, says British professor Eddie Obeng. What is the purpose of your organisation, and how do you organize technology around your objectives (and not the other way around)? In his keynote, Obeng shares the challenges and opportunities of the Future of Digital Workplace, the need for speed and agility, and why you sometimes have to fail to be successful.

Eddie Obeng is the founder of Pentacle (The Virtual Business School). The professor, organisation expert and author is also known for the popular and critically acclaimed TED talk “Smart failure for a fast-changing world”.

Eddie Obeng Professor, author, visionary @ Pentacle
10:45 Zaal: Online

Digitale transformatie bij de Consumentenbond

Expertsessie

Van een traditionele hiërarchie naar een nieuwe manier van werken die gebaseerd is op zelforganisatie, een volledig verbouwd pand, een nieuw intranet, een wereldwijde pandemie en nog veel meer. De Consumentenbond maakte het onlangs allemaal mee. Een openhartig verhaal over vinden wat je nodig hebt, verandering en verbinding.

Monique vervult verschillende rollen binnen de Consumentenbond. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van een nieuw (sociaal) intranet en deelt haar ervaringen.

Monique van de Beek Communitymanager @ Consumentenbond
13:45 Zaal: Online

Hoe maak je interne communicatie tijdens verandertrajecten meetbaar?

Rondetafelsessie

Het opzetten en uitvoeren van een intern communicatieplan per doelgroep en voor elke stap in het verandertraject, is een prachtige klus. Maar hoe zie je of je middelen effectief zijn? En hoe kun je het oppakken op een manier die overzichtelijk en efficiënt is voor de communicatieadviseur? We bespreken met elkaar wat de kansen en beperkingen zijn die organisaties hierin zien.

Maaike van der Noord Digital Workplace Consultant @ Mixit
11:55 Zaal: Online

Echt succesvol Office 365 inzetten. Hoe dan?

Rondetafelsessie

Hoe maak je succesvol gebruik van alle functionaliteiten die Office 365 te bieden heeft? Denk onder meer aan een goede governance- en adoptiestrategie, onderdelen die vaak worden vergeten. Wat kun je doen om chaos en een wildgroei aan applicaties te voorkomen? En hoe zorg je in coronatijd voor succes op de lange termijn? Ga hierover in gesprek met Rick en andere vakgenoten en krijg handvatten waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Rick de Vries Digital Workplace Strategy Consultant @ Mixit
11:25 Zaal: Online

De toekomst van werk: hoe tech het potentieel van de mens vergroot

Keynote

De digitale werkplek gaat niet over technologie, maar over het potentieel van de mens. Wat is onze (toegevoegde) waarde als medewerker of bedrijf in de snel veranderende werkomgeving? Spelen we nog wel een rol als AI en robotica straks een groot deel van onze taken overnemen? 

Saskia Nijs is onderzoeker aan de VU en columnist bij FD. Ze geeft, vanuit de praktijk én academisch onderzoek, nieuwe inzichten en praktische handvatten over de toekomst van werk.

Saskia Nijs Bestuursvoorzitter @ Setup
13:05 Zaal: Online

Het beste recept voor de digitale werkplek

Expertsessie

In deze sessie behandelen Arjan & Evelien vijf thema’s die het succes van je digitale werkplek bepalen:

 • Vanuit de eindgebruiker gezien: wat is essentieel om succes te bereiken?
 • Change, adoptie? Wat is nu het verschil en hoe pak je dat goed aan?
 • Hoe meet je (welke) resultaten?
 • Hoe staat het met de digivaardigheden (digital dexterity) van je organisatie?
 • En wat is de rol van technologie in dit geheel? (in het bijzonder M365)

Aan de hand van prikkelende stellingen en inspirerende voorbeelden gaat we met jou op zoek naar het juiste recept voor de digitale werkplek.

Arjan Nataraj Directeur @ Mixit
Evelien Habing Digital workplace consultant @ Mixit
10:00 Zaal: Online

Ronnie Overgoor

Dagvoorzitter

Opening

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen, in webinars en bij award uitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia, in tv studio’s en op online events. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Ronnie Overgoor Dagvoorzitter
14:20 Zaal: Online

Het geheim van slim werken: zo krijg je grip op je week

Keynote

Hoe breng je meer structuur in je werkdag en werkweek? Wat te doen tegen een overvolle agenda, e-mail overload en andere productiviteitskillers? Rick Pastoor, auteur van de bestseller GRIP en oud-binnenbaas bij Blendle, geeft in zijn keynote direct toepasbare tips en tricks om de regie over je kostbare tijd (terug) te krijgen en meer rust en ruimte in je hoofd te creëren.

Rick Pastoor Auteur bestseller @ GRIP