Frankwatching Logo

Digital transformation in the workplace

3 november 2020 - virtual event

Claim nu 2 tickets voor €99

Programma
Digital Workspace Event 2020

Alle sessies
Opening
Keynotes
Expertsessies ronde 1
Expertsessies ronde 2
Expertsessies ronde 3
Expertsessies ronde 4
Recap van de dag
13:45 Zaal: Online

Samen slimmer werken dankzij de digitale werkomgeving van DRV

Expertsessie

DRV zocht een digitale werkomgeving die niet alleen zorgt voor betere samenwerking, informatievoorziening, kennisdeling én kostenbesparing, maar ook meerwaarde voor cliënten. Wat komt er allemaal kijken bij het implementeren van een digitale werkplek? Alain en Franck delen hun ervaringen over de zoektocht naar de juiste partner, het juiste platform en de juiste tools. Ook geven ze inzicht in diverse componenten als intranet en slimme chatbots, de impact van Office 365 en de uitdaging rondom adoptie.

Als online marketeer binnen DRV adviseert Alain over de conceptuele en strategische invulling van de doelen van de maatschap en de daaruit voortvloeiende marketing en communicatie doelen op het online vlak. 

Wat Franck elke dag drijft, is de drang om dingen beter te maken. Om mensen en organisaties te helpen met software-oplossingen die zakelijke waarden bieden, zoals Microsoft Office 365 Productivity stack.

 

Alain van Houten Online Marketeer @ DRV Accountants
Franck van Diest Product Manager @ Wortell
11:55 Zaal: Online

Meetbaar succes van de eindgebruiker

Expertsessie

Waar jarenlang de technologie centraal stond om een succesvolle digital workspace te creëren, staat tegenwoordig de medewerker centraal. Technology wordt commodity, continu business waarde toevoegen voor de eindgebruiker bepaalt het succes van de digital workspace. In deze sessie gaan Ton en Alain concreet in hoe ze bij diverse organisaties meetbaar de tevredenheid van de eindgebruiker vergroten door continu business waarde toe te voegen. Het meetbare succes van de eindgebruiker staat voorop.

Als succesmanager is het Ton zijn doel om iedere dag organisaties te inspireren met nieuwe mogelijkheden van de digital workplace. Technologie is mooi, maar als het niet gebruikt wordt heeft het geen toegevoegde waarde.

Als delivery manager is Alain verantwoordelijk voor het leveren van projecten en services aan hun klanten. Zijn rol is om iedere digital workplace implementatie met de Sogeti Smart Workspace oplossing succesvol te maken.

Ton van Veen Success Manager @ Sogeti / Nexthink
Alain Doeleman Delivery Manager @ Sogeti / Nexthink
13:05 Zaal: Online

Verint – to be announced

Rondetafelsessie
13:05 Zaal: Online

De impact van Microsoft 365

Rondetafelsessie

Wat is de impact van Microsoft 365 op de manier van communiceren, werken en kennisdelen? En hoe staan deze krachtige cloud-apps en -services in relatie tot het social intranet? Ga hier samen met vakgenoten over in gesprek met ervaren adviseur Edwin. In deze niet te missen roundtable ontdek je onder meer wie verantwoordelijk is voor wat (het intranet vs. Teams), waar medewerkers moeten zijn voor welke acties en hoe het ‘inner- & outerloop’-model uitkomst kan bieden.

Edwin is adviseur bij Embrace. Het intranet sociaal maken, dat is waar hij negen jaar geleden mee begon. De afgelopen drie jaar stimuleert Edwin de verschuiving van Embrace als social intranet naar Embrace als digitaal werkplekportaal.

Edwin Cnossen Adviseur @ Embrace Cloud
10:45 Zaal: Online

Lakeside Software – to be announced

Rondetafelsessie

Ramses is regional manager Benelux. Our mission is to provide the tools IT needs to design, manage and enhance end-user experience. We help IT teams understand and improve the way technology is affecting productivity.

Ramses Saad Regional Manager Benelux @ Lakeside Software
11:55 Zaal: Online

LiveTiles – to be announced

Expertsessie

Tim ondersteunt organisaties in digitale transformatie en innovatie met als doel de medewerkers in deze organisaties nog meer waarde uit technologie te laten halen.

Tim Swaag Innovation Executive @ LiveTiles
15:00 Zaal: Online

Recap van de dag

Afsluiting
Ronnie Overgoor Dagvoorzitter
13:45 Zaal: Online

Expertsessie ronde 4 – to be announced

Expertsessie
13:05 Zaal: Online

Expertsessie ronde 3 – to be announced

Expertsessie
11:55 Zaal: Online

Expertsessie ronde 2 – to be announced

Expertsessie
10:45 Zaal: Online

Plek – Zorg Instituut

Expertsessie
10:45 Zaal: Online

Verint & FedEx – to be announced

Expertsessie
11:55 Zaal: Online

De kansen en valkuilen bij implementatie

Rondetafelsessie

In deze rondetafelsessie behandelen we de kansen en valkuilen bij het uitrollen en activeren van een social collaboration platform. Wat zijn de belangrijkste missers en hoe voorkom je ze? Wat weten we uit ervaring? Daarnaast is een vaak vergeten onderdelen het activeren, want wat werkt er wel en niet als het gaat om de gebruikers actief te houden?

Renée van Holsteijn Communitymanager en implementatiespecialist @ Nextnovate
13:05 Zaal: Online

Paneldiscussie: Beter communiceren in de zorg tijdens de coronacrisis

Expertsessie

Voor ziekenhuizen en zorginstellingen is goede interne communicatie en samenwerking momenteel belangrijker dan ooit. Een sociaal intranet of digitale werkplek draagt niet alleen bij aan de arbeidskwaliteit, maar levert ook tijdswinst op, zodat er meer tijd overblijft voor de noodzakelijke externe communicatie. In dit discussiepanel bespreken 4 ervaringsdeskundigen hun opgedane learnings bij onder meer Radboudumc, Erasmus MC, Haaglanden MC en Lentis. Van strategiebepaling en het projectteam samenstellen tot het aanhaken van de juiste stakeholders. En van verwachtingsmanagement in een politieke omgeving tot de juiste invulling van de techniek.


  • Persoonsgericht en Innovatief, dat is waar Radboudumc voor staat. En dat geldt ook voor de online activiteiten, waar het intranet geïntegreerd is in de website. Bruno is binnen zijn functie als adviseur als product owner verantwoordelijk voor beide onderdelen.
  • Guido is al vele jaren actief als zelfstandig consultant. Hij was onder andere projectleider bij de invoering van het sociaal intranet bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis, Ambulance IJsselland en momenteel bij het Haaglanden Medisch Centrum.
  • Al 20 jaar is Janine Dumont van Project Mindz gespecialiseerd in het managen van digitale marketing projecten zoals social intranetten en websites.
  • Rob heeft al 20 jaar zorgervaring als verpleegkundig/teamleider en heeft ervaring op het gebied van: beleid, communicatie, ICT, eHealth. De laatste 10 jaar werkt hij aan diverse eHealth-projecten, zorginnovatie, sociaal intranet en de aanpak van digitale vaardigheden.
Bruno van de Laar Adviseur online @ Radboud UMC
Guido Pater Projectleider Sociaal Intranet @ Haaglanden Medisch Centrum
Janine Dumont Interim Digital Marketing Projectmanager @ Erasmus MC
Rob van der Vloed Projectmanager eHealth @ Lentis
11:55 Zaal: Online

FNV activeert samenwerking met persoonlijk portaal

Expertsessie

De FNV bedient en werkt samen met heel veel verschillende doelgroepen. Zowel leden, vrijwilligers, medewerkers en bestuurders zijn hierbij actief. De uitdaging is om al deze doelgroepen binnen een digitale omgeving centraal te stellen en persoonlijke en relevante oplossingen te bieden. Yno zal aan de hand van de ontwikkeling van het persoonlijke FNV portaal de aanpak, verandering en ervaringen hiermee delen. Hij verzorgt deze sessie samen met Roos Kalisvaart (CEO TrueLime).

Yno Papen begeleid al vele jaren organisaties in het digitaliseren en het leveren van online resultaat. Hij heeft hierin vele projecten en programma’s begeleid in zowel commerciële als publieke organisaties.

Yno Papen Productowner Online @ FNV
10:45 Zaal: Online

Hoe meet je de meerwaarde van een social collaboration platform?

Rondetafelsessie

Het implementeren van een social collaboration platform kan je organisatie veel opleveren, maar wat precies? Een uitdaging is het bepalen en meetbaar maken van de meerwaarde. In deze rondetafelsessie bediscussiëren we de verschillende manieren om de meerwaarde concreet te bepalen en goed te communiceren.

Sessie 2: De kansen en valkuilen bij implementatie
In deze rondetafelsessie behandelen we de kansen en valkuilen bij het uitrollen en activeren van een social collaboration platform. Wat zijn de belangrijkste missers en hoe voorkom je ze? Wat weten we uit ervaring? Daarnaast is een vaak vergeten onderdelen het activeren, want wat werkt er wel en niet als het gaat om de gebruikers actief te houden?

 

Renée van Holsteijn Communitymanager en implementatiespecialist @ Nextnovate
13:45 Zaal: Online

In gesprek met OLX en Facebook Workplace

Expertsessie

Veel mensen kennen Workplace wel; het interne communicatieplatform dat Facebook een aantal jaar geleden lanceerde voor de zakelijke markt. In deze paneldiscussie bespreken we de casus van OLX Group. Uitgangspunt is een open gesprek over communities en stakeholdercommunicatie door middel van het Facebook product dat iedereen al wel kent van thuis.

Alizée Ochoa Client Success Manager @ Facebook
Bart Zuidgeest CEO & Founder @ NextNovate
Ana Garcia Global Head of Communications & CSR @ OLX Group
Renée van Holsteijn Communitymanager en implementatiespecialist @ NextNovate
13:45 Zaal: Online

Een informatieportaal voor iedereen: dit kun je leren van Zadkine

Expertsessie

ROC Zadkine in Rotterdam stond voor een flinke uitdaging. In korte tijd moest een nieuw informatieportaal worden opgezet dat niet alleen de meest uiteenlopende werkzaamheden ondersteunt, maar ook aan allerlei verschillende wensen en eisen voldoet. Van docent en medewerker tot student. Welke stappen zijn gezet om tot een succesvolle oplossing te komen? Hoe ondersteunt het breed scala aan digitale producten de flexibele leermogelijkheden en maatwerk van Zadkine, zoals gepersonaliseerd leren, e-learning en plaats- en tijdonafhankelijk leren?

Riet heeft een langdurig track record in de informatietechnologie en veel ervaring in de het realiseren van verandertrajecten. Ze heeft diverse rollen bekleed als consultant, programmamanager en commerciële rollen in profit en non-profit organisaties.

Riet Austie-Ziengs Informatiemanager @ Zadkine
13:05 Zaal: Online

Met MiDAS kom je verder: introductie van een nieuwe digitale werkomgeving

Expertsessie

Eind 2019 lanceerde DAS een nieuwe digitale werkomgeving. ‘MiDAS’ is sindsdien de plek waar medewerkers samenwerken door kennis en informatie te delen, zoeken en vinden. Bij de voorbereiding, de implementatie en daarna kwam DAS allerlei verrassingen, valkuilen, meevallers en tegenvallers tegen, die ze tijdens deze interessante sessie met jullie delen. 

Als je kijkt naar de context, dan kun je communicatie betekenis geven. En dat is waar Roland naar streeft in zijn werk voor bedrijven en organisaties: door te kijken naar de context, betekenis geven aan de interne en de externe communicatie. Dat doet hij al meer dan vijftien jaar, bij bedrijven, (semi)overheidsorganisaties en belangenorganisaties.  

Roland Kroes Corporate Communicatieadviseur @ DAS
10:05 Zaal: Online

The Future of Work: why smart failure is the key to fast change [ENG]

Keynote

The digital workplace starts with making strategic choices, says British professor Eddie Obeng. What is the purpose of your organisation, and how do you organize technology around your objectives (and not the other way around)? In his keynote, Obeng shares the challenges and opportunities of the Future of Digital Workplace, the need for speed and agility, and why you sometimes have to fail to be successful.

Eddie Obeng is the founder of Pentacle (The Virtual Business School). The professor, organisation expert and author is also known for the popular and critically acclaimed TED talk “Smart failure for a fast-changing world”.

Eddie Obeng Professor, author, visionary @ Pentacle
10:45 Zaal: Online

De succesvolle implementatie bij de Consumentenbond

Expertsessie

Van een traditionele hiërarchie naar een nieuwe manier van werken die gebaseerd is op zelforganisatie, een volledig verbouwd pand, een nieuw intranet, een wereldwijde pandemie en nog veel meer. De Consumentenbond maakte het onlangs allemaal mee. Een openhartig verhaal over vinden wat je nodig hebt, verandering en verbinding.

Monique vervult verschillende rollen binnen de Consumentenbond. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van een nieuw (sociaal) intranet en deelt haar ervaringen.

Monique van de Beek Communitymanager @ Consumentenbond
13:45 Zaal: Online

Hoe maak je interne communicatie tijdens verandertrajecten meetbaar?

Rondetafelsessie

Het opzetten en uitvoeren van een intern communicatieplan per doelgroep voor elke stap in het verandertraject is een prachtige klus. Maar hoe kan je zien of je middelen effect scoren? En hoe kan je het oppakken op een manier die overzichtelijk en efficiënt is voor de communicatieadviseur. We bespreken met elkaar wat zijn de kansen en beperkingen zijn die organisaties hierin zien.

Maaike van der Noord Digital Workplace Consultant @ Mixit
11:55 Zaal: Online

Echt succesvol Office 365 inzetten. Hoe dan?

Rondetafelsessie

Hoe maak je succesvol gebruik van alle functionaliteiten die Office 365 te bieden heeft? Denk onder meer aan een goede governance en adoptiestrategie, onderdelen die vaak worden vergeten. Wat kun je doen om chaos en een wildgroei aan applicaties te voorkomen? En hoe zorg je in coronatijd voor langetermijnsucces? Ga hierover in gesprek met Rick en andere vakgenoten en krijg handvatten waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Rick de Vries Digital Workplace Strategy Consultant @ Mixit
11:25 Zaal: Online

De toekomst van werk: hoe tech het potentieel van de mens vergroot

Keynote

De digitale werkplek gaat niet over technologie, maar over het potentieel van de mens. Wat is onze (toegevoegde) waarde als medewerker of bedrijf in de snel veranderende werkomgeving? Spelen we nog wel een rol als AI en robotica straks een groot deel van onze taken overnemen? 

Saskia Nijs is onderzoeker aan de VU en columnist bij FD. Ze geeft, vanuit de praktijk én academisch onderzoek, nieuwe inzichten en praktische handvatten over de toekomst van werk.

Saskia Nijs Bestuursvoorzitter @ Setup
13:05 Zaal: Online

Het beste recept voor de digitale werkplek

Expertsessie

In deze sessie behandelen Arjan & Evelien vijf thema’s die het succes van je digitale werkplek bepalen:

  • Vanuit de eindgebruiker gezien: wat is essentieel om succes te bereiken?
  • Change, adoptie? Wat is nu het verschil en hoe pak je dat goed aan?
  • Hoe meet je (welke) resultaten?
  • Hoe staat het met de digivaardigheden (digital dexterity) van je organisatie?
  • En wat is de rol van technologie in dit geheel? (in het bijzonder M365)

Aan de hand van prikkelende stellingen en inspirerende voorbeelden gaat we met jou op zoek naar het juiste recept voor de digitale werkplek.

Arjan Nataraj Directeur @ Mixit
10:00 Zaal: Online

Ronnie Overgoor

Dagvoorzitter

Opening

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen, in webinars en bij award uitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia, in tv studio’s en op online events. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Ronnie Overgoor Dagvoorzitter
14:20 Zaal: Online

Het geheim van slim werken: zo krijg je grip op je week

Keynote

Hoe breng je meer structuur in je werkdag en werkweek? Wat te doen tegen een overvolle agenda, e-mail overload en andere productiviteitskillers? Rick Pastoor, auteur van de bestseller GRIP en oud-binnenbaas bij Blendle, geeft in zijn keynote direct toepasbare tips en tricks om de regie over je kostbare tijd (terug) te krijgen en meer rust en ruimte in je hoofd te creëren.

Rick Pastoor Auteur bestseller @ GRIP