Programma 2019

 

Stay tuned, more to be announced soon!

Het programma zal rond 09.30 uur beginnen. Om 17.00 uur sluiten we de dag af met een borrel.

 • -

  Christoph Magnussen

  Christoph Magnussen - CEO & Founder @ Blackboat Internet GmbH

  New Work, New Tools, New Rules

  What is New Work? What does it all mean? And what has it got to do with me? The words ‘digital transformation’ seem to be on everybody’s lips, yet it’s sometimes quite challenging to understand exactly what this means in terms of business and more importantly, what it means for me as an employee. In this talk, Christoph Magnussen wants to break down digital transformation and show you how new work, new tools and new rules, when set-up correctly and integrated effectively, can transform your business from the inside out and help free each individual from the ‘old way of working.’

 • -

  Bas van der Veldt

  Bas van Veldt @ AFAS Software

  Impactvol leiding geven: hoe AFAS medewerkers motiveert en zo een miljoenenomzet behaalt

  Goed zorgen voor je medewerkers en daar niet op bezuinigen. Het is een belangrijk credo voor AFAS. Het softwarebedrijf heeft de afgelopen jaren al bewezen dat als je een goede werkomgeving creëert, de groei vanzelf komt. Want gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten en dat zie je terug in de financiële resultaten. Maar hoe krijg je dan die blije en gemotiveerde medewerkers? Het probleem is dat mensen het lastig vinden om inspiratie om te zetten in actie. Het begint bij goed leiderschap. En daar ontbreekt het volgens Bas van der Veldt (CEO van AFAS) in bedrijven vaak aan. Bas wil geen geheim maken van zijn succesvolle strategie en deelt in deze keynote een aantal tips en learnings. Door als leiding daadkracht te tonen, betrokken te zijn en het belang van medewerkers hoog in het vaandel te hebben zorg je voor een leukere organisatie én voor een hogere omzet.

 • -

  Margreeth Kadiks

  Margreeth Kadiks @ RET

  Intranet als strategisch communicatie-instrument: RET over implementatie en ontwikkeling

  De RET is hét openbaarvervoerbedrijf van de regio Rotterdam. De organisatie telt 3500 medewerkers, van buschauffeur tot data-analist. Sinds vijf jaar heeft de RET met meer dan 500.000 hits per maand één van de succesvolste intranetten van Nederland, dat door alle medewerkers wordt omarmd. Margreeth Kadiks laat in deze sessie zien hoe ‘OnzeRET’ is ontwikkeld tot een strategisch communicatie-instrument: een gepersonaliseerde wegwijzer voor het dagelijks werk en een social intranet vol interactie. De RET’ers kunnen niet meer zonder.

 • -

  Marc Vollebregt

  Marc Vollebregt - Process designer & Facilitator

  Het menselijker maken van je organisatie met process design

  Bij organisatieveranderingen worden veelal vragen gesteld die betrekking hebben op de inhoud van de verandering. Wat wordt het resultaat? Hoeveel gaat het kosten? En welke tools heb je nodig om de verandering te implementeren? De antwoorden volgen snel en hop, implementeren maar! Maar is het je opgevallen dat deze manier van veranderen vaak niet lukt? Verandering gaat niet alleen om de inhoud, maar juist om de mensen. Marc laat je in deze interactieve sessie zien hoe je collega’s niet alleen betrekt, maar juist met elkaar de verandering vormgeeft.

 • -

  Saskia Dijsktra

  Saskia Dijkstra - Teamleider interactieve media @ UMC Utrecht

  Stap voor stap naar een succesvol intranet: van uitdaging tot realisatie [case UMC Utrecht]

  Binnen het UMC Utrecht leveren zorgprofessionals, onderzoekers en docenten ieder hun bijdrage aan kwaliteit van zorg. Om actuele vraagstukken op het gebied van patiëntenzorg op te lossen, is goede en efficiënte samenwerking noodzakelijk. Het academisch ziekenhuis werkt momenteel hard aan een nieuw intranet dat relevant is voor elke UMC-er. Saskia licht in deze sessie toe hoe binnen de organisatie strategisch draagvlak is gecreëerd, wat de uitdagingen zijn in de realisatiefase en hoe er ondanks financiële tegenslag toch voortgang geboekt wordt. Ook deelt ze het belang van deskresearch, knelpunt- en impactanalyses en het maken en testen van mock-ups.

 • -

  Pieter Beulens Najang Klootwijk

  Pieter Beulens - Webcoördinator & Najang Klootwijk - Online strateeg @ Hogeschool Rotterdam

  Stop met denken in systemen! Zo switcht Hogeschool Rotterdam naar studentgericht denken

  Hoe zorg je ervoor dat studenten plezierig en succesvol kunnen studeren? Een goede digitale omgeving draagt daar volgens Hogeschool Rotterdam aan bij. De inspanning om zo’n digitale omgeving te realiseren zit ‘m niet alleen in tools, software en systemen. Het gaat vooral om anders denken en werken: een verandering in cultuur en aanpassingen in processen. We kunnen de communicatie en informatie zo inrichten dat studenten meer inzicht en overzicht krijgen op hun studie. In deze sessie deelt Hogeschool Rotterdam hoe zij met medewerkers en studenten dit vraagstuk aanpakt.

 • -

  Edger Louwaard

  Edger Louwaard - Manager Multichannel @ NS

  De rol die de digital workspace speelt bij het communicatiever maken van NS als organisatie

  In een organisatie met 33.000 medewerkers is interne communicatie key. Maar hoe zorg je dat de juiste informatie bij de juiste doelgroep op het juiste moment komt? En hoe zorg je dat medewerkers zelf in staat zijn om elkaar op de hoogte te houden? Kortom, hoe maak je jouw organisatie communicatiever? Binnen de NS worden medewerkers geadviseerd en ondersteund door de communicatieafdeling om zelf nieuwsberichten, vlogs en video’s te creëren. Zo blijft iedereen op de hoogte over het reilen en zeilen van het bedrijf op lokaal niveau. Het Content Management Systeem is een van de applicaties die medewerkers in staat stelt om de informatie naar het juiste kanaal (Sharepoint, Nieuws app, nieuwsbrieven en narrowcasting) en doelgroep te sturen. De digital workspace moet medewerkers ondersteunen bij het maken van de juiste beslissingen én om het werk goed te kunnen uitvoeren, onafhankelijk van locatie. Automatiseren waar kan is hier het credo. Edger laat in deze sessie zien welke rol de digital workspace speelt in het communicatiever maken van de organisatie en welke tools hiervoor worden ingezet. Ook licht hij toe waarom er is gekozen voor een best-of-breed strategie in plaats van een totaaloplossing.

 • -

  Ronald Krijgsman Kirsten Wagenaar

  Ronald Krijgsman - Business Manager Digital @ Nationale Nederlanden & Kirsten Wagenaar - Eigenaar & communitystrateeg @ Bind

  Nationale Nederlanden over slim samenwerken in een digitale community

  Nationale-Nederlanden werkt nauw samen met een groot partnernetwerk van onafhankelijke adviseurs voor hypotheken, verzekeringen, sparen en beleggen. NN hecht veel waarde aan het persoonlijk en relevant maken van haar dienstverlening naar adviseurs. Daarom heeft NN een Partnerplatform opgericht dat adviseurs faciliteert om met elkaar het gesprek aan te gaan en zo elkaar te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken. De belangrijkste onderdelen van de digitale community zijn op dit moment het stellen en beantwoorden van vragen, het toetsen van ideeën en het voorbereiden, organiseren en evalueren van kennisbijeenkomsten. Samen met communitystrateeg Kirsten vertelt Ronald over de motivatie, uitdaging en aanpak om van dit platform een succes te maken.

   

 • -

  Tim Murck

  Tim Murck - Chief Product Officer @ Flavour

  Successen en learnings van een gamified leeromgeving

  Afgelopen jaar vertelde Tim Murck tijdens dit event over de vele succesvolle toepassingen van gamification. Nu is hij een stap verder. Samen met Viadesk heeft hij CollegiA ontwikkeld, een gamified leeromgeving die gebruikers niet alleen kennis laat opdoen, maar hen ook beloont voor het overdragen ervan. Op basis van een pilotproject worden praktische resultaten gedeeld en zien we waar competentiegericht leren verder gaat dan het traditionele e-learning.