Frankwatching Logo

Meetup SEO-content

Zoekmachine-optimalisatie voor contentmakers

Bekijk het programma
16 november 2023 | 13.00 - 17.00 | Jaarbeurs Utrecht

Kom netwerken met medeprofessionals over content, AI en social SEO

Bekijk het programma

Hoe ziet volgend jaar de optimale SEO-aanpak eruit voor contentmakers? Hoe haal je -nu het zoekgedrag sterk verandert- nog het maximale uit je content? Nemen sociale platformen de search rol over? En welke rol speelt AI bij het vergroten van de online zichtbaarheid van jouw organisatie?

Laat je tijdens deze Meetup inspireren om de juiste next step te zetten. We trappen de middag af met een praktische sessie over niet te missen trends & ontwikkelingen in 2024. Je krijgt veel tips, handvatten en cases op het vlak van content voor SEO en SEA, local search, de impact van AI en social search. Luister naar best practices, stel je brandende vragen aan de experts en praat, onder het genot van een drankje en hapje, gezellig na met vakgenoten.

Programma

Expertsessie

Search in 2024: hoe blijf je vindbaar?

Michelle de Zeeuw is growth marketeer met een passie voor zoekmachine marketing (SEA & SEO). Ze houdt zich dagelijks bezig met digital marketingstrategieën voor verschillende klanten. Michelle inspireert anderen graag over haar vakgebied. De zoekresultatenpagina gaat op de schop. Tegelijkertijd verandert het zoekgedrag ook. De vraag of SEO nog wel nodig is in 2024 wordt vaak gesteld. Michelle verklapt alvast een deel van haar verhaal: “Ja, SEO blijft belangrijk maar content wordt nóg belangrijker.” Door de ontwikkelingen in de zoekmachine markt, zullen online marketingstrategieën er in de nabije toekomst anders uit komen te zien. Met een combinatie van o.a. SEO, SEA en content zul je een heel eind komen. Michelle deelt relevante tips en insights op het gebied van SEO, SEA en content en hoe je deze toe kunt passen in jouw toekomstige zoekmachine marketing strategie. Je kunt direct aan de slag om vindbaar te blijven!

Expertsessie

Social search: van netwerken naar ontdekken

Bart Kampschreur leidt het gespecialiseerde short-video-label van Happy Horizon, een creatief bureau met ruim 800 medewerkers. Hij werkte met o.a. EA Sports, Walibi, ASUS, Studiekeuze123, Ravensburger en UEFA. Social media search draait om wat je maakt, niet om wie je kent. Jongeren starten hun zoektocht niet meer op Google en lopen opeens weer met boeken in de rugtas. Wat betekent de snelle verandering in het social landschap voor bedrijven en organisaties?

Expertsessie

SEO bij een scaleup: the Good, the Bad & the Ugly

Adriaan Hogervorst – de Jong werkt bij camper deelplatform Goboony. Hij is vastberaden om van Goboony een household travel brand te maken. Hoofdbrekers en aha-momenten wisselen elkaar daarbij af. De belangrijkste lessen schrijft hij op voor De Ondernemer. Bij een scaleup is de commerciële waarde van organisch verkeer niet te onderschatten. Hoe maken we er het beste/meeste van? Waar lopen we tegenaan? En wanneer schiet het spelletje dat we met Google spelen eigenlijk zijn doel voorbij? Een reële kijk op SEO door de ogen van een scaleup, van enorme waarde tot enorme frustratie.

Expertsessie

Hoe gebruik je AI(-content) voor je vindbaarheid?

Nathan begon in 2012 als SEO-tekstschrijver onder de naam Letterzaken. Daarna ontwikkelde hij zich vooral verder in SEO, en geeft trainingen over SEO voor vertalen, SEO-tekstschrijven en meer, en is gastdocent bij Avans Hogeschool. Is AI bruikbaar om content mee te maken voor je website of niet? Mag het van Google en hoe zorg je ervoor dat AI-content je vindbaarheid niet in de weg zit? Nathan Veenstra van Optimus Online geeft je handvatten om AI op verschillende manieren te gebruiken zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit en je authenticiteit.

Spreker worden? Grijp je kans!

Bij Frankwatching zijn we altijd op zoek naar sprekers die van toegevoegde waarde zijn voor een van onze jaarlijkse events. Dus heb je als organisatie, bureau, ondernemer of andere ervaringsdeskundige een inspirerende case study, scherpe (trend)analyse en/of een bevlogen verhaal met verrassende en direct toepasbare inzichten? En wil je graag shinen op een van onze podia, zoals dat van deze Meetup ? Meld je snel aan, en wie weet sta jij straks wel op het programma.

 

 

 

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht. Je hebt een onjuist e-mail adres ingevuld.

Aanmelden gelukt

Bedankt voor je aanmelding. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je aanmelding.

Partners