Programma 2019

 

Stay tuned, more to be announced soon!

Het programma zal rond 09.30 uur beginnen. Om 17.00 uur sluiten we de dag af met een borrel.

 • -

  Bas van der Veldt

  Bas van Veldt @ AFAS Software

  Impactvol leiding geven: hoe AFAS medewerkers motiveert en zo een miljoenenomzet behaalt

  Goed zorgen voor je medewerkers en daar niet op bezuinigen. Het is een belangrijk credo voor AFAS. Het softwarebedrijf heeft de afgelopen jaren al bewezen dat als je een goede werkomgeving creëert, de groei vanzelf komt. Want gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten en dat zie je terug in de financiële resultaten. Maar hoe krijg je dan die blije en gemotiveerde medewerkers? Het probleem is dat mensen het lastig vinden om inspiratie om te zetten in actie. Het begint bij goed leiderschap. En daar ontbreekt het volgens Bas van der Veldt (CEO van AFAS) in bedrijven vaak aan. Bas wil geen geheim maken van zijn succesvolle strategie en deelt in deze keynote een aantal tips en learnings. Door als leiding daadkracht te tonen, betrokken te zijn en het belang van medewerkers hoog in het vaandel te hebben zorg je voor een leukere organisatie én voor een hogere omzet.

 • -

  Margreeth Kadiks

  Margreeth Kadiks @ RET

  Intranet als strategisch communicatie-instrument: RET over implementatie en ontwikkeling

  De RET is hét openbaarvervoerbedrijf van de regio Rotterdam. De organisatie telt 3500 medewerkers, van buschauffeur tot data-analist. Sinds vijf jaar heeft de RET met meer dan 500.000 hits per maand één van de succesvolste intranetten van Nederland, dat door alle medewerkers wordt omarmd. Margreeth Kadiks laat in deze sessie zien hoe ‘OnzeRET’ is ontwikkeld tot een strategisch communicatie-instrument: een gepersonaliseerde wegwijzer voor het dagelijks werk en een social intranet vol interactie. De RET’ers kunnen niet meer zonder.

 • -

  Marc Vollebregt

  Marc Vollebregt - Process designer & Facilitator

  Het menselijker maken van je organisatie met process design

  Bij organisatieveranderingen worden veelal vragen gesteld die betrekking hebben op de inhoud van de verandering. Wat wordt het resultaat? Hoeveel gaat het kosten? En welke tools heb je nodig om de verandering te implementeren? De antwoorden volgen snel en hop, implementeren maar! Maar is het je opgevallen dat deze manier van veranderen vaak niet lukt? Verandering gaat niet alleen om de inhoud, maar juist om de mensen. Marc laat je in deze interactieve sessie zien hoe je collega’s niet alleen betrekt, maar juist met elkaar de verandering vormgeeft.

 • -

  Saskia Dijkstra

  Saskia Dijkstra - Teamleider interactieve media @ UMC Utrecht

  Stap voor stap naar een succesvol intranet: van uitdaging tot realisatie [case UMC Utrecht]

  Binnen het UMC Utrecht leveren zorgprofessionals, onderzoekers en docenten ieder hun bijdrage aan kwaliteit van zorg. Om actuele vraagstukken op het gebied van patiëntenzorg op te lossen, is goede en efficiënte samenwerking noodzakelijk. Het academisch ziekenhuis werkt momenteel hard aan een nieuw intranet dat relevant is voor elke UMC-er. Saskia licht in deze sessie toe hoe binnen de organisatie strategisch draagvlak is gecreëerd, wat de uitdagingen zijn in de realisatiefase en hoe er ondanks financiële tegenslag toch voortgang geboekt wordt. Ook deelt ze het belang van deskresearch, knelpunt- en impactanalyses en het maken en testen van mock-ups.

 • -

  Pieter Beulens

  Pieter Beulens - Webcoördinator / Kernteamlid StudieNet Concernstaf @ Hogeschool Rotterdam

  Stop met denken in systemen! Zo switcht Hogeschool Rotterdam naar studentgericht denken

  Hoe zorg je ervoor dat zowel studenten zo plezierig en succesvol mogelijk kunnen studeren, als medewerkers zo efficiënt en plezierig mogelijk kunnen werken? Hogeschool Rotterdam weet dat de digitale werkplek een oplossing lijkt, maar dat dit veel complexer is dan in eerste instantie is gedacht. De oplossing zit ‘m niet zo zeer in tools, software en systemen. Het gaat juist om een verandervraagstuk. Een andere mindset die nodig is vanuit alle lagen van de organisatie. Met als doel om de informatievoorzieningen voor studenten gebruiksvriendelijker én betekenisvoller te maken. In deze sessie licht Hogeschool Rotterdam toe hoe zij haar medewerkers studentgericht laat denken in plaats vanuit systemen en wat dat voor de hele organisatie betekent.